5 Eylül 2010 Pazar

Gayrimenkul Magazin Saati: CAKA Seferihisar Uluslararası Yaz Akademisi 2010

CAKA 2010 yaz etkinliği ülkemizin Cittaslow(*) başkenti Seferihisar'da gerçekleştirilecektir.

Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşlarının 2010 yılında gerçekleştirdiği ikinci etkinlik olan CAKA Seferihisar Uluslararası Yaz Akademisi 2010 , T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, İzmir Seferihisar Belediyesi'nin Yıldız eğitim Kültür ve Sanat Derneği'nin ile yerel girişimcilerin destek ve katkılarıyla gerçekleştirilecektir.

Gerçekleştirilecek bu etkinlik ile ülkemizde ilk defa Klasik Batı müziği enstrümanları ile Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği enstrümanları bir Yaz Masterclassı çerçevesince CAKA çatısı altında toplanmış olacaktır.

CAKA Seferihisar Yaz Akademisi 2010, Cihat Aşkın'ın Sanat Yönetmenliği'nde düzenlenecek olup yurtiçi ve dışından bir çok önemli sanatçıyı bünyesinden barındıracaktır. Yaz akademisi süresince Cihat Aşkın ile birlikte Peter Fisher ve Sevil Ulucan keman, Çetin Aydar viyola, Jiri Barta çello, Mehmet Emin Bitmez Ud, Halil Karaduman kanun, Erkan Oğur pedesiz gitar, Neva Özgen kemençe ve Ömer Yöndem oda müziği konularında katılımcılar ile çalışmalar yapacaktır.

Mehru Ensari ve Melin Molla katılımcıların piyano eşliklerini yapacağı gibi Avhsalom Weinstein enstrüman yapımı konusunda seminerler gerçekleştirecektir. Ülkemizin en önemli fotograf sanatçılarından Mehmet Çağlarer de tüm Yaz Akademisi'ni ve CAKA etkinliklerini fotograflayarak Seferihisar-Cittaslow-CAKA bütünleşmesini belgeleyecektir.

CAKA PROJESİ
Proje ile Türkiye’deki yetenekli gençlerin sanat dünyasına kazandırılması amaçlanıyor. "Yaratıcı ve üretici, yerel kültür özelliklerine sahip çıkarak saygı gösteren" bireyler yetiştirilmesini hedefleyen eğitim sistemi, "herkesin keman öğrenebileceğini ve kemana başlangıç yaşı olmadığı"nı esas alıyor. Çocukların rahatlıkla başvuruda bulunabildiği ve miniklerin birçok arkadaşıyla aynı ortamda müzik yapma zevkini tadabileceği belirtilen eğitim projesi ile "TBMM’ye girecek 550 milletvekilinin tümü olmasa da 400’ünün keman çalıyor olması" amaçlanıyor.


(*) Cittaslow; İtalyanca Citta (Şehir) ve İngilizce Slow (Yavaş) kelimelerinden oluşan Cittaslow Sakin Şehir anlamında kullanılmaktadır. Cittaslow Ağı, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için Slow Food hareketinden ortaya çıkmış bir kentler birliğidir. Küreselleşmenin yarattığı homojen mekanlardan biri olmak istemeyen, yerel kimliğini ve özelliklerini koruyarak dünya sahnesinde yer almak isteyen kasabaların ve kentlerin katıldığı bir birliktir.


Kaynak: http://www.cihataskin.net/index_tr.html

Hiç yorum yok: