13 Haziran 2014 Cuma

İKİ İŞADAMI, İKİ OTEL

EBSO Meclis Üyesi Mustafa Kepi ve Koç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cem Koç, Ege Serbest Bölgesi, yeni büyüyen Adnan Mendres Hava Limanı, fuar alanı ve her geçen gün büyüyen sanayisi nedeniyle Gaziemir'i seçtiklerini belirttiler

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis üyesi Mustafa Kepi ve Koç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cem Koç, İzmir'e otel yatırımı yapacak. Mobilya sektörünün dev kuruluşlarından BY Kepi'nin sahibi olan Mustafa Kepi yaklaşık 10 milyon dolar bir yatırımla Sarnıç'a 88 odalı 4 yıldızlı bir otel yaparken, Müteahit Cem Koç ise 80 odalı 4 yıldızlı 10 milyon dolarlık bir tesise imza atacak. Her iki işadamı da
Ege Serbest Bölgesi, yeni büyüyen Adnan Mendres Hava Limanı, fuar alanı ve her geçen gün byüyen sanayisi nedeniyle bu bölgeyi seçtiklerini dile getirdiler.
Türkiye bu yıl 40 milyona yakın turist, 35 milyar doların üzerinden turizm geliri planlarken, turizm hedeflerine en büyük katkıyı yapması beklenen otel yatırımları hız kesmiyor. İzmir Basmane'de son olarak işadamı Nuri Sevil'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu SEVKON Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yaptığı 5 yıldızlı Ramada Plaza otel yatırımın ardından, bu kez İzmirli iki işadamı Mustafa Kepi ve Cem Koç da otel yatırımına el attı.

Mimari de değişik

By Kepi markasının sahibi ve yaratıcısı İzmirli Mustafa Kepi, mobilya ve dekorasyonda İzmir'den Türkiye'ye oradan da dünyaya açılan bir başarı hikayesinin yarattıktan sonra artık turizimde de boy gösterecek. Bir süre önce Bursa'da da yeni bir mağaza açan By Kepi markasının genç patronu Mustafa Kepi, şimdilerde Sarnıç'ta dev otel yatırımına hazırlanıyor. 4 yıldızlı 88 odalı otele yaklaşık 10 milyon dolar gibi bir yatırım planladıklarını ve çalışmaların başladığını belirtti. Mustafa Kepi şunları söyledi; "13 yıldır sektördeki deneyimimizi kendi otelemizde adeta gözler önüne sereceğiz. Muhteşem mimarisi ve özenle hazırlanmış iç dekorasyonu ile adından sıkça söz ettirecek, toplantı ve konferans salonları olan herkesin tercihi olacak bir otel yaratacağız. Neden Sarnıç denilecek olursa, Ege Serbest Bölgesi, Adnan Menderes Hava Limanı, yeni fuar alanı ve Sarnıç'da her geçen gün büyüyen sanayi ve yeni yatırımlar bu bölgede otel ihtiyacının olduğunu gösterdi" dedi. Kepi ayrıca otelin mimari olarak da çok farklı olduğunu açık ve kapalı havuzunun bulunduğunu bin 500 metrekare büyüklüğünde özel bir spa merkezinin bulunduğunu en alt katında 8 özel mağaza bulunduğunu belirtti.

4 büyük proje

Koç İnşaat, bugüne kadar Gaziemir'de inşa ettiği bine yakın konut ve 4 büyük proje ile başarı grafiğini yükseltmeye devam ederken turizm sektörüne de el attı. Koç inşaat olarak il genelinde önemli projelere imza atmaya hazırlandıklarını dile getiren Koç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cem Koç, "Bu zamana kadar hep Gaziemir ve değişik bölgelerde inşaat yaptık. Yine Gaziemir'deyiz ancak bu kez inşaat sektörünün dışına çıkıyoruz. Gaziemir'in hızla büyüyen ekonomisi, artan nüfusu ve Ege Serbest Bölgesi, yeni fuar alanı, fabrikalar ve iş dünyasının hedefleri bizi otel yapmaya yöneltti. Yaklaşık 10 milyon dolar gibi bir yatırımla 80 odalı butik tarzı kişiye özel bir otel inşaat edeceğiz. Otelde toplantı ve konferans salonları olacak. Ayrıca Koç İnşaat olarak sürpriz projelerimiz var" dedi.

Kaynak: Yeni Asır, 13.06.2014

Hiç yorum yok: