18 Mayıs 2012 Cuma

Tüm zamanların oteli: Darüssaade

Zaman sanki durmuş, her yer huzur olmuş. Bu sokakta dünü yarına bağlayan ahşap bir ev, şimdi müdavimlerinin vazgeçilmezi olmuş, bir butik olarak hizmet veriyor.
Darüssaade İstanbul Hotel, tarihi Sultanahmet Yarımadası’nın kalbinde Akbıyık Caddesi’nde yer alıyor. 19’uncu yüzyıl Osmanlı sivil mimarisinin koruma altındaki örneklerinden olan ahşap evde yer alan bu özel sınıf otel, birbirinden farklı tarzda dekore edilmiş odalarıyla misafirlerini ağırlıyor.
Yarım asırlık anılarını konuklarıyla paylaşan, tarihin gizemli koridorlarında konuklarını konforlu bir yolculuğa çıkaran Darüssaade İstanbul Hotel, tarihi ve turistik mekanlara olan yürüme mesafesindeki konumuyla da özellikle tercih ediliyor. Misafirlerine sauna hizmeti de sunan otelde, 22 oda yer alıyor.


Darüssaade İstanbul Hotel’in her odası, özel dizaynlı duvar kağıtları ve özel üretim perdelerle fark yaratıyor. Ücretsiz Wi-Fi erişimi ve LCD TV’nin bulunduğu odalarda, konukların rahatı için her türlü konfor düşünülmüş.
Darüssaade İstanbul Hotel’in zengin kahvaltı menüsüyle güne başlayan misafirler, günü sauna keyfi yaparak geçirebilir. Sigara içilmeyen odaların da bulunduğu otel, İstanbul’un simgesel yapılarından Ayasofya Camii’ne 500 metre uzaklıkta yer alıyor.

Kaynak: eladenecli blog, 18.05.2012

Hiç yorum yok: