12 Mart 2014 Çarşamba

İzmir için 165 milyon Euro'luk imza

İZMİR’de kent merkezindeki toplu ulaşıma ve trafiğe önemli katkısı olacak Üçkuyular-Halkapınar arasındaki 12.6 kilometrelik Konak Tramvayı ile Alaybey ve Mavişehir arasındaki 9.7 kilometre uzunluğundaki Karşıyaka Tramvayı için 15 gün içinde iki önemli adım atıldı.
 
Tramvayların ihalesinin 26 Şubat’ta yapılmasının ardından dün de yapım işlerinde kullanılmak üzere Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC), Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve ING Bank ile 165 milyon Euro tutarında kredi anlaşması imzaladı.

Başkan Aziz Kocaoğlu, 10 yılda sıkıntılı bir finansman gücünden çıkarak toparlandıklarını, bugünkü finans ve yatırım gücüne ulaştıklarını söyledi. Tramvay ihalesinde tekliflerin açıldığını, incelemenin sürdüğünü belirten Kocaoğlu, “Umuyoruz bir problem çıkmaz. Kredisi de hazır olduğuna göre hemen çalışmaya başlarız. Yeni metro hatları yapılacak. Bornova, Buca, Kordon’da nostaljik tramvay çalıştıracağız. Sözün özü, 11 kilometre aldığımız raylı sistem uzunluğunu bugün 96 kilometre ile çalıştırıyoruz. Bu ayın 25’inde 97, 30 Nisan’da 100 kilometre olacak. İZBAN’da Torbalı İstasyonu devreye girince 130 kilometreye çıkacak. Önümüzdeki 5 yıl sonunda ise 302 kilometreye çıkartmayı hedefliyoruz. Atatürk’ün dediği ve bir demiryolu projesinin sloganında olduğu gibi İzmir’i demir ağlarla örüyoruz” dedi.

Kaynak: Hürriyet, 11.03.2014

Hiç yorum yok: