9 Haziran 2010 Çarşamba

Alaçatı'ya 11 milyon dolarlık otel


İzmirli Akdede Grubu, ekonomik krize rağmen 2 yıldan bu yana inşasını sürdürdüğü Alaçatı Çark Plajı Mevkii'ndeki 11 milyon dolarlık otel yatırımını tamamladı. 15 bin metrekare alan üzerine kurulu 88 oda 170 yatak kapasiteli ‘Solto' adını taşıyan butik otel 27 Haziran'da hizmete açılacak.

Deri, gıda ve inşaat sektöründe hizmet verdiklerini belirten Akdede Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akdede, “İyonya medeniyetlerine ev sahipliği yapmış bu bölgede, mimarımız Sadık Aktar'ın çizdiği projede, bu medeniyeti Alaçatı mimarisiyle bütünleştirdik” açıklaması yaptı. 2 yıldan bu yana süren 11 milyon dolara mal olan otelin denize sıfır konumu, 88 odası ve 170 yatak kapasitesiyle İzmir turizmine taze bir kan olması bekleniyor. Otelin içinde özel olarak getirtiler 800 yıllık zeytin ağaçları da yer alıyor.

NOT: Krizle birlikte en zengin Rus unvanını ele geçiren Rus işadamı Prohorov, İzmir Çeşme’de, Altınkum Mevkii’nde Tur Site denilen bölgede 184 dönüm arazi aldı. Burada 7 yıldızlı otel kurmak için izin başvurusu yaptı. Planları ilgili kurullardan geçti. Prohorov’un burada 140 villa yapacağı belirtiliyor. Otelin inşaatı, inşaat yasağının bitmesiyle eylül sonunda.


Kaynak: http://www.1insaat.com/tribe/textdetail/id/56252

Hiç yorum yok: