9 Haziran 2014 Pazartesi

İzmir'de tarihi miras yarışmayla korunuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla 12. kez düzenlediği "Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri"ne başvurular başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla 12. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”ne başvurular başladı. Büyükşehir sınırlarının genişlemesi nedeniyle yarışma, ilk kez bu yıl 3 ayrı bölge üzerinden gerçekleştirilecek.
İzmir’de, geçmiş uygarlıklara ait mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla düzenlediği yarışmaya başvurular 1 Ağustos’a kadar sürecek.
Ödül Programına bu yıl tarihi konutunda yaşamayı sürdüren tarihe duyarlı kişileri ve yapıları kapsayan "Tarihi Yapıda Yaşam Ödülü", basit onarım, esaslı onarım ve emek dallarını kapsayan "Tek Yapı Ölçeğinde Koruma Uygulamaları Ödülleri", "Kentsel Sit Alanlarında ve Koruma Alanlarında Yeni Uygulama Ödülü", "Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü" ve öğrencilerin okulları öncülüğünde kültürel miras odaklı çalışmalarını değerlendiren "Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik Ödülü" kategorilerinde düzenleniyor.
Yeni yasa ile Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden dolayı başvuruları daha ayrıntılı değerlendirmek için 3 bölge oluşturuldu. Buna göre Konak, Karabağlar, Buca, Gaziemir, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Urla, Çeşme ve Karaburun ilçesinde yaşayanlar "Merkez"de; Menemen, Foça, Aliağa, Dikili, Kınık ve Bergama'dan katılacaklar "I.Bölge"de; Kemalpaşa, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire, Selçuk, Torbalı ve Menderes'ten katılacaklar ise "II.Bölge"de değerlendirilecek. Sonuçlar 3 Eylül ’de açıklanacak.
Başvurular için detaylı bilgi için: http://tarihesaygi.izmir.bel.tr/ 0 232 2931613

Kaynak: Radikal, 09.06.2014

Hiç yorum yok: