24 Ağustos 2008 Pazar

SOYAK - Mavişehir

 
Betonsan İzmir'deki arsasını 9.1 trilyon liraya Soyak'a sattı
Betonsan İzmir-Karşıyaka-Şemikler mevkiinde bulunan arsasının satışına ilişkin düzenlediği ihalşeyle arsayı KDV hariç 9 trilyon 111 milyar lira bedelle Soyak Toplu Konut AŞ'ye sattı. Soyak, topğlam bedelin 1 trilyon 111 milyar liralık bölümünü peşin, kalanı 24 ay eşit taksitlerle ödeyecek.

Soyak, İzmir'de 4 bin konut yapacak
Soyak İnşaat, İzmir'de 4 bin konut yapmayı planlıyor. İzmir'e Soyak kalitesini getireceklerini belirten Soyak Toplu Konut AŞ Genel Müdür Yardımcısı Aybars Kızılsencer, İzmir projeleri ile 2005 yılında 5 bin 600 konut ve 550 milyon dolar ciro hedefine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Crowne Plaza Oteli'nde düzenlenen toplantıda projelerini anlatan Kızılsencer, İstanbul'dan sonra ilk projelerini İzmir'de yapacaklarını belirtti. Kızılsencer, 2005 yılı yazında 4 bin konutun temellerini atmayı planladıklarını kaydetti. Mavişehir'de 200 bin metrekarelik alan üzerine Emlak Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı ile gelir paylaşımı sistemine dayanan bir sözleşme imzaladıklarını ifade eden Kızılsencer, "Yaz aylarında temelini atacağımız konutları 12-18 ay içinde teslim edeceğiz. İzmirliler'in 60 ay vadeli konut almalarını sağlayacağız. Şu anda proje aşamasındayız. Fiyatlandırma belirlenmedi" dedi. İzmir-Çanakkale yolu üzerindeki kendilerine ait alanda da 2 bin konut projeleri olduğunu anlatan Kızılsencer, iki projeyi aynı anda başlatacaklarını vurguladı. Konutların 1+1, 2+1, 3+1, ve 4+1 olarak yapılacağını dile getiren Kızılsencer, sadece konut satmayacaklarını, İzmirliler'e güzel bir çevre ve yaşam alanı sunacaklarını ifade etti.
 
Soyak internetten daire sattı
RADİKAL - İSTANBUL - (Çrş 22 Hzr 2005) Soyak, bu yıl 5 bin 600 konut satışı ve 550 milyon dolarlık satış hacmi hedefliyor. Soyak'ın ilk bölümü geçen yıl satışa sunulan Olympiakent projesinin 1.500 konutu kapsayan üçüncü aşaması bugün satışa çıkacak. Soyak Olympiakent'te 58-60 metrekare büyüklüğündeki dairelerin peşin satış fiyatı 79 bin 410 YTL'den başlıyor.
 
İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı yakınında gerçekleştirilen Olympiakent projesi, üçüncü aşama ile birlikte 3.500 konuta ulaşacak. Soyak Yapı Genel Müdürü Emre Çamlıbel, geçen yıl 2 bin 500 daire satışı ve 250 milyon dolarlık satış hacmi gerçekleştirdiklerini belirtti.

İzmir projesi hazır
Çamlıbel, bu yıl ise 5 bin 600 konut satışı ve 550 milyon dolarlık satış hacmi hedeflediklerini açıkladı. 2004 yılında bir günde 1.000 daire, bir hafta sonu da internet üzerinden 204 daire satarak dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini anlatan Çamlıbel,, sadece görsellere bakılarak gerçekleştirilen satışı markalarının başarısı olarak gördüklerini vurguladı. İstanbul dışında da genişleyeceklerini belirten Çamlıbel, İzmir Mavişehir'de 2 bin konutluk projesinin inşaatına ve satışına yazın başlamayı planladıklarını açıkladı.

Hiç yorum yok: