6 Ekim 2010 Çarşamba

Karşıyaka'daki 12 arsa 333 milyon liraya satıldı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ihaleyle satışa çıkardığı Şemikler'deki arsalara en az yarım milyar liralık yatırım gerçekleştirilecek
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (Emlak Konut GYO), Karşıyaka Şemikler'de hasılat paylaşımı yöntemiyle satışa çıkardığı 13 arsanın 12'sine ilk ihalede teklif geldi. Emlak Konut GYO'nun konut ve ticaret alanı olarak satışa çıkardığı arsalara 4 ayrı firma teklif verdi. 4 Ekim Pazartesi günü yapılan ihalede 12 arsa için toplam 333 milyon lira teklif sunuldu. Emlak Konut GYO'nun ihaleyi onaylaması sonrasında yapılacak yatırımlar sonucunda Karşıyaka'da en az yarım milyar lira değerinde konut ve ticaret merkezi inşa edilecek. İhalenin onaylanmasının hemen ardından başlayacak yatırımlarla beraber, İzmir'de inşaat ve emlak sektörünün büyük ölçüde canlanması bekleniyor.

GELİR PAYLAŞIMI
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın gelir paylaşımı yöntemiyle satışa çıkardığı 13 arsanın toplamı 264 bin metrekareyi buluyor. Karşıyaka Belediyesi'nin geçtiğimiz yıllarda gecekondu işgalinden kurtardığı ve onlarca evin yıkıldığı Yalı mahallesini de içine alah bölgedeki arsaların en küçüğünün 4 bin 754 metrekare, en büyüğünün ise 61 bin metreka civarında olduğu belirtildi. İhalede verilen teklifler önümüzdeki günlerde Emlak Konut GYO tarafından değerlendirilecek. Muhammen bedelin üzerinde olduğu için ihalede sunulan tekliflerin onaylanması bekleniyor.

ÖNEMLİ FİRMALAR
İhaleye katılan Abdülkadir Gültekin İnşaat, Karşıyaka Şemikler'deki 14 bin 760 metrekarelik arsa için 24.1 milyon lira, 9 bin 194 metrekarelik arsa için 17.7 milyon lira, 4 bin 754 metrekarelik arsa için ise 6.1 milyon lira teklif verdi. Firma, Mavişehir'de de Emlak Konut ile hasılat paylaşımına dayalı Mavişehir Modern projesini yürütüyor. Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarından olan Ankara merkezli Cengiz İnşaat ise 34 bin 292 metrekarelik arsa için 42.9 milyon lira, 46 bin 759 metrekarelik arsa için 41 milyon lira, 61 bin 191 metrekarelik arsa için 53.6 milyon lira, 35 bin 15 metrekarelik arsa için ise 43.8 milyon lira teklif verdi. İzmir merkezli Favori Hediyelik Eşya, 2 ticari arsa ile bir konut arsası için yaklaşık 76 milyon liralık teklif sundu. Yine İzmirli Katal İnşaat ise 2 konut arsasına 27.8 milyon lira teklif verdi.

Bölgesinin cazibesinin artması hedefleniyor
Proje kapsamında yapılacak binlerce konut ve 2 ticaret merkezi ile Karşıyaka'da inşaat ve emlak sektörünün hareketlenmesi bekleniyor. Daha önce gecekonduların yer aldığı, şimdi ise boş duran arsaların yatırımlara açılması ile İzmir yeni ve modern bir emlak bölgesi daha kazanmış olacak. İnşaat sektörü yetkilileri, proje kapsamında yapılacak inşaatların Karşıyaka'nın planlı gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Yetkililer, önümüzdeki günlerde başlayacak yatırımlar sayesinde çok sayıda kişiye istihdam sağlanacağını, başta demir ve çimento olmak üzere inşaat sektörünün birçok alt kaleminde hareketlenme yaratılacağını söyledi.



Hiç yorum yok: