6 Kasım 2008 Perşembe

Taksim'de arsa pazarlığı

Krizi fırsata çevirmek isteyen işadamları harekete geçti. Bunların başında ise Türkiye'nin emlak kralı olarak bilinen Ali Ağaoğlu geliyor.
Ali Ağaoğlu düşen emlak fiyatları nedeniyle her gün en az 4 arsa geziyor. Özellikle Sarıyer ve Taksim çevrelerinde arazi arayan Ağaoğlu'nun Taksim'in arka sokaklarının birindeki giriştiği arsa pazarlığı ise görülmeye değerdi.
Jaguar marka makam arabası ve danışman ve korumalarını taşıyan 4 araç ile gelen Ağaoğlu, gecekondularda yaşayanların şaşkın bakışlarına aldırmadan arsayı gezmeye başladı. Adeta eski Türk filmlerini andıran görüntülerin yaşandığı ortamda Ağaoğlu, almayı düşündüğünü araziyi karış karış gezdi. Daha sonra arazinin hemen yanında bulunan eski Adromeda diskosunun içine giren ve bir süre burada kalan Ağaoğlu, ardından pazarlığa oturmak için dışarı çıktı.
Sokaktaki boş arsa üzerinde ise Ağaoğlu'nu bir sürpriz bekliyordu. Deri bir koltuk mekânda hazır edilmişti. Ancak Ağaoğlu bu koltuğa oturmak yerine eski bir sandalyeyi tercih etti ve şaşaalı deri koltuk pazarlık boyunca boş kaldı. Bu arada çaylar içildi ve muhabbet oldukça koyulaştı. Keyfi oldukça yerinde olduğu gözlenen Ağaoğlu, ardından herkesle el sıkışarak bir anda 'zengin kalkışı' yaptı ve mekandan kalabalık ekibi ile birlikte ayrıldı. Ancak Ağaoğlu, Taksim planları ile ilgili ise ser verip sır vermedi.
Öte yandan, yakın çevresinden alınan bilgiye göre Ağaoğlu, son birkaç aydır hergün bir yerlerde arazi bakıyor. Bazen Ağaoğlu bir gününü sırf bu işe ayırıyor ve günde beş-on araziye birden baktığı oluyor.

REZİDANS OLACAĞI DUYURULMUŞTU
Ancak Ağaoğlu'nun gezdiği alan geçen Ağustos ayında Ofton İnşaat tarafından satın alınmıştı. Şirketin Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Yusuf Şimşek de Elmadağ'daki Andromeda diskonun arazisini satın aldıklarını belirterek, araziye 120 milyon dolarlık yatırımla 150 daireli bir rezidans inşa edeceklerini açıklamıştı. Ali Ağaoğlu'nun böyle bir süreçte ne gibi bir yatırım hedefi içinde olacağı merak konusu.

SIFIRDAN ZİRVEYE ÇIKTI
Ali Ağaoğlu, inşaat sektörünün önde gelen isimlerinden. 1981'de kendi işini kurarak başladığı sektörde birçok açılımlar yaptı. İstanbul'un Anadolu yakasında kurduğu Ağaoğlu İnşaat, Türkiye'de konut kavramının yeniden tanımlanmasına yol açabilecek yeniliklere imza attı. İstanbul'un özellikle Anadolu Yakası'nda yaptığı konutlarla, adından söz eetiren Ali Ağaoğlu, ilk adımı 1998'de Ümraniye'de yaptığı My City projesiyle attı. Ardından Altunizade'de My Dream'i, Çengelköy'de My Home'u, Samandıra'da My Village'i, Ümraniye'de My Town'u, Çekmeköy'de My Country'i gerçekleştirdi.

Hiç yorum yok: