29 Nisan 2014 Salı

Arap sermayesi ‘icradan satılık’ emlak topluyor

Yabancıların gözü icralık mallarda. İcra ihalelerine katılarak gayrimenkul, oto, arsa, hatta fabrika bile alan yabancıların favorisi ise Boğaz’daki yalılar. İcralık.com kurucusu Özoral “Yabancılara haftada 100’e yakın emlak satışı yapıyoruz” dedi.

Mütekabiliyet Yasası ile gayrimenkul sektörüne ilgisini artıran yabancı yatırımcılar, daha uygun fiyatlı konut edinmek amacıyla icra ihalelerine akın ediyor. En fazla ilgi ise Arap coğrafyasından geliyor. İlginin nedeni ise bu ihalelerde fiyatların yarı yarıya düşük olması. 300 bin TL’lik bir gayrimenkulü 150 bin TL’ye almanın mümkün olduğu icra ihalelerinde Türkiye’de bulunma şartı da gerekmiyor. İnternet üzerinden tüm işlemler halledilebiliyor. İcralık.com kurucusu Can Emrah Özoral, son aylarda yabancıların icra ihalelerine ciddi ilgi gösterdiklerini söyledi. Katılımın yüksek olduğunu belirten Özoral “Yabancı ortaklı şirketlerin haftada 100’e yakın gayrimenkul ihalesine girdiğini görüyoruz. Türkler bu kadar ilgi göstermiyor” diye konuştu.

Türkiye’de şirket kuruyorlar
İcra ihalelerine katılmak için TC vatandaşı olma şartını ise Türkiye’de şirket açarak çözdüklerini ifade eden Özoral şöyle devam etti: “Birçok yatırımcı yalnızca icra ihalesine girebilmek için Türkiye’de şirket kuruyor. Almanya, İngiltere ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerinden ciddi talep görüyoruz. Ancak en sadık müşterilerimiz Irak, Suriye, İran, Suudi Arabistan ve Mısır’dan. Yurt dışında olsalar dahi, beğendikleri malın bilgilerini göndererek seçim şansı veriyoruz. Ardandan onay aldıktan sonra onların yerine icra ihalelerine biz giriyoruz. Tüm işlemlerine arından yalnızca imza atmak üzere Türkiye’ye geliyorlar.” Özoral, şu an da aktif olarak 5 binin üzerinde yabancı alıcı grubu olduğunu dile getirdi. En fazla ilgiyi yeni projelerin gördüğünü söyleyen Özoral, Boğaz civarındaki yalı ve villalara da büyük ilgi gördüğünü dile getirerek “Oturmak veya yatırım yapmak için yalı veya villa alıyorlar. Boğaz hattı onlar için bulunmaz bir bölge” dedi. (Kaan Zenginli/İstanbul)

Kaynak: Star Gazete, 27.04.2014

Hiç yorum yok: