1 Nisan 2014 Salı

"Türk-Arap İnşaat Zirvesi 28 Nisan’da ‘’İzmir’de’’

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği; ‘’İnşaat-Yapı ve Teknolojileri Geliştirme’’ sloganıyla 28 Nisan - 01 Mayıs tarihleri arasında İzmir’de yapılacak olan İnşaat Zirvesi’nin hazırlıklarına devam ediyor.
Bu zirvede; Türkiye’de ve Arap bölgesinde önemli yatırımların önünü açabilmek üzere değişik Arap ülkelerinden katılacak olan 500’ün üzerinde Arap firması ile Türkiye’den 150 Türk firmanın katılımıyla, Türk- Arap işbirliği anlaşmaları ve ortak çalışmaların yapılması amaçlanmaktadır.
Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği Başkanı Sabuhi Attar; inşaat zirvesinin en önemli hedefi Türk- Arap Ülkeleri arasındaki yapı ve inşaat alanında ithalat ve ihracat seviyelerini arttırmaktır dedi. Attar, Taraflar arasında yapı ve inşaat sektöründe sağlam ortaklıkların kurulması, teknik ve teknolojik deneyimlerin paylaşılması, Türkiye’deki Arap yatırımcıların önünün açılması ve Arap Ülkelerinin yaptıkları yatırımları sergilemelerine izin vererek yatırımcıları ağırlamak olduğunu vurgulayarak, İnşaat zirvesinin Türk–Arap Ülkeleri arasındaki ekonomik ortaklıkları geliştireceğini belirtti.
Yapılacak zirvede, sektörün vardığı son teknolojiler dahil olmak üzere sektörde kullanılan tüm malzemeler, yapı inşaat alanında kullanılan endüstriyel hammadeleri, çok sayıda değişik ürünler, yatırım planları ve gayrimenkul ile ilgili değişik projelerin uygulama etütleri sergilenecek.

Ayrıca Attar; başta yabancılara gayrimenkul almalarına izin verilmesi olmak üzere son dönemde yaşanan olumlu gelişmelerin sonucu olarak Arap yatırımcıların gayrimenkul sektöründeki isteğinin arttığını vurguladı. Attar; yapılan çalışmaların, Türk gayrimenkul sektöründeki körfez ülkelerin toplam yatırımlarının 7 milyar doları geçmiş olup 2014 yılında bu yatırımların 17 milyar dolar geçeceği yönünde tahminde bulunduğunu belirtti. Ayrıca Knight Frank Kürsesel Endeksin; gayrimenkul fiyat artışı ortalamasına göre Türkiye’yi en büyük 10 uluslararası piyasa arasında sınıflandırdığına da vurgu yaptı.
Zirve’ye Arap Ülkelerinden bazı Bakanların, Büyükelçilerin ve Ticaret Odası Başkanlarının katılacağını Arap İşadamaları’nın Türkiye’ye ve TURAB’a güvendiklerini vurgulayan Attar, Arap İşadamlarından büyük ilgi gördüklerini ve gelecek olan heyetlerin ciddi firmalar olduklarını ve Arap Ülkeleriyle ticari ilişki kurmak isteyen tüm Türk firmalarını Zirve’ye beklediklerini belirtti.

Kaynak: Egenin Habercisi, 30.03.2014

Hiç yorum yok: