27 Ekim 2010 Çarşamba

Ege Palas, 13 Ocak`ta icradan satılıyor

Zorlu Ailesi`ne ait olan 4 yıldızlı Ege Palas Oteli, icradan satışa çıkarıldı. Mazhar Zorlu Holding şirketlerinin bankalara 30 milyon YTL`nin üzerindeki borcu nedeniyle ipotekli olan Ege Palas Oteli icradan satılıyor. Otel, İş Bankası`nın başvurusu üzerine 15 milyon YTL muammen bedel ile 13 Ocak 2009 tarihinde İzmir 3. İcra Müdürlüğü tarafından satılacak. 13 Ocak`taki satışa teklif gelmemesi halinde ikinci satış 23 Ocak`ta yapılacak. Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, İş Bankası`na yeni bir teklif sunduğunu belirterek, teklifin kabul edilmesi halinde satışın geri çekileceğini söyledi. Ege Palas Oteli`nin ortaklarından Nafiz Zorlu ise, otelin kendisine ait bir borcu olmadığını belirterek, ipotek nedeniyle sıkıntı yaşandığı, Ağabeyi Kemal Zorlu`nun sorunun çözümü için çalıştığını kaydetti. Holdingin borcu rahatlıkla ödeyeceğini belirten Zorlu `Satışın gerçekleşeceğini sanmıyorum` dedi.


 
 
 
Kaynak: http://www.tumgazeteler.com/?a=4479484

17 Ekim 2010 Pazar

El değiştiren istasyonları kim topluyor?

Aytemiz Petrol Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Aytemiz, akaryakıt sektöründeki intifa sürecinde en çok bayi transfer eden şirketin Aytemiz olduğunu belirtirken, el değiştiren istasyonların yüzde 20'sini kendilerinin aldığını söyledi.

Aytemiz, akaryakıtta şirketlerini 6 büyük şirket arasına sokabilmek için de kendilerine 5 yıl hedef koyduklarını bildirdi.

Aytemiz, yaptığı açıklamada, Aytemiz Şirketler Grubu olarak bir çok dalda yatırımları olduğunu belirtirken, 47 yıldır petrol sektöründe faaliyet gösterdiklerini, yatırımların yoğunlukla enerji sektöründe bulunduğunu söyledi.

Akpet'i büyüterek, 2008 yılında Rus şirketi Lukoil'e sattıklarını hatırlatan Aytemiz, şimdi de Aytemiz Akaryakıt'ı kurduklarını ve bu şirket üzerinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Akaryakıt sektörünün yanı sıra elektrik sektöründe de çalışmaları olduğunu belirten Aytemiz, şunları kaydetti: ''HES projelerimiz var, şu an 3 tanesi yapılıyor. Jeotermal ve rüzgar var. Bunların da EPDK'dan lisansları beklenmektedir. 12 HES projesi, 100 MW kadar jeotermal ve 70 MW rüzgar projelerimiz bulunmaktadır. Bunların hepsi de teke kalmış ve yatırım yapılacak durumdadır. Bazıları da ortaklı ve ihaleye kim fazla verirse o alacak. Sanayi projelerimiz var. Maden işimiz var, şu anda Sivas ve Kayseri Yahyalı'da bulunuyor. Bu çalışmaları yapıyoruz ama bizim tanınmışlığımız genelde petrol üzerinedir. Yoğunluğumuz da petrolde. Bu sene yine büyük yatırımlarımız var. Dağıtım şirketine de girdik. Orada da çok iyi başarılar elde ettik. Başarılarımızın da daha önce çalıştığımız, temellerini iyi oturttuğumuz, kendimizi kabul ettirdiğimiz bu sektörde daha önceki yatırımlarımızın meyvesini topluyoruz ''

''İNTİFALARDA BAŞARILI BİR PERFORMANS GÖSTERDİK''

Rekabet Kurulunun intifa sözleşmelerini 5 yıl ile sınırlayan kararı nedeniyle, bir transfer dönemi yaşandığına işaret eden Aytemiz, bu dönemde en çok bayi transfer eden şirketin Aytemiz olduğunu bildirdi.

Eskisi gibi artık bayilerde transferler yapılmadığını, gelirin yaklaşık yüzde 60-70'nin bayiye verildiğine dikkati çeken Aytemiz, bunun da süreci zorlaştırdığını söyledi.

Ağır koşullara rağmen 18 Eylül'deki intifalarla ilgili başarılı bir performans sergilediklerini belirten Aytemiz, yeni sözleşmelerle bayi sayılarının şu anda 160'a çıktığını ifade etti.

Aytemiz, ''Umuyorum ki yıl başına kadar bayi sayımız 200'ü geçecek'' dedi.

Bayilerle anlaşma yaparken kriterlerinin, öncelikle bayilerin şehir ve ilçe merkezleri olması olduğuna, lokasyonu güçlü yerleri seçtiklerine dikkati çeken Aytemiz, ''Bu hedefi aldık ve başarılı olduk. Belki bu performansa 160 bayi az. Çünkü seçmeli bayi alındı. Eğer seçme yapmasaydık bu sayı 300'ü geçecekti. Bizim aldığımız bayiler, hem çok satan hem de pahalı bayiler oldu'' diye konuştu.

Bundan sonra ilçelerde, ikinci etap ana yollarda bayilik vereceklerini anlatan Aytemiz, akaryakıtta yeni süreçte tanınan ve yatırım yapan şirketlerin piyasada tutunabileceğini söyledi.

Piyasadaki 6 büyük şirketin kendi bünyelerinde bulunan bayileri kontrollerinde tuttuğuna işaret eden Aytemiz, ''50 bayi gittiyse 50 bayi almaya çalıştılar. Toplam 1000 bayi üzerinde bu transferler döndü. Biz iyi bayi seçtiğimiz için bu kadar sayıda kaldık. Kriterimiz şu, bir şahıs bizden bayilik istiyorsa incelemesini yapıyoruz ve artı olarak ahlaki durumuna bakıyoruz. Piyasada kişinin tanınmışlığı nedir, iyi bir bayi midir ona bakıyoruz'' diye konuştu.

Aytemiz, intifa sürecinde el değiştiren istasyonlardan yüzde 20'sini Aytemiz Şirketinin aldığına da dikkati çekti.

Sektörde bilinen bir marka olduklarını ifade eden Aytemiz, bütün bayi ve tüketicilerin kendilerini tanıdığını, kendilerine dönen bayilerin de daha öncesinde 10 ton satıyorsa, şimdi 10,5 ton satış yaptığını kaydetti.

Aytemiz, ''Fiyat indirmeden, promosyon yapmadan daha önceki şirketten fazla satıyorsa işte bu bizim markamızın öneminden geliyor'' dedi.

''HEDEFİMİZ İLK 6''

Aytemiz Petrol'ü, 6 büyükler arasına sokabilmek için 5 yıl kendilerine hedef koyduklarını bildiren Aytemiz, bu hedefi daha kısa sürece indirmek istediklerini, depolar biterse ve bayi sayısı 400'ün üzerine çıkarsa, kendi rekorlarını kırmış olacaklarını söyledi.

Aytemiz markasının logosunu da değiştirdiklerini belirten Aytemiz, tüm istasyonlarda yeni logoya göre giydirme yapıldığını ifade etti.

4 DEPOLAMA TESİSİ DEVREYE GİRECEK

Daha önce sattıkları AKPET'in 700 bayisi olduğunu ve 6'ıncı büyük şirket konumunda olduğunu belirten Aytemiz, şirketin depolamada ikinci olduğunu hatırlattı.

Aytemiz Petrol için de 4 depolama yeri alındığını birinin bittiğini, diğer ikisine başlandığını anlatan Aytemiz, şunları kaydetti:

''Antalya ve Trabzon devam ediyor. Kırıkkaleyi bitirdik. Mersin'de bulunan depo bu haftaya kadar bitiyor. Kısa dönemde yüzde 80 depolama ihtiyacının tamamını bitirmiş olacağız. Bu bir rekor çalışmadır. Şimdiye kadar 70-80 senelik şirketlerin bu rekoru yoktur. Bir depo büyük paralarla meydana geliyor. Bir emek ve sonrasında muaamelesi uzun süren bir süreçtir. Buna rağmen biz başarıyoruz. İşin ilmi ve tekniğiyle gayet güzel uğraşıyoruz. En fazla 1,5 sene sonra depo sorunlarımızın 7 ya da 8'i bitmiş olacaktır. Bu sektörde iddialı bir sayıdır. Biz zaten iddialı ve kendine güvenen bir şirketiz.''

''10 NUMARALI YAĞ PİYASANIN DENGESİNİ BOZUYOR''

Sektörün çok rekabetli bir konuma geldiğini belirten Aytemiz, bunun yanı sıra bozuk mal satmanın getirdiği sıkıntılar da bulunduğuna dikkati çekti.

Piyasada 10 numaralı yağ olarak bilinen ürünün piyasanın dengesini bozduğunu ifade eden Aytemiz, bu nedenle doğru çalışanla yanlış çalışanın birbirine karıştığını ve bunun sıkıntı yarattığını söyledi. Aytemiz, piyasadaki sıkıntıyı şöyle özetledi:

''İki türlü karmaşa var, birincisi, transferlerin çok değişik boyutlar kazanması. Bir diğer ise akaryakıtta şeffaflaşamadık. Örneğin ben Tüpraş'ın malını satıyorum, bir diğer bayi ise 10 numara yağ satıyor ve fiyatı indiriyor. Bu taraftan aklı başında dediğimiz şirketler promosyonla işi götürmeye çalışıyor. Bu doğru değil. Tüketiciye ucuz ya da promosyonlu ürün vermek değil, doğru bir şekilde doğru fiyatla ürün vermek önemlidir. Tüketici bu arada tabii ki ucuz mala yöneliyor. Özellikle büyük araçlarda patronlar şoförlere ucuz ürün almalarını söylüyor. Bir de hile işi yapan çok. Bu da sektörün tümünde büyük bir kargaşa ve karamsarlık yaratıyor. Geleceğe berrak bakamıyoruz. Kanunların değişmesi ve tedbirlerin alınmasıyla özellikle EPDK'nın bu konuya parmak basmasıyla ve Rekabet Kurumunun da bu konuyla ilgilenmesiyle, Enerji Bakanlığının ise bu başı boşluğa izin vermemesiyle bütün sıkıntıların ortadan kalkacağını umuyorum.''

Devletin kaçak akaryakıtı önlemek için iyi bir çare bulması gerektiğini belirten Aytemiz, sivil toplum örgütlerinin de bunun önemini çok iyi anlatması ve kendini iyi ifade etmesi gerektiğini söyledi.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR AKARYAKIT SEKTÖRÜNÜ ETKİLEYECEK

Aytemiz grubunun otogaz işinde de olduğuna da işaret eden Aytemiz, otogaz sektörünün büyüdüğünü ancak geleceğe bakıldığı zaman yeni alternatiflerin görüldüğünü belirtti.

Örneğin bir yıla kadar elektrik ile çalışan araçların çıkacağına dikkati çeken Aytemiz, bu araçlar çıktığı zaman aynı insanların otogaz çıktığında otogaza yöneldiği gibi, elektriğe yöneleceğini ve akaryakıttan uzaklaşacağını ifade etti.

Bunun sanayiyi, ülkeleri ve doğal olarak ekonomileri etkileyeceğini belirten Aytemiz, jeotermal, ve rüzgar gibi alternatif enerji kaynaklarının da kullanılmasıyla, elektrik üretiminde akaryakıt kullanımının azalacağını ve bu yeni kaynakların akaryakıt sektörünü etkileyeceğini kaydetti,

Aytemiz, ''Ancak ileride akaryakıt sektörünü birinci derecede etkileyecek olan elektrikli araçlardır'' dedi.



Kaynak: http://www.patronlardunyasi.com/haber/El-degistiren-istasyonlari-kim-topluyor/92442  13 Ekim 2010

AVM'lerde en beğenilen markalar açıklandı

AVM’lerde En Beğenilen ve Tercih Edilen Markalar Araştırması 2010” sonuçları açıklandı. AYD ve GfK Türkiye işbirliği ile yapılan “AVM’lerde En Beğenilen ve Tercih Edilen Markalar Araştırması 2010” ödül töreni Pera Palas Otel’de yapıldı.

En beğenilen ve tercin edilen markalar ise şöyle sıralandı:
1.Kadın Tekstil-Zara
2.Erkek Tekstil-Sarar
3.Çocuk-LCW
4.Ayakkabı-Çanta-Hotiç
5.Kişisel Bakım-Kozmetik-Tekin Acar
6.Restoran-Burger King
7.Kafe-Mado
8.Dekorasyon-Mobilya-Koçtaş
9.Elektronik (Üretici Perakande)- Arçelik
10.Elektronik (Perakende)- Media Market


Kaynak: http://www.1insaat.com/tribe/textdetail/id/58442

6 Ekim 2010 Çarşamba

Karşıyaka'daki 12 arsa 333 milyon liraya satıldı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ihaleyle satışa çıkardığı Şemikler'deki arsalara en az yarım milyar liralık yatırım gerçekleştirilecek
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (Emlak Konut GYO), Karşıyaka Şemikler'de hasılat paylaşımı yöntemiyle satışa çıkardığı 13 arsanın 12'sine ilk ihalede teklif geldi. Emlak Konut GYO'nun konut ve ticaret alanı olarak satışa çıkardığı arsalara 4 ayrı firma teklif verdi. 4 Ekim Pazartesi günü yapılan ihalede 12 arsa için toplam 333 milyon lira teklif sunuldu. Emlak Konut GYO'nun ihaleyi onaylaması sonrasında yapılacak yatırımlar sonucunda Karşıyaka'da en az yarım milyar lira değerinde konut ve ticaret merkezi inşa edilecek. İhalenin onaylanmasının hemen ardından başlayacak yatırımlarla beraber, İzmir'de inşaat ve emlak sektörünün büyük ölçüde canlanması bekleniyor.

GELİR PAYLAŞIMI
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın gelir paylaşımı yöntemiyle satışa çıkardığı 13 arsanın toplamı 264 bin metrekareyi buluyor. Karşıyaka Belediyesi'nin geçtiğimiz yıllarda gecekondu işgalinden kurtardığı ve onlarca evin yıkıldığı Yalı mahallesini de içine alah bölgedeki arsaların en küçüğünün 4 bin 754 metrekare, en büyüğünün ise 61 bin metreka civarında olduğu belirtildi. İhalede verilen teklifler önümüzdeki günlerde Emlak Konut GYO tarafından değerlendirilecek. Muhammen bedelin üzerinde olduğu için ihalede sunulan tekliflerin onaylanması bekleniyor.

ÖNEMLİ FİRMALAR
İhaleye katılan Abdülkadir Gültekin İnşaat, Karşıyaka Şemikler'deki 14 bin 760 metrekarelik arsa için 24.1 milyon lira, 9 bin 194 metrekarelik arsa için 17.7 milyon lira, 4 bin 754 metrekarelik arsa için ise 6.1 milyon lira teklif verdi. Firma, Mavişehir'de de Emlak Konut ile hasılat paylaşımına dayalı Mavişehir Modern projesini yürütüyor. Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarından olan Ankara merkezli Cengiz İnşaat ise 34 bin 292 metrekarelik arsa için 42.9 milyon lira, 46 bin 759 metrekarelik arsa için 41 milyon lira, 61 bin 191 metrekarelik arsa için 53.6 milyon lira, 35 bin 15 metrekarelik arsa için ise 43.8 milyon lira teklif verdi. İzmir merkezli Favori Hediyelik Eşya, 2 ticari arsa ile bir konut arsası için yaklaşık 76 milyon liralık teklif sundu. Yine İzmirli Katal İnşaat ise 2 konut arsasına 27.8 milyon lira teklif verdi.

Bölgesinin cazibesinin artması hedefleniyor
Proje kapsamında yapılacak binlerce konut ve 2 ticaret merkezi ile Karşıyaka'da inşaat ve emlak sektörünün hareketlenmesi bekleniyor. Daha önce gecekonduların yer aldığı, şimdi ise boş duran arsaların yatırımlara açılması ile İzmir yeni ve modern bir emlak bölgesi daha kazanmış olacak. İnşaat sektörü yetkilileri, proje kapsamında yapılacak inşaatların Karşıyaka'nın planlı gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Yetkililer, önümüzdeki günlerde başlayacak yatırımlar sayesinde çok sayıda kişiye istihdam sağlanacağını, başta demir ve çimento olmak üzere inşaat sektörünün birçok alt kaleminde hareketlenme yaratılacağını söyledi.



İzmir'in en modern butik oteli yılbaşında hizmete girecek

Özgörkeyler, turizm sektörüne giriyor: Özgörkey Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey, "Yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırımla İzmir'in en modern butik otelini hayata geçireceğiz" dedi.

Özgörkey Grubu olarak yaklaşık 25 yıldır turizm sektörüne girmek istediğini belirten Erdoğan Özgörkey, bunu nihayet yılbaşında Key Otel ile gerçekleştireceklerini dile getirdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan 4 milyon liraya satın aldıkları Merkez Bankası eski binasını otele dönüştürdüklerini belirten Özgörkey, inşaatı tamamladıklarını söyledi. Şu anda iç dekorasyonunu sürdürdükleri binayı hizmete açtıklarında yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmiş olacaklarını kaydeden Özgörkey, İzmir'in en modern butik otelini hayata geçirme gayretinde olduklarını söyledi.

34 odalı otelin Özgörkey ailesi için bir turizm okulu niteliğinde olacağını belirten Erdoğan Özgörkey, "Otelin işletmesini kendimiz yapacağız. Farklı bir konsept ve işletme anlayışıyla hayata geçecek olan otel, ailemize turizm okulu olacak. Bu işi seversek yatırımlarımızı da sürdüreceğimize inanıyorum. Şu anda tesisimize genel müdür arıyoruz. Genel müdürü belirledikten sonra ekibi de onun kurmasını sağlayacağız" diye konuştu. Key Otel'in yapımına karar verdikten sonra aceleci davranmayıp yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda butik oteli incelediklerini belirten Özgörkey, sözlerini şöyle sürdürdü; "Hem mimarımız hem biz titiz davranıyoruz. Otelin inşaatı uzun sürdü ama tüm detaylar düşünüldü. Otelimizin içine iki de panoromik asansör yaptık. Tesisimizin karşısındaki Pasaport dalgakıranına marina yapılması planlanıyor. O tesisler bize, biz onlara katkı koyarak birbirimizi tamamlayacağız. Biz grup olarak işimizi iddialı yapmaya çalışıyoruz. İzmir'de pek butik otel yok. Biz en iyisini yaratmaya çabalıyoruz".

Binanın restorasyonu sırasında Merkez Bankası'nın izlerinin de doğal olarak ortadan kalktığını belirten Özgörkey, "Duvar kalınlıkları 40 santimetre olan kasa dairesini konferans salonu yaptık. Bu duvarların betonlarını ağaç keser gibi kestik. Binanın içine 8 bin metrenin üstünde profil boru döşedik. Biraz uzun sürse de inşaatı tamamladık" dedi


Kaynak: Yeni Asır - İLKER ÇOBAN(HABER MERKEZİ), 26.09.2010

Özgörkey Şirketler Grubuna ait eski tütün deposu

İzmir'in 77 yaşındaki duayen işadamı Özgörkey Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey, içini Yeni Asır'a döktü. Özgörkey, Hilton Oteli'nin karşısında kalan baba yadigarı dediği arsaya 20 yıldır istediği çok katlı oteli inşa edememenin de üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Bürokrasiyi bir türlü aşamadıklarını, yerel yönetimlere kırgın ve kızgın olduğunu belirten Özgörkey, "Bir İzmirli olarak şehrime güzellik kazandırmak istedim. Hepsi buydu. Ama bürokrasiyi aşamadım. 20 yıldır uğraşıyorum sonuç alamadım, bana günah değil mi?" diye konuştu.

BABADAN MİRAS
1990 yılında arsaya 23-24 katlı bir otel yapmak üzere Konak Belediyesi'ne müracaat ettiklerini belirten Özgörkey, şöyle konuştu: "Arsamıza 5 yıldızlı otel yoğunluğu verilmediği için istediğimiz binayı yapamadık. 8 katlı sıradan bir bina yapmamız istendi. Ama bu arada arsaya inşaat yapılabilmesi için 5 metre çekme mesafesi talep edildi. Yıllarca bununla zaman kaybettik ve sonunda istediklerini kabul ettik. Bu kez de Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, karşımızda kilise olduğu için 35 metre daha çekme mesafesi bırakmamızı istedi. Buna da 'tamam' dedik. Bu arada bize yukarıya doğru 13 bin metrekare inşaat hakkı verilmesi gerekirken 9 bin 300 metrekare verildi. Bunun tartışması zaman aldı. Sonunda bunu da kabul ettik. Konak Belediyesi ve Koruma Kurulu'ndan geçen otel projemiz, İzmir Büyükşehir Meclisi'nden onay almadı. Rahmetli Piriştina döneminde çok katlı bina yapılabilmesi için arsa büyüklüğünün en az 3 bin metrekare olması zorunluluğu getirilmiş. Bizim arsamız bin 500 metrekare olduğu için onay vermediler. Biz de bu karara dava açtık, sonucunu bekliyoruz".

"Şevkimi kaybettim"
Erdoğan Özgörkey, Hilton Oteli'nin karşısındaki arsa ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'nden uygun kararın çıkmaması üzerine yatırım şevkini tamamen kaybettiğini, hayallerinin yıkıldığını belirtti. Otel inşaatını yapamamasının istihdamı da engellediğini belirten Özgörkey, "Oteli yapsaydık, şu an yüzlerce insanı istihdam ediyor olacaktık. Ama olmadı. Benim bir projem engellendi. Belki ben bu arada 3 yatırım daha yapacaktım. İzmir'e çok sayıda otel yapmayı istiyordum ama bu sıkıntı yüzünden hiç biri hayata geçemedi. 20 yıldır istediğim binayı yapamadığım arsaya vergi ödedim. Üstelik üzerinde köhne bina varken vergisi daha azdı. Şimdi binayı yıkınca arsa vergisi oldu ve iki katına çıktı. Bana günah değil mi?" dedi.

"Hayattayken sattırmam"
Erdoğan Özgörkey, Hilton Oteli'nin karşısındaki arsanın manevi değerinin büyük olduğunu belirtti. Yerel yönetimlere kırgın olduğunu dile getiren Özgörkey, yaşadığı sürece arsasını sattırmayacağını kaydetti. Çocuklarının arsayı satmayı pek çok kez teklif ettiğini ve çok sayıda yatırımcıdan da teklif aldığını belirten Özgörkey, "Ben yaşarken arsayı sattırmam. Ama çocuklarım benden sonra satabilir. O arsaya yapacağım otel için 1997'de Crowne Plaza ile sözleşme bile imzalamıştım. Bina için 15-20 milyon dolar harcayacaktım. Her şey hazırdı, ama olamadı" dedi.

 
Kaynak: Yeni Asır - İLKER ÇOBAN(HABER MERKEZİ), 26.09.2010

3 Ekim 2010 Pazar

İzmir'e beşinci vakıf üniversitesi geliyor

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kamu üniversitesinden umudunu kesince, ilçeye özel bir eğitim kurumu kazandırmak için proje hazırladı

İmar planlarına üniversite alanını işleyen ilçelerden biri olan Karşıyaka'ya yeni bir üniversite kurulacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) onayı çıkan kamu üniversitesi Katip Çelebi'nin ilçeye gelmesi için yoğun çaba gösteren Belediye Başkanı Cevat Durak, umduğunu bulamayınca özel üniversite kurulması için çalışma başlattı. Yeni kamu üniversitesinin henüz nereye kurulacağı belli olmazken Başkan Durak, özel bir üniversite ile işbirliği yaparak proje hazırladı. Örnekköy'de planlara işlenmiş alanda vakıf üniversitesi kurulmasına karar verildi. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin desteği ile kurulacak yeni üniversitenin ayrı bir yapısı, özerk statüsü olacak. Üniversite'nin ilk etapta 11 farklı fakültesi olacak.

ÇEHRE DEĞİŞECEK
Üniversitenin kısa zamanda hayata geçmesi için bütün gayretleri eli çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Cevat Durak, üniversitenin projelerinin çıktığını söyledi. İstanbul Bilgi Üniversitesi ile birlikte başlattıkları çalışma tamamlandığında İzmir'in yeni bir vakıf üniversitesine daha kavuşacağını dile getiren Durak, üniversitenin adının Karşıyaka Bilgi Üniversitesi olacağını sözlerine ekledi. Durak, "Karşıyaka, her zaman İzmir'in ışıldayan yüzü oldu. Kültürle buluşma noktasında bir üniversitemizin olmayışının eksikliğini her zaman hissettik. Kentin kuzeyinde bir üniversite yok.İzmir'in kuzeyinde kurulacak bir üniversite kentin geleceğini de şekillendirecektir" dedi.

ENGEL OLUNDU
Nazım İmar Planı'na işledikleri Örnekköy'deki 500 dönümlük arazinin Çevre Orman Bakanlığı tarafından kısıtlandığını ifade eden Başkan Durak, "Alanın büyük bölümü bakanlık tarafından ağaçlandırılacak alan olarak belirlendi. Biz de duruma itiraz ettik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katkıları ile yaklaşık 300 dönümlük alanımız imar planlarında üniversite alanı olarak ayrıldı. Arazinin yapısı engebeli olduğu için yeri üniversitenin projesi de alana uygun olacak. Üniversitenin ayrı bir yapısı olacak. İstanbul'a bağlı bir birim gibi çalışmayacak. Kendi tüzel yapısı ile faaliyet gösterecek" dedi. Durak, üniversitede 11 farklı fakültenin yer alacağını da sözlerine ekledi.

İzmir'deki üniversiteler:

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ
Dokuz Eylül Üniversitesi
Ege Üniversitesi
Yüksek Teknoloji Üniversitesi
Katip Çelebi Üniversitesi

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Yaşar Üniversitesi
İzmir Üniversitesi
Gediz Üniversitesi


Kaynak: FATİH YAPAR - Yeni Asır, 14.09.2010

Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden satılık arsalar

Milli Emlak Genel Müdürlüğü İzmir Çeşme’de birbirine yakın konumda iki arsayı satışa çıkardı.

Satışa çıkarılan Çeşme Dalyan’daki ilk arsa imar planlarında tercihli kullanım alanı olarak görünüyor. Yüzölçümü 4 bin 534 metrekare olan Hazire arsası için 1 milyon 138 bin TL tahmini bedel tayin edilirken geçici teminat olarak 227 bin 600 TL istendi. Satış ihalesi ise 18 Ekim 2010 tarihinde gerçekleşecek.

Çeşme Malmüdürlüğü birde Dalyan Taşlık mevkiindeki 5 bin 184 metrekare büyüklüğündeki Hazine’ye ait tarlayı satışa çıkardı. Taşınmaz için bir milyon 300 bin TL tahmini bedel ve 260 bin TL geçici teminat belirleyen Çeşme Malmürlüğü, imar planlarında tercihli turizm ve konut alanı olarak gösterilen arsanın ihalesini 19 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirilecek.


Kaynak: Hüseyin Belibağlı / emlakkulisi.com

Futbolun yıldızları & İstanbul’da oturdukları evler

Bazıları kentin içindeki apartman dairelerinde, bazıları rezidanslarda, bazıları villalarda yaşıyor. Sahalardan, İstanbul’un birbirinden güzel semtlerine dağılan futbolun yıldızları... Pahalı transferler, dünyaca ünlü golcüler... İşte bazıları ve evleri;

ACARKENT
Beşiktaş’ın Brezilyalı golcüsü Deivson Rogério da Silva, namıdiğer Bobo Acarkent’te muhteşem bir villada yaşıyor. Brezilyalı futbolcu, eşi Raquel ve kızları Julia ile 3 katlı, havuzlu süper lüks bir evde oturuyor.

ZEKERİYAKÖY
Zeytinburnuspor’da başlayan futbol kariyerine Türk Millî Takımı ve Fenerbahçe’de devam eden Emre Belözoğlu, 2.5 milyon dolar (3,75 milyon TL) ödeyerek Kanlıca’dan yalı dairesi satın aldı.

YEŞİLKÖY
16 milyon avro (36 milyon TL) değer biçilen, şu anda Türkiye’nin en pahalı futbolcusu, Galatasaray’ın yıldızı parlayan futbolcusu Arda Turan da Yeşilköy’de bir villada yaşıyor. Ayrıca Arda Turan Baltalimanı’ndan 3.5 milyon dolara (yak 5,3 milyon TL) bir yalı dairesi satın aldı.

BEYKOZ KONAKLARI
Futbol efsanesi Pele tarafından yaşayan en iyi 100 futbolcudan biri seçilerek FIFA 100 listesine giren, Türk ve dünya futbol tarihinin en iyi kalecileri arasında gösterilen Rüştü Rençber de bir çok ünlü ismin tercih ettiği Beykoz Konakları’nda oturuyor.

Futbol kariyerine Almanya’da başlayan, en başarılı dönemlerini Fenerbahçe’de geçiren, son olarak da Beşiktaş’ta forma giymesinin ardından futbola veda eden Mustafa Doğan, Fenerbahçeli Colin Kazım ve Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel de Beykoz Konakları’nda yaşayanlardan.

FLORYA
Galatasaray’da forma giyen Kosova doğumlu Arnavut futbolcu Lorik Cana ise takımının Florya’daki Metin Oktay Tesisleri’ne yakın olabilmek için Florya Fly Inn Residance’de yaşamayı tercih ediyor. Yine Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman da takımının tesislerine yakın olabilmek için Florya’yı tercih ediyor.

ÇAMLICA
Real Madrid’in ardında Beşiktaş’ta teknik direktörlük görevini sürdüren Bernd Schuster, Çamlıca Konakları’nda oturuyor. Beşiktaş’a bu yıl transfer olan Portekiz’li yıldız Ricardo Quaresma ve İspanyol oyuncu Guti Hernandez de teknik direktöre komşu oluyor.

KALAMIŞ
2006 yılında Fenerbahçeye transfer olan Uruguaylı futbolcu Diego Lugano ise Kalamış’ta bir villada oturmayı seçmiş.

AKFIRAT
İspanyol futbolcu Daniel Güiza Fenerbahçe Kulubü’nün yabancı futbolcular için satın aldığı Tuzla Akfırat’taki Millenium Villaları’nda oturuyor.

HADIMKÖY
Galatasaray’da top koşturan, Süper Lig’de 2008-09 sezonunda 20 golle gol kralı olan Çek futbolcu Milan Baros da Hadımköy’deki Alkent 2000 Vilları’nda yaşıyor. Brezilyalı futbolcu Elano Blumer de Alkent’i tercih eden Galatasaray’lı futbolcular arasında.

KURTKÖY
Fenerbahçe’de forma giyen Brezilyalı oyuncu Alex de Souza antrenmanlara daha rahat gidip dönebilmek için Kurtköy’de lüks bir villada yaşıyor. Brezilyalı bir diğer oyuncu Cristian Boroni de aynı bölgede bir rezidansta yaşamayı tercih ediyor.

 
Kaynak : Hürriyet Emlak Yasam Eki, 23.09.2010