29 Mayıs 2012 Salı

Denizli’ye golf gelecek, yeni bir termal kent oluşturulacak

Testil, ticaret, sanayi ve tarım sektörlerinde önemli hamleler yapan Denizli, turizm alanında önemli işlere imza atıyor.
Denizli’de turizm işletme belgeli 6.096 yataklı 27 tesis, belediye belgeli 6.531 yataklı 74 tesis ve 4.755 yataklı 124 pansiyon bulunuyor. Yani kentte turizme hizmet sunan toplam 17.382 yataklı 225 tesis yer alıyor. Ayrıca Turizm Yatırım Belgeli 9 tesis toplam 1.524 yatak kapasitesine sahip bulunuyor. Kent, bu yatak kapasitesiyle yılda 5 milyon turisti rahatlıkla ağırlayabilecek bir pozisyonda. Ancak şu anda sadece 2,5 milyon turist, Denizli’yi ziyaret ediyor. Bu turistlerin çoğu ya Anadolu turlarıyla ya da Antalya üzerinden geliyor ve sadece bir gece bu kentte konaklıyorlar.
Denizli turizminde baş aktör Pamukkale gözüküyor ama ilçede inanılmaz turizm potansiyelleri var. Kent bünyesinde 19 antik kent, 36 arkeolojik ve doğal sit, 482 sivil mimari örneği vb gibi toplamda bine yakın tescilli kültür varlığı yer alıyor. Kent termal potansiyel kaynaklar açısından da büyük önem taşıyor. Bu bilgilerden sonra sözü Denizli Valisi Abdülkadir Demir’e bırakıyoruz.
 
DENİZLİ VALİSİ DEMİR ANLATIYOR…
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, kentte turizmle ilgili yaptıkları çalışmaları ve hazırlıklarına başladıkları dev termal ve kür merkezi projesiyle ilgili bilgiler verdi.
Pamukkale’ye gelen yıllık 2 milyon turisti ağırlayan Denizli’nin sahip olduğu potansiyel düşünüldüğünde bu rakamların çok düşük olduğunu anlatan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, şunları söyledi:
HEDEF YILDA 5 MİLYON TURİST
“Bizim hedefimiz yılda 5 milyon turist ağırlamaktır. Denizli, özellikle son yıllarda uluslararası oteller zinciri dahil tüm dünyanın ilgisini çektiğinden, 7 firma bölgeye yatırım yapmak için Kültür Turizm Bakanlığımızın da desteğiyle turizm yatırım belgesi alarak, inşaat çalışmalarına başlamışlardır. Bu tesislerin de tamamlanması ile birlikte ilimizdeki toplam yatak kapasitesi yaklaşık 20 bin olacaktır.”
DENİZLİ TURİST POTANSİYELİNİN YÜZDE 7’SİNDEN FAYDALANABİLİYOR
Pamukkale’ yi 2010 yılında 1 milyon 495 bin kişi ziyaret ederken bu sayı 2011 yılında 1 milyon 715 bin olarak gerçekleşmiştir. Türkiye’ ye 2011 yılında 31 milyon 500 bin turist gelmiştir. Denizli bunun %7’ sinden faydalanabilmektedir. Nisan ayı başında Denizli’ nin termal turizm değerlerinin öne çıkması anlamında çok güzel bir gelişme yaşanmıştır. 2008 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle İlimizde 4 bölge Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bu da 6 bin hektarlık bir alana denk geliyor.
TERMALE YATIRIM YAPANLAR İÇİN BÜYÜK KOLAYLIKLAR SAĞLANACAK
Buna ek olarak son çıkan teşvik yasasında “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri” kapsamında yer alan turizm yatırımları “öncelikli sektör” olarak ilan edildi. Bu yasa ile Denizli 2. bölgede yer almasına rağmen, termal alanında yapılan yatırımlar 5. bölge imkânlarından yararlanabilecek. “Denizli Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi”nde yapılacak yatırımlarda yatırımcılar; vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisi konusunda devlet desteğinden yararlanabileceklerdir. “
 
OLUŞTURACAĞIMIZ MERKEZ, TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK
Peki bu bölgede neler yapacağız? Karahayıt Beldemizdeki ‘Kırmızı Suyun’ sağlık anlamındaki değeri ortada. Önceliğimiz bu bölgenin Kür Merkezi olması. Türkiye’de hiçbir yerde olmayan konsepti oluşturmayı planlıyoruz. Avrupa’daki yaşlı nüfus göz önüne alındığında dünyada böyle bir ihtiyacın olduğu görülüyor. Biz de bu alanlarda sağlık ve kür merkezi turizmini geliştireceğiz. Bu bölgeye özellikle kür merkezi yaparak uzun vadeli turistleri 15 günlüğüne getirecek bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz.
Türkiye’de olmayan bir sağlık, termal turizm kompleksi oluşturacağız. Bu alan içerisinde golf alanı da yapılacak. Özetle Denizli’nin uluslararası standartlara sahip, nitelikli tesislerin olduğu “termal marka kent” olmasının önündeki tüm engeller kalkmıştır.”
 
2013 YILINDA KAYAK TURİZMİNE BAŞLIYORUZ
Bölgemizde Kış Turizmi’ ne elverişli olan Bozdağ, kayak sporu için uygun bir alandır. Kar yağışı bakımından uygun olan bu alanda kayak merkezi kurulması için 2003 yılında başlatılan yol çalışmaları bitirilmiş olup, turizmin hizmetine sunulması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Kayak merkezinin hizmete açılması ile Batı Anadolu Bölgesi’nin önemli bir kayak merkezi olacaktır. Alt yapı ve tesis için çalışmalar yılın 2. yarısında başlayacaktır. 2013 yılının kayak mevsiminde Bozdağ Kayak Merkezi’nin hayata geçirilerek hizmete sunulması planlanmıştır.
Bütün bu Denizli ile ilgili yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla Denizli’yi yılın 12 ayı turizmden pay alabilen ve dünya çapında tanınan, termal su ve sağlık şehri olarak adından bahsettiren, turizmde markalaşan bir “TURİZM KENTİ” Haline Getirilmesi’ ni hedeflemekteyiz.”
 
Kaynak: Emlak Sektörü Takipte, 29.05.2012

25 Mayıs 2012 Cuma

259 milyona yeni fuar

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir'de kurulacak yeni fuar kompleksi için yapılan ihaleyi Ermit Mühendislik kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin Gaziemir'de kuracağı yeni fuar kompleksi için düzenlediği ihale sonuçlandı.
İhale Komisyonu'nun yaptığı değerlendirmelere göre, en avantajlı teklifi 259 milyon 690 bin TL ile Ermit Mühendislik İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. verdi.
Tebligat ve itiraz sürecinin ardından bir itiraz yaşanmaması durumunda, ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılacak ve çalışmalar başlayacak.
19 Nisan'da gerçekleştirilen ihale için 19 firma ihale dosyası alırken, 9 istekli firma ihaleye katılmak için teklif sunmuş, İhale Komisyonu değerlendirmesinde de 9 firmadan 5'inin geçerli teklif verdiği tespit edilmişti.
Toplam 337 bin metrekarelik alan üzerinde projesi hazırlanan bölge, sergi holleri, seminer salonları, geniş otoparkı ve sosyal donatı alanları ile uluslararası standartlarda olacak. Yeni fuar kompleksinde yapılacak olan seyir kulesi, fuar katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunarken, amfitiyatro şeklinde hazırlanan meydanı, fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek.
Toplam 337 bin metrekare alan üzerine projesi hazırlanan yeni fuar bölgesinde, ilk etapta 110 bin metrekare alan üzerinde 7 tane sergi holü yapılacak.

Kaynak: Hürriyet, 25.05.2012

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Ege, ilk uluslararası golf oteline kavuştu

Tesisin yazın misafirlerine sunduğu Jade Beach Club’taki açılışı 18 Mayıs akşamı protokol davetlilerinin katılımıyla gerçekleşti. Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ve pek çok önemli isim açılışa katıldı. 19 Mayıs’ta da golf sahasının ‘soft opening’i VIP misafirlerin katılımıyla gerçekleşti.
Club La Costa World Resorts CEO’su Martyn Aldridge , Club La Costa World Resorts Operations Direktörü Richard Fletcher, Club La Costa Resorts Operations Türkiye ve Canary Adaları Direktörü Carlos Monserrat, Club La Costa Real Estate Development Direktörü Geoff Bruce, Club La Costa Regional Sales Türkiye Direktörü Carole Detheridge Club La Costa Business Türkiye Müdürü Yosun Keenan ile PRIYEN A.Ş. Genel Müdürü Şükrü Yenilmez, Golf designer Jose Canales, Ispanyol Firma Mas Golf Uno Golf Manager Frederik Hansson açılışa katılan isimler arasındaydı.

GÜRSEL KARADENİZ TESİSİ ANLATIYOR

Kuşadası Golf & SPA Resort Genel Müdürü Gürsel Karadeniz tesis hakkında şu bilgileri verdi:
“Bir milyon 650 bin metrekare üzerine kurulan tesisimizde 750 adet daire ile inşaatı süren 65 adet villa yer alıyor. Bu dairelerin hepsinin bir sahibi var. Shaia Hotels bu odalardan 475′ini kira
karşılığı işletiyor.”

HEM TATİL, HEM YATIRIM
”Shaia Hotels olarak mayıs ayından başlayıp ekim sonuna kadar kullanıyoruz. 5 ay ise daire sahipleri kendileri kullanabiliyorlar. Bu aslında evini değerlendirmek, yatırımını amorti etmek isteyenlerin tercih ettiği bir tatil şekli. Shaia olarak burada misafirlerimize 5 yıldız konforunu vereceğiz.”

GOLF SAHASI EN ÖNEMLİ PARÇAMIZ
“Bin 650 dönüm üzerine kurulan golf sahası, bizim tesisimizin en önemli parçası. Büyük bir dağ düşünün, bu dağı dolaşarak 18 deliği tamamlıyorsunuz. Biz Ege’nin ilk ve tek uluslararası golf resort tesisiyiz. Sahanın İzmir’e en yakın golf sahası olması da ayrı bir önem taşıyor. İzmir’in böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Daire sahiplerimizin yüzde 86′sı İngiliz olduğu için buraya rahatlıkla golf turisti çekebileceğimizi biliyoruz.”

BÖLGE İÇİN CİDDİ BİR YATIRIM
Tesisin bir ay önce hizmete girmesine rağmen yüzde 75 oranında doluluk yakaladıklarını ifade eden Gürsel Karadeniz, “Bu doluluk oranları sezonla birlikte yüzde 100′lere ulaşacak. Özellikle Balkan ülkelerinden çok fazla rağbet var. Otelimizin ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtımını gerçekleştirdik. Tur operatörleriyle yapılan temaslar doğrultusunda yeni uçak seferlerini bölgeye getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kuşadası’na 17 kilometre uzaklıktaki tesisimiz, bölge için ciddi bir yatırımdır ve turizmin 12 aya yayılmasını sağlayacaktır.”

‘JADE BEACH’TE YOK YOK’
Gürsel Karadeniz, misafirlerin yazın kullanacakları Jade Beach Club ile ilgili de şu bilgileri verdi:
“Yaklaşık 15 dönümlük bir arazi üzerine kurulan Jade Beach, gece klubü ile sahilin birleştiği büyük bir mekan. Plaj kısmında 400 şezlong var. Restoranın oturma kapasitesi 200 kişi. Kışın tamamen camla kapatılıp 100 kişilik bir restoran olabiliyor. Gündüz güzel bir snack menüsü var. Akşam ise balık ürünleri sunuluyor. Ayrıca 3 bin kişilik bir konser alanına sahip. Gece kulübü bin kişinin üzerinde kapasitesi olan bir mekan. Burada tenis kortlarından su sporlarına, masaj yerlerinden kuaförlere, özel kabare şovlarına kadar pek çok seçenek yer alıyor. Misafirlerimizi bu mekanda en iyi şekilde ağırlamaya hazırlanıyoruz. Jade Beach’te yok yok.”

KUŞADASI’NDA SEZONU 12 AYA UZATACAĞIZ
Golf tesisinin Müdürü Frederick Hansson ise Kuşadası Golf & SPA Resort ile ilgili olarak dünyada bu manzaraya sahip böyle bir sahanın bulunmadığını söylüyor.
Bin 600 dönümlük arazinin yeni başlayanlardan, usta golfçülere kadar herkese hitap edeceğini anlatan Hansson “Bu saha Kuşadası’nda yeni bir atraksiyon olacak ve Kuşadası bunu kullanabilirse 12 ay sezon yaşanacak” dedi.
Eylül ayının ortasında resmi bir açılış yapacaklarını belirten Hansson, “Şu anda özellikle İngiliz, İskoçya, İrlanda ve Hollandalı golfçüler geliyor. Özellikle İskandinav ülkelerini buraya getirmek
gerekiyor. Antalya’da çok nem var. Ayrıca burası fiyat olarak Antalya’dan yüzde 50 oranında daha uygun. Golfseverler buraya geldiklerinde hem şaşıracak hem de ülkelerine çok mutlu dönecekler” diye konuştu.

GOLFÜ TÜRKLERE DE TANITACAĞIZ
Bu alanda sadece turistlere değil, Türkler’e de golf sporunu tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Hansson “Şu anda Türkiye’de futboldan başka bir spor yok. Golf bütün Antalya’nın imajını değiştirdi. Bu bölgenin de önemli bir parçası olacak. Biz ilk olacağız ama ileride birkaç golf sahasının daha yapılması gerekiyor. Golf sahamız çok popüler olacak” dedi.

SAYILARLA KUŞADASI GOLF & SPA RESORT

1 milyon 650 bin metrekare alan üzerine kurulu, 475 suit oda konseptiyle Kuşadası Golf & SPA Resort, misafirlerinin tamamına ayrıcalıklı hizmet sunmayı amaçlıyor.

İTALYAN TASARIMI

İlk kez bu yıl kapılarını açan otelin oda ve mobilya tasarımında İtalya imzası hakim. Otel 11 adet açık, 1 adet kapalı yetişkin havuzuna, 8 adet çocuk havuzuna, 1 adet aquaparka ve çocuklar için tüm gün hizmet veren bir ‘Mini Kulüb’e sahip.

20 TANE HAVUZ VAR
Oteldeki toplam 20 havuzdan iki tanesi dış havuz olmalarına rağmen ısıtılabiliyor. Ayrıca misafirler dilerlerse otelin işletmesini aldığı Kuşadası’ndaki Jade Beach Club’da denizin de keyfini çıkarabiecekler.

JADE BEACH İLE FARKLI GECELER

Jade Beach Club, geceleri de kulüp ve eğlence mekanı olarak hizmet veriyor. Otel golf sahaları, SPA gibi tesislerin yanı sıra restoranları, aktiviteleri, mağazaları ve ‘Beach Club’ı ile birlikte
misafirlerini lezzet- keyif – eğlence konseptinde ağırlamayı hedefliyor. Tesiste 1500 kişilik bir ana restoran, Osmanlı, Akdeniz ve Uzakdoğu tabaklarının sunulduğu 3 a la carte restoran, 7 snack bar yer alıyor.

ULAŞIM ALTERNATİFLERİ FAZLA

Otel İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 93, Milas Bodrum Havalimnı’na 102, Kuşadası ilçe merkezine 17, Söke’ye ise 8 kilometre uzaklıkta.
Eda Özsoy

Kaynak: Emlak Sektörü Takipte, 23.05.2012

18 Mayıs 2012 Cuma

Tüm zamanların oteli: Darüssaade

Zaman sanki durmuş, her yer huzur olmuş. Bu sokakta dünü yarına bağlayan ahşap bir ev, şimdi müdavimlerinin vazgeçilmezi olmuş, bir butik olarak hizmet veriyor.
Darüssaade İstanbul Hotel, tarihi Sultanahmet Yarımadası’nın kalbinde Akbıyık Caddesi’nde yer alıyor. 19’uncu yüzyıl Osmanlı sivil mimarisinin koruma altındaki örneklerinden olan ahşap evde yer alan bu özel sınıf otel, birbirinden farklı tarzda dekore edilmiş odalarıyla misafirlerini ağırlıyor.
Yarım asırlık anılarını konuklarıyla paylaşan, tarihin gizemli koridorlarında konuklarını konforlu bir yolculuğa çıkaran Darüssaade İstanbul Hotel, tarihi ve turistik mekanlara olan yürüme mesafesindeki konumuyla da özellikle tercih ediliyor. Misafirlerine sauna hizmeti de sunan otelde, 22 oda yer alıyor.


Darüssaade İstanbul Hotel’in her odası, özel dizaynlı duvar kağıtları ve özel üretim perdelerle fark yaratıyor. Ücretsiz Wi-Fi erişimi ve LCD TV’nin bulunduğu odalarda, konukların rahatı için her türlü konfor düşünülmüş.
Darüssaade İstanbul Hotel’in zengin kahvaltı menüsüyle güne başlayan misafirler, günü sauna keyfi yaparak geçirebilir. Sigara içilmeyen odaların da bulunduğu otel, İstanbul’un simgesel yapılarından Ayasofya Camii’ne 500 metre uzaklıkta yer alıyor.

Kaynak: eladenecli blog, 18.05.2012

Bodrum'a yüzer iskele yapılıyor

Türk mühendis ve işçileri tarafından yapılacak olan dev iskele için çalışmalara başlandı.
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde belediye tarafından Gümbet Koyu'na yaptırılacak dev iskele için Türk mühendis ve işçileri tarafından yapılan ve 160 ton ağırlığındaki yüzer iskelenin ilk parçası, törenle denize indirildi.
Bodrum Belediyesi tarafından İçmeler Mevkii'ndeki Ağanlar Tersanesi'nde Bodrum Marina Sistemleri A.Ş. tarafından yapılan yüzer iskelenin ilk puntosu, törenle denize indirildi. Bodrum Belediyesi tarafından Gümbet İnceburun Mevkii'ne yapılacak olan 200 metre uzunluğundaki yüzer iskele için yapılan 20 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde ve 160 ton ağırlığındaki puntonun denize indirilme törenine, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve deniz sektörü temsilcileri katıldı.

YÜZER İSKELEYE 250 TEKNE BAĞLANACAK
Gümbet İskelesi'ne monte edilecek ve 11 parçadan oluşacak puntoların toplam değerinin 3.5 milyon lirayı bulacağını, elektrik ve su hizmetleri ile birlikte yüzer iskele projesinin yaklaşık 6 milyon liraya malolacağını belirten Kocadon, "Mavi yolculuk ile başlayan deniz turizmi çok hızlı bir şekilde gelişti, büyüdü. Bodrum Limanı ve marinalar hem kendi hem de konuk yatlara yetmez hale geldi. Bu nedenle belediye olarak Türkiye'de ilk kez yüzer iskele yapımına başladık. Yeni yüzer iskeleye 40 metre uzunluğa kadar 250 tekne bağlanabilecek" dedi.
Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan da "Bodrum sıklıkla ilklere imza atan bir ilçe. Çok hızlı büyüyor ve gelişiyor. Yerel yönetimde bu gelişime ayak uyduruyor. Türkiye'nin en büyük yüzer iskelelerinden birini parça parça denize indiriyoruz. Kendi işçiliğimizle yaptığımız bir eser. Bodrumda yat limanları yetersiz" diye konuştu.
Kaynak: Lojiport, 16.05.2012

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Ev Sahiplerine "Pişmanlık" Affı

Maliye Bakanlığı, çapraz sorgulamada 62 bin ev sahibini incelemeye aldı. Gelir elde ettiği halde beyan vermeyenler dilekçeyle 'pişmanım' derse ceza ödemeyecek.

Önceden hazırlanmış beyanname sistemi ile bu yıl kira gelirlerinde 'beyan rekoru' kıran Maliye Bakanlığı, kira geliri elde ettiği halde beyanname vermeyen yaklaşık 62 bin kişinin peşine düştü.

Kira geliri elde ettiği halde beyanname vermeyen kişilere ceza kesilmesi gündeme gelecek. Kira geliri olduğu halde çeşitli nedenlerle beyan etmeyenlerin ise Maliye'nin faiziyle birlikte yüklü cezasından kurtulması için fırsatı bulunuyor. Yetkililer, kira gelirini beyan etmeyi unutan mükelleflerin, pişmanlık dilekçesi vererek vergilerini ödeme imkanı bulunduğunu kaydettiler. Yetkililerin verdiği bilgiye göre kira gelirini beyan etmeyen mükellefler vergi dairelerine 'pişmanım' dilekçesi vererek ileride doğacak yüklü vergi cezasından kurtulabilecekler. Yetkililer, bu kapsamda bulunan mükelleflere kira gelirlerini beyan etmeleri çağrısında bulundular.

Maliye Bakanlığı, bankalar ve PTT başta olmak üzere finans kurumlarından elde ettiği bilgiler çerçevesinde bu yıl 1 milyon 200 bin kişiye, 'kira gelirini ödeyin' mektubu göndermişti. Söz konusu mektuplar işe yaradı. Bu yıl beyan döneminde tam 1 milyon 137 bin 765 kişi kira gelirini beyan etti. Geçen yıl ise 808 bin mükellef kira beyanı vermişti.

Maliye Bakanlığı denetim elamanları beyan döneminin sona ermesinin ardından, veri ambarında kira geliri elde ettiğine ilişkin bilgi bulunan ancak beyanname vermeyen 62 bin mükellefi mercek altına aldı. İlk etapta söz konusu mükelleflerin bilgileri kontrol edilecek. Bankalarda bu kişilerle ilgili ek bilgi talep edilecek. Ve ardından da mükellefler vergi idarelerine çağrılarak niye beyanname vermedikleri araştırılacak. Çapraz sorgulama sonucunda, kira geliri elde ettiği halde beyanda bulunmayan mükelleflerle ilgili inceleme yapılabilecek. Ancak, kira geliri bilgileri yanlış olan, örneğin kira geliri elde etmediği halde banka kayıtlarında kira geliri elde etmiş gibi görünen mükelleflerle ilgili ise bir işlem yapılmayacak. Bu kişilerin bilgileri, kayıtlarda düzeltilecek.

Kaynak: Milliyet, 16.04.2012