23 Kasım 2012 Cuma

İZMİR’le Manisa’yı birbirine bağlayan ve Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde “Korkunç Sabuncubeli” diye andığı geçitte, tünel imalatına başlandı.

Ege’nin iki büyük kentini yeraltından birbirine bağlayacak Sabuncubeli Tünelleri Projesi’nde, yapılan plan tadilatı çerçevesinde tünel uzunlukları 2 bin 800 metreden 4 bin 70 metreye çıkarıldı. İzmir yönünden başlanan çalışmada, sol tünelde 131 metre, sağ tünelde ise 59 metreye gelinirken, Manisa bölümünde ihtiyaç duyulan tadilatın tamamlanmasıyla kazıya iki yönden devam edileceği bildirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sabuncubeli’nin, medeniyetler var olduğundan bu yana korkulan bir güzergah olduğunu, yapımına başlanan tünel projesiyle geçilmezliğiyle dillere destan olan bölgeyi geçilir hale getireceklerini söyledi. Yıldırım, şunları kaydetti:
“Bu tünellerle Manisa’nın, İzmir’in nefes borusunu da açıyoruz. Türkiye’nin en büyük tünellerinden biri olacak, her biri 4 bin 70 metre uzunluğundaki Sabuncubeli Tünelleri ile İzmir ve Manisa’nın ekonomilerini ve kaderlerini birleştiriyoruz. Bu tünelleri tamamladığımızda Manisa ile İzmir arası seyahat süresi 15 dakikaya inecek. Sabuncubeli Tünelleri’ni yaparak sadece yolunuzu kısaltmakla kalmayacağız, İzmirli ve Manisalı hemşehrilerimizin can güvenliğini de sağlayacağız.”
Bakan Yıldırım, projenin iki kent arasında hızlı ve güvenli ulaşımın yanı sıra tüm bölge hatta ülke ekonomisine olumlu katkı sağlayacağını dile getirerek, “Bu tüneller aynı zamanda Aydın ve Muğla gibi turizm merkezlerini İstanbul ve Avrupa’ya açan bir kapı konumunda olacak” ifadelerine yer verdi.
 
Kaynak: Hürriyet Ege, 23.11.2012

MYVIA'da İlk etap çok hızlı satıldı

Gözde Grubu’nun Bornova’da inşa etmeye başladığı MYVIA Bahçe Projesi’nin birinci etap satışları 55 günde tamamlandı.
İnşaat ve sağlık sektöründe seçkin projeler yaratan Gözde Grubu’nun Bornova’da inşa etmeye başladığı MYVIA Bahçe Projesi’nin birinci etap satışları 55 günde tamamlandı. Dubleks daireler ile ofis ve otel katlarının, mağazaların yer aldığı proje ayrıca yoga alanları, barbekü locaları, açık hava sineması, havuz ve fitness salonu, hobi bahçeleri gibi farklılıkları olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı, ikinci etap satışlarının kısa süre sonra başlayacağını belirtti. Kalı “Şu ana kadar yapılan satışlarda yöneticilerin, doktorların, akademisyenlerin ve serbest meslek sahiplerinin ön plana çıktığını gözlemledik. MYVIA hem konumu, hem de ofis ve ev hayatını bir arada sunması nedeniyle oldukça fazla ilgi gördü” dedi.

Kaynak: Hürriyet Ege, 23.11.2012

ÇAKMAKTEPE Alman borsasına

İzmir’deki en önemli enerji üretim tesislerinden Aliağa Çakmaktepe, Frankfurt Borsası’nın halka açılma çağrısına olumlu yanıt verecek.
İZMİR iş dünyasından 120 ismin ortaklığında 200 milyon Euro’luk yatırımla üretime başlayan Çakmaktepe Enerji Üretim A.Ş, gelecek planları arasına Frankfurt Borsası’nda halka açılmayı koydu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Atıl Akkan ile birlikte geçen ay tesisleri gezen Alman borsacılarla yakın temaslarda bulunuldu. Kirschhoff Finansal Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Rainer Kirchhoff ile Frankfurt Borsası Başkan Yardımcısı Susanne Plewan bölgeyi ve firmayı ziyaret ederek üç saat boyunca ayrıntılı bilgi aldı.
Alman şirket temsilcilerinin işletmeye hayran kaldığını söyleyen Atıl Akkan, 245 megawatt olan kurulu gücü 285 megawata çıkarmayı hedeflediklerini de aktardıklarını söyledi. Alman yetkililerin Çakmaktepe için Frankfurt Borsası’na açılma çağrısı yaptıklarını kaydeden Akkan, “Küresel krize rağmen Türkiye’deki devamlı büyüme ve özellikle enerji firmalarının gösterdiği performans Alman finans çevrelerinin de dikkatini çekmişti. Dünyanın en eski borsalarından biri olan Frankfurt Borsası, Çakmaktepe’de incelemelerde bulundu. Firmamızı, Frankfurt Borsası’nda halka arz edilmesi ve şirket tahvillerinin bu Borsa’da satışı için teklifte bulundular. 2013’te Frankfurt Borsası’nda hisselerimizi halka arz edebiliriz” dedi.

İMKB’den de teklif
Yabancı borsaların her yıl kar payı (temettü) dağıtma potansiyeli bulunan şirketlere özel önem verdiğini, Çakmaktepe’nin de bu konumda olduğunu anlatan Akkan, benzer teklifi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’ndan da aldıklarını belirtti. Akkan, şöyle konuştu:
“Mevduat faizlerinin düştüğü bir ortamda özellikle yabancı yatırımcılar için yılda yüzde 20- 30 kar payı dağıtabilecek potansiyeli olan Çakmaktepe paylaşılamıyor. Ancak, biz hisse başına yüzde 20- 30 daha fazla bedel veren, yani şirketimizin değerini daha yüksek belirleyen Frankfurt Borsası’nın teklifini değerlendirmeye aldık. Konuyu Yönetim Kurulu’nda müzakere edeceğiz. Halka arz için tüm hazırlıklarımız tamam. Hedefimiz 2013’in ilk yarısında bu işi sonuçlandırmak.”
Akkan ayrıca halka arz sonrasında ortaya çıkacak kaynağı kasaya koyarak şirket borçlarını kapatacaklarını, ardından da yeni yatırımları gündeme alacaklarını sözlerine ekledi.

Davet için geldiler
Almanya’nın en büyük aracı kurumu olan Kirschhoff Finansal Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Rainer Kirchhoff, PKF’nin İzmir Temsilcisi Sun Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer’in daveti üzerine geçtiğimiz aylarda İzmir’e gelerek Almanya sermaye piyasaları ile ilgili bir sunum yapmıştı. Frankfurt Borsası Başkan Yardımcısı Susanne Plewan’ın da yer aldığı sunuma Gürel Grubu, AKG Grup, Kılıç Deniz Ürünleri, Küçükbay Yağ Sanayi, Çakmaktepe ve Enda Enerji, Sun Tekstil ile Üniteks başta olmak üzere 20’ye yakın firma temsilcisi katılmıştı. Türk firmalarını Frankfurt Borsaları’nda görmek istediklerini açıklayan Kirchhoff ise yaptığı açıklamada, “Almanya’daki Türkler, Türkiyeli firmalara yatırım yapmak istiyorlar. Ege Bölgesi’nde hızlı büyüyen güçlü firmalar var. Güçlü büyüme stratejisi olan şirketler için Frankfurt Borsası’nda kote olmak çok uygun bir hedeftir. Biz Egeli firmalara bu konuda her türlü desteği verebiliriz” ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: Hürriyet Ege, 23.11.2012

21 Kasım 2012 Çarşamba

Şeker Sanayii, İzmir’de sosyal tesis, Balıkesir’de arsa satıyor!


Şeker Sanayii, İzmir Çeşme’de kamp, sosyal tesis alanları ve gazino binasını 5 milyon lira, Balıkesir Erdek’te ise tek arsayı 65 bin lira tahmini bedelle satışa çıkardı

Şeker Sanayii, İzmir Çeşme'de kamp, sosyal tesis alanları ve gazino binasını 5 milyon lira, Balıkesir Erdek'te ise tek arsayı 65 bin lira tahmini bedelle satışa çıkardı. Kamp evlerinin de dahil olduğu İzmir'deki taşınmazların geçici teminatı 150 bin lira olarak belirlenirken, Balıkesir'deki arsanın geçici teminatı ise 1950 lira olarak açıklandı. Taşınmazların ihalesi 21 Aralık 2012 günü saat 14.00'te Ankara'da yapılacak.

Ayrıntılar için tıklayın!

Kaynak: Emlakta Son Dakika, Uğurcan TOKAY - 21.11.2012

7 Kasım 2012 Çarşamba

Ege Perla: İzmir'in yeni kuleleri

Ege’nin incisi” sloganından ilham alınarak tasarlanan yeni yaşam merkezi projesi “Ege Perla”yı hayata geçiyor.

18 bin 392 metrekarelik alanda rezidans, ofis ve mağazalardan oluşacak karma projede metrekare fiyatları 3 bin dolar seviyesinde olacak. Aralık 2015’te tamamlanması planlanan ve maliyeti 150 milyon dolar olan projeyle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder, “Ege Perla, İş GYO’nun tüm tecrübesini yansıtabileceği, İzmirlilere ve İzmir’i kalbinde hissedenlere hak ettikleri kaliteli yaşamı sunabilecek en değer verdiğimiz projelerimizden biri olacak. İzmir gibi geleceğin yükselen değeri olmaya aday bir kentte onun marka değerini ve cazibesini artıracak böyle bir projeye imza atmaktan ötürü gururluyuz” dedi. Rampadaki füze gibi İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise potansiyel barındıran tüm bölgelerdeki yatırımları takip ettiklerini, İzmir’in de yüksek yatırım gücüyle pek çok yatırımcının ilgi alanında olduğunu, “İzmir rampadaki füze gibi. Dolayısıyla o füzeye biz de eşlik etmek niyetindeyiz” sözleriyle vurguladı. Şirket olarak İzmir’in sahip olduğu bu gücü yatırımcılarıyla buluşturmak istediklerini söyleyen Tanes, “Ege Perla yüksek getirili ve akılcı gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin pek çok şey bulacağı bir proje olacak” dedi. Turgay Tanes, projenin yapı ruhsatını geçtiğimiz mayısta aldıklarını, şu anda altyapı ve deprem güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Ekimde de ön talep almaya başladık. Ortalama metrekare fiyatları 3 bin dolar seviyesinde. Aldığımız duyumlar, Ege Perla’nın şimdiden çok büyük ilgiyle karşılandığı yönünde. Bu da göğsümüzü kabarttı. Bu ilgiden çok memnunuz” dedi. Tartan’dan çağrı Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da kentlerin ancak kaliteli yaşam biçimine kavuştuktan sonra gelişebildiğini kaydederek, “Ancak mutlu kentler çağdaş kentler olabiliyor” görüşünü paylaştı. Yeni Kent Merkezi’nin İzmir için önemine de dikkat çeken Tartan, söz konusu alanın gelişimi için kaliteli yapıların inşasını üstlenen firma temsilcilerine teşekkür etti. Başkan Tartan ayrıca, bölgedeki tarihi elektrik fabrikasının kültür ve turizm mabedine dönüştürülebileceğini dile getirerek, İş GYO gibi büyük firmalara çağrıda bulundu.

Kaynak: Hürriyet Ege, 07.11.2012

Ege Perla'nın haritada yeri:
 
 

5 Kasım 2012 Pazartesi

Bu güzellik yakında yok olacak

EFEMÇUKURU / İZMİR


İzmir’de sonbahar denince akla gelecek en son yer belki de Efemçukuru’dur. Oysa bu mevsimde pastel renklerin gösteri yaptığı bir doğa harikasıdır. Menderes ilçesiyle Efemçukuru köyü arasındaki bölge son yıllarda altın madeniyle gündeme gelse de bölgenin gerçek serveti alfons tipi üzümdür. Çevredeki ormanlar kızılçamdan oluştuğu için güz renkleri bağlarda görülür. Menderes’ten çıktıktan sonra ilk durak Dereköy’dür. Buradan itibaren yol yavaş yavaş renklenmeye başlar. Çatalca’ya yaklaşırken artan renklenme bağların çoğalmasıyla Efemçukuru - Çamtepe arasında doruğa ulaşır. Sonbaharda burada birkaç gün geçiren fotoğrafçı sergi açacak kadar çok fotoğraf çekebilir. Ne yazık ki bu muhteşem renkler yakın gelecekte sadece fotoğraflarda kalacak. Altın madeninin suları kirletmesiyle başlayan süreç en sonunda bölgede yetişen üzümün de kirlenmesine yol açacak. Üzümler satılamayınca bağcılık bitecek, çevre bozkıra dönüşecek, renkler kaybolacak. Çok geç olmadan bir hafta sonunuzu buraya ayırın, masal dünyasını yaşayın. Doğal dengeleri gözardı eden ekonomi politikalarının bölgede onarılmaz yaralar açacağını unutmayın.


Kaynak: Hürriyet, 05.11.2012