Soyak'ın Sürdürülebilir Yaşam anlayışının temsilcisi olarak çevre dostu tasarım ve mimariyle planlanan ve adı Latince'de ‘enerji toplama zamanı' anlamına gelen Siesta,
enerji verimliliği ve tasarruf sağlayan teknolojik uygulamalarıyla çevre dostu çözümler sunuyor.
İklim değişikliğinin geleceğimiz üzerindeki etkilerini her geçen gün daha çok hissetmeye başlıyoruz. Bu bağlamda, Türkiye'de de hızlı tüketim sektöründen otomobil sektörüne, turizm sektöründen konut sektörüne kadar her alanda sera gazı salımının azaltılması ve iklim değişikliği konularındaki mücadeleye destek verecek projeler ön plana çıkmaya başladı.
Soyak'ın sürdürülebilir kalite anlayışıyla geliştirilen Soyak Siesta projesi, İzmir Karşıyaka'da en modern teknolojinin kullanıldığı, yeni nesil yaşam anlayışının temsilcisi olarak yükseliyor.
Kent yaşamının içinde doğa dostu bir yaşam vadeden Soyak Siesta, konfor, fonksiyonellik, mimari estetik ve tasarruflu yaşam tarzını bir arada sunuyor.
Soyak Siesta'da enerji verimliliği ve tasarruf sağlayan düzenlemeler şöyle:
Isı Yalıtım Yönetmeliği'ne uygun olarak binanın dış kısımlarına mantolama şeklinde ısı yalıtımı yapıldı. Isı izolasyonu extrude polistren adı verilen malzemenin duvar yüzeylerine kaplanmasıyla gerçekleştirildi. Yapılan ısı izolasyonları ile ısınma konforunda artış, yakıt tüketiminde de tasarruf sağlandı.
- Çatı katlarında 2 kat membran su yalıtımı, üzerine 8 cm ısı yalıtımı, koruma şapı ve yürünebilen çatılarda seramik döşendi. Diğer çatılarda ise podima çakılı serildi.
- Darbe sesi yalıtımı için döşemelerde, elyaf katkılı şap altına ses yalıtım şiltesi kullanıldı.
- Site çevre duvarları doğaltaş malzemeden elde edilmiş gabion duvarla yapıldı.
- Doğramalarda iklim kontrollü ısı camlar tercih edildi.
- Bütün blokların girişlerinde dış atmosfer etkilerine karşı rüzgarlık tasarlandı.
- Daire içleri ve kat hollerinde enerji tasarruflu aydınlatma elemanları kullanıldı. Çevre aydınlatma armatürleri ise kısmen tasarruflu olarak seçildi.
- Salonlarda dimmer anahtar kullanıldı.
- Havuz ve ortak kullanım duşlarındaki sıcak su ihtiyaçları güneş kolektörleri vasıtasıyla sağlandı.
Kaynak: GAZETEPARC - 07.09.2011
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder