6 Ekim 2010 Çarşamba

İzmir'in en modern butik oteli yılbaşında hizmete girecek

Özgörkeyler, turizm sektörüne giriyor: Özgörkey Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey, "Yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırımla İzmir'in en modern butik otelini hayata geçireceğiz" dedi.

Özgörkey Grubu olarak yaklaşık 25 yıldır turizm sektörüne girmek istediğini belirten Erdoğan Özgörkey, bunu nihayet yılbaşında Key Otel ile gerçekleştireceklerini dile getirdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan 4 milyon liraya satın aldıkları Merkez Bankası eski binasını otele dönüştürdüklerini belirten Özgörkey, inşaatı tamamladıklarını söyledi. Şu anda iç dekorasyonunu sürdürdükleri binayı hizmete açtıklarında yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmiş olacaklarını kaydeden Özgörkey, İzmir'in en modern butik otelini hayata geçirme gayretinde olduklarını söyledi.

34 odalı otelin Özgörkey ailesi için bir turizm okulu niteliğinde olacağını belirten Erdoğan Özgörkey, "Otelin işletmesini kendimiz yapacağız. Farklı bir konsept ve işletme anlayışıyla hayata geçecek olan otel, ailemize turizm okulu olacak. Bu işi seversek yatırımlarımızı da sürdüreceğimize inanıyorum. Şu anda tesisimize genel müdür arıyoruz. Genel müdürü belirledikten sonra ekibi de onun kurmasını sağlayacağız" diye konuştu. Key Otel'in yapımına karar verdikten sonra aceleci davranmayıp yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda butik oteli incelediklerini belirten Özgörkey, sözlerini şöyle sürdürdü; "Hem mimarımız hem biz titiz davranıyoruz. Otelin inşaatı uzun sürdü ama tüm detaylar düşünüldü. Otelimizin içine iki de panoromik asansör yaptık. Tesisimizin karşısındaki Pasaport dalgakıranına marina yapılması planlanıyor. O tesisler bize, biz onlara katkı koyarak birbirimizi tamamlayacağız. Biz grup olarak işimizi iddialı yapmaya çalışıyoruz. İzmir'de pek butik otel yok. Biz en iyisini yaratmaya çabalıyoruz".

Binanın restorasyonu sırasında Merkez Bankası'nın izlerinin de doğal olarak ortadan kalktığını belirten Özgörkey, "Duvar kalınlıkları 40 santimetre olan kasa dairesini konferans salonu yaptık. Bu duvarların betonlarını ağaç keser gibi kestik. Binanın içine 8 bin metrenin üstünde profil boru döşedik. Biraz uzun sürse de inşaatı tamamladık" dedi


Kaynak: Yeni Asır - İLKER ÇOBAN(HABER MERKEZİ), 26.09.2010

Hiç yorum yok: