28 Kasım 2008 Cuma

Urla Teknokent'te Çok Uygun Fiyatlı Villalar




Emsallerinin fiyatları 750,000 € olan "Kuğu Evleri"ndeki villaların fiyatlarında promosyon fiyat uygulaması başlatıldı. Urla'da yaşamak isteyenler, bu kampanya sayesinde, çok uygun fiyatlar ile malikane özelliğinde villalara sahip olacaklar.
Satış ve Tanıtım: Gülay ÖNER - RE/MAX Adres Gayrimenkul Danışmanı

6 Kasım 2008 Perşembe

TOKİ-RE/MAX İşbirliği

TOKİ,ilk kez bir gayrimenkul danışmanlık şirketine görev vererek, Halkalı Atakent ve Antalya Çıplak Konutları’nın bir bölümünün satışı için RE/MAX Armoni ofisi ile çalışmaya başladı.

TOKİ, ilk kez bir gayrimenkul danışmanlık şirketine görev vererek, Halkalı Atakent ve Antalya Çıplak Konutları’nın bir bölümünün satışı için RE/MAX Armoni ofisi ile çalışmaya başladı.

RE/MAX Armoni’nin pazarlama ve satış çalışmalarını yürüteceği İstanbul Halkalı Atakent Konutları’ndaki 100 dairenin satış fiyatları 170 bin ile 210 bin YTL arasında değişirken, Antalya Çıplak Konutları’ndaki 47 daire, 85 bin ile 125 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Toplu Konut İdaresi’nce TEM Otoyolu’nun yanı başında gerçekleştirilen İstanbul Halkalı Atakent Konutları'nda, RE/MAX Armoni tarafından satışı gerçekleştirilen 100 daire, çok katlı bloklarda 3+1 ve 4+1 seçeneklerinden oluşuyor. 3+1 dairelerin 150 metrekare, 4+1 dairelerin ise 192 metrekare büyüklüğünde olduğu proje, Eylül ayında tamamlandı.

RE/MAX Armoni tarafından yüzde 30 peşin indirimi avantajı ile satışa sunulan daireler, 120 aya kadar varan “kira öder gibi taksitlerle” satın alınabiliyor. Dairelerin satış fiyatlarında da, vadeye göre 170 bin YTL ile 210 bin YTL arasında değişen, her bütçeye uygun seçenekler yer alıyor. RE/MAX Armoni Ofisi’nin satışında görev aldığı TOKİ’ye ait ikinci proje olan Antalya Çıplak Konutları’nda ise daire fiyatları 85 bin YTL’den başlıyor. Yine peşinde yüzde 30 indirim ve 120 aya varan vade ile RE/MAX Armoni tarafından satışa sunulan 47 daire, 146 metrekare büyüklüğünde ve 3 oda 1 salondan oluşuyor.

30 kişilik profesyonel bir gayrimenkul danışmanı kadrosu ile Türkiye’de ilk kez TOKİ’ye ait projelerin satışında görev alan RE/MAX Armoni Ofisi’nin İstanbul Sahrayıcedit’teki merkezine, daire satışlarıyla ilgili daha detaylı bilgi almak için 0216 368 15 75 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

İnşaatta hareketlilik için İngiliz modeli önerisi

İngiliz hükümetinin krizden çıkmak için ilk konut mülkiyetine faizsiz kredi kullandırmaya başladığını belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Kemal Özgen, benzer bir uygulama ile Türkiye'de konut alımlarının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.
Belirli koşullara bağlı olarak konut kredilerinde faiz oranlarının bir kısmının devlet tarafından sübvanse edilmesi gerektiğini söyleyen Özgen, "Faiz oranları düşürülerek, yeni konut alımları teşvik edilmeli. Benzer bir uygulama İngiltere'de yapıldı. Halen aylık faizin yüzde 1.5-1.7 düzeyinde olduğu konut kredilerinde bu faiz yükünün bir kısmının devlet tarafından üstlenilmesi ve faiz yükünün yüzde 1'lere çekilmesi durumunda konut talebinin artmasına büyük bir katkı sağlanır" dedi. Özgen, buna göre yıllık 200 milyon TL civarında faiz desteği ile 100 bin konut için 7 yıl vadeli 100 bin YTL kredi kullanımının desteklenmesinin mümkün olduğunu vurguladı.

Konut kredileri yavaşladı
Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi olan Özgen, inşaat sektörünün 2007 yılı 3. çeyreğinden itibaren ciddi bir durgunluk içine girdiğine dikkat çekerek önceki yıllarda yüzde 25'e varan büyüme hızları kaydeden sektörün, 2008'in 1. çeyreğinde yüzde 3,1, 2. çeyreğinde yüzde 0,9 büyüme gösterdiğini kaydetti.
Konut kredisi kullanımının 2006'da faiz oranlarının artması sonucu yavaşladığını, 2008'de 37 milyar YTL düzeyinde kaldığını ifade eden Özgen, "ABD'de konut kredisi stoku GSMH'nin yüzde 85'i, AB ülkelerinde yüzde 40-50'si Türkiye'de ise 37 milyarlık konut kredisi GSMH'nin yüzde 6'sı kadardır. Konut kredisi alan kişi sayısı 600 bin civarında. Bu kredilerde geri dönüş sorunu yoktur. Dolayısıyla Türkiye'de konut kredisi stokunun 70-80 milyar TL gibi, GSMH'nin yüzde 10'u bir büyüklüğe çıkması mümkün" diye konuştu. Özgen, böyle bir gelişmenin son dönemde ülke genelinde artan konut stokunun erimesine ve inşaat yatırımlarının ivme kazanmasına imkân sağlayacağını savundu.

Taksim'de arsa pazarlığı

Krizi fırsata çevirmek isteyen işadamları harekete geçti. Bunların başında ise Türkiye'nin emlak kralı olarak bilinen Ali Ağaoğlu geliyor.
Ali Ağaoğlu düşen emlak fiyatları nedeniyle her gün en az 4 arsa geziyor. Özellikle Sarıyer ve Taksim çevrelerinde arazi arayan Ağaoğlu'nun Taksim'in arka sokaklarının birindeki giriştiği arsa pazarlığı ise görülmeye değerdi.
Jaguar marka makam arabası ve danışman ve korumalarını taşıyan 4 araç ile gelen Ağaoğlu, gecekondularda yaşayanların şaşkın bakışlarına aldırmadan arsayı gezmeye başladı. Adeta eski Türk filmlerini andıran görüntülerin yaşandığı ortamda Ağaoğlu, almayı düşündüğünü araziyi karış karış gezdi. Daha sonra arazinin hemen yanında bulunan eski Adromeda diskosunun içine giren ve bir süre burada kalan Ağaoğlu, ardından pazarlığa oturmak için dışarı çıktı.
Sokaktaki boş arsa üzerinde ise Ağaoğlu'nu bir sürpriz bekliyordu. Deri bir koltuk mekânda hazır edilmişti. Ancak Ağaoğlu bu koltuğa oturmak yerine eski bir sandalyeyi tercih etti ve şaşaalı deri koltuk pazarlık boyunca boş kaldı. Bu arada çaylar içildi ve muhabbet oldukça koyulaştı. Keyfi oldukça yerinde olduğu gözlenen Ağaoğlu, ardından herkesle el sıkışarak bir anda 'zengin kalkışı' yaptı ve mekandan kalabalık ekibi ile birlikte ayrıldı. Ancak Ağaoğlu, Taksim planları ile ilgili ise ser verip sır vermedi.
Öte yandan, yakın çevresinden alınan bilgiye göre Ağaoğlu, son birkaç aydır hergün bir yerlerde arazi bakıyor. Bazen Ağaoğlu bir gününü sırf bu işe ayırıyor ve günde beş-on araziye birden baktığı oluyor.

REZİDANS OLACAĞI DUYURULMUŞTU
Ancak Ağaoğlu'nun gezdiği alan geçen Ağustos ayında Ofton İnşaat tarafından satın alınmıştı. Şirketin Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Yusuf Şimşek de Elmadağ'daki Andromeda diskonun arazisini satın aldıklarını belirterek, araziye 120 milyon dolarlık yatırımla 150 daireli bir rezidans inşa edeceklerini açıklamıştı. Ali Ağaoğlu'nun böyle bir süreçte ne gibi bir yatırım hedefi içinde olacağı merak konusu.

SIFIRDAN ZİRVEYE ÇIKTI
Ali Ağaoğlu, inşaat sektörünün önde gelen isimlerinden. 1981'de kendi işini kurarak başladığı sektörde birçok açılımlar yaptı. İstanbul'un Anadolu yakasında kurduğu Ağaoğlu İnşaat, Türkiye'de konut kavramının yeniden tanımlanmasına yol açabilecek yeniliklere imza attı. İstanbul'un özellikle Anadolu Yakası'nda yaptığı konutlarla, adından söz eetiren Ali Ağaoğlu, ilk adımı 1998'de Ümraniye'de yaptığı My City projesiyle attı. Ardından Altunizade'de My Dream'i, Çengelköy'de My Home'u, Samandıra'da My Village'i, Ümraniye'de My Town'u, Çekmeköy'de My Country'i gerçekleştirdi.