28 Mart 2011 Pazartesi

ABD'de Konut Almak İsteyene Özel Fon

Fırsatlar ülkesi ABD, krizden çok ciddi yara aldı. Ülke çapında gayrimenkul fiyatları ortalama yüzde 50 geriledi

Fırsatlar ülkesi ABD, krizden çok ciddi yara aldı. Ülke çapında gayrimenkul fiyatları ortalama yüzde 50 geriledi; Florida’nın da aralarında bulunduğu kimi bölgelerde bu düşüş yüzde 80’i buldu. İşte bu durum, ucuz fiyattan alım yapmak isteyen yatırımcıyı da harekete geçirdi.

1992’den beri Los Angelas’ta Sanlı Pastore&Hill adlı finansal danışmanlık, değerleme ve yatırım analizi şirketinin başkanlığını yapan Türk Ekonomi Uzmanı Nevin Sanlı, kurduğu bu şirketle toplam hacmi 30 milyar doları aşan işlem yaptıktan sonra, gayrimenkul yatırım fonu kurmaya karar verdi.

Brüksel’de Fransız lisesini bitirdikten sonra üniversite eğitimi için ABD’ye giden ve Kaliforniya Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi alan Sanlı, 2010’da Astrum Investment Management’i kurdu. ABD’de gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen bireysel yatırımcıları hedefleyen Sanlı, Astrum adlı bir fon kurmaya hazırlanıyor. Öncelikli odak noktası da Türk yatırımcılar. İstanbul’a yaptığı ziyaret sırasında görüştüğümüz Sanlı, “ABD’deki emlak fırsatından faydalanmak isteyen yabancı yatırımcılar için bir fon yarattık. Toplam hacim 110 milyon dolar civarında olacak ve 10 civarında bina satın alacağız” dedi.

Türkiye’de piyasa fazla alevli birkaç yıl sonra aynı şeyi yapabilirim

Fona katılmak için en az 1 milyon dolar gerektiğini ifade eden ve nisanda road show’a (tanıtım turu) başlayacaklarını belirten Nevin Sanlı, “Brüksel ve İstanbul’a gideceğiz. Türk yatırımcıyı ve bazı Avrupa ülkelerini hedefliyoruz. Şimdiden ciddi talepler aldık” dedi.

Sanlı, gayrimenkul alımlarına yılın ikinci yarısında başlayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “ABD’de doktor binaları var. Bu binalardaki daireleri doktorlar muayenehane yapar; alt kısımlar da eczane, MR merkezi olur. Portföye bunlar ve hafif endsütri binaları ile apartman daireleri olacak. Ancak apartmanlar en az yüzde 60 dolulukta ve binalar yeni olmalı. Eskilerle ilgilenmiyoruz. Alımları 2 yıl içinde tamamlayacağız.” Türkiye gayrimenkul piyasası için “Çok alevlenmiş. Gurur duyuyorum ama anlamıyorum. Fiyatlar yüksek” diyen Sanlı, “Metrekaresi 10 bin dolar olan konut bir kez satılır ama ikinci defa kim alacak ve nasıl kiralanacak bilmiyorum. Kirafiyat oranı çok yüksek. Birkaç yıl sonra da ABD’liler için Türkiye fonu kurup aynı şeyi yapabilirim” yorumunu yaptı.


Kaynak: Haber Türk - 27.02.2011

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu Asa sigorta şirketi olduğu için, tüm özellikleri riayet türünü sigorta, biz de çalışmak için denizaşırı veya kişisel iş için seyahat için vize dışarı sigortalamak ne, sen biz kişisel şirket kurmak için ülkeden dışarı seyahat etmek bir kredi ihtiyacınız varsa Seçtiğiniz herhangi bir ülkede yerleşmek için seyahat etmek size kişisel vize veya aile vizesi sağlamak için yetenekli. Firmamız size 28 yıl Maximo süresi geri ödeme için bir emlak inşa, bu yüzden eğer ilgilendi, lütfen şimdi uygulayabilirsiniz.

Size seçtiğiniz herhangi bir ülkede, kişisel iş başlatmak için herhangi bir miktar kredi yeteneğine sahiptir, bu nedenle herhangi bir ülkeye seyahat için vize gerekirse, lütfen bu e-postayı başvurun: visaagency040@gmail.com ya da bir kredi ihtiyacınız varsa başlamak için finance_institute2015@outlook.com: kişisel şirket kadar lütfen bu e-postayı temas

Firmamız bu bilgi feryat uzmanlaşmış.
(1) denizaşırı seyahat için vize veriyoruz.
(2) Biz bireye% 2 faiz oranıyla kredi, kişisel iş başlatmak için vermek.
(3) kara mallarını sigorta.
(4) ev mallarını sigorta.
(5) oluşturmak ve aylık taksit ödeyerek bireysel ucuz miktarda dışarı satış.

Eğer ev veya aylık taksit ödeyerek herhangi bir emlak satın almak istiyorsanız, firmamız herhangi bir sorun olmadan seçtiğiniz herhangi bir süre ve seçtiğiniz herhangi bir ülkedeki bir tane almak için yeteneğine sahiptir.