11 Eylül 2010 Cumartesi

Konak Çakabey Limanı marina olacak

Konak Pier Alışveriş Merkezi projesinin hayata geçmesinden sonra Güney Deniz Saha Komutanlığı'na bağlı Refakat ve Karakol Filosu, Konak Çakabey Limanı'dan tamamen ayrıldı.

İzmer İnşaat Sanayi Ticaret ve Turizm AŞ işletmesinde olan Konak Pier alışveriş merkezi Pasaport'a kadar uzanan eski İzmir Limanı ve mendireği ile marina olarak yenilenmeyi bekliyor. Bir bölümü Türkiye Denizcilik İşletmeleri ve bir bölümü Maliye Bakanlığı'na ait, içinde Refakat ve Karakol Filosu'nun da bulunduğu eski balık hali binası ile Pasaport Dalgakıranı'nın bir bölümünün işletmeciliğini üstlenen İzmer AŞ 2002 yılında Konak Pier projesini geliştirmişti. Projeye göre balık hali binası alışveriş merkezi olarak yeniden yapılandırılırken, Pasaport tarafına bakan Çakabey Limanı'nın ön tarafına ise yat limanı yapılması bekleniyor.

Refakat ve Karakol filosu tarafından yaklaşık 5 bin metrekarelik alanın boşaltılmasıyla Çakabey Limanı'nın ön kısmına 400 ile 650 arasında tekne kapasitesine sahip bir yat limanı yapmak isteyen İzmir'in Hazine'ye ait deniz yüzeyini kiralayıp tahsisini alarak ön aşamayı tamamlaması ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden gelecek ön izni beklediği belirtiliyor. İnşaat izninin ardından yüzer iskelelerin bulunduğu yat limanını hayata geçirecek olan İzmer'in gerçekleştireceği marinaya 450 ile 650 arasında teknelik bir marina gerçekleştirilecek. Çakabey Limanı'nda Deniz Kuvvetleri'nden arta kalan yatakhane, yemekhane ve diğer birimleri restoran ve kafeteryaya dönüştürecek olan İzmer AŞ'nin bu alanları girişimcilere kiraya vereceği ve yat limanının, bu bölümlerin önünde yer alacağı açıklamada yer alıyor.


Kaynak: Referans - 27.08.2010

Hiç yorum yok: