13 Aralık 2012 Perşembe

Bayraklı Sağlık Kampusü projesi hayata geçiyor

Kamu Özel Ortaklığı'nın açtığı ihalenin bin 775'inci turunda, yıllık 177 milyon 990 bin lira kira bedeli almayı içeren teklifi veren ortaklık ipi göğüsledi
İzmir'de sağlık sektörünün en büyük yatırımlarından biri olan, 2060 yatak kapasiteli Bayraklı Entegre Sağlık Kampusü'nün yapım ihalesini Türkerler İnşaat-Gama Holding A.Ş. iş ortaklığı kazandı. Ortaklık, ihaleyi, bin 775 tur sonunda, yıllık 177 milyon 990 bin TL "Her Şey Dahil Yıllık Kira Bedeli" ile kazandı. Buna göre, ihaleyi kazanan Türkerler-Gama ortaklığı, entegre sağlık kampusünü hem yapacak hem de 25 yıl süreyle işletecek. Yapım süresi 36 ay sürecek. İnşaat bittikten sonra geri kalan 22 yıl için Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan her şey dahil yıllık 177 milyon 990 bin TL kira alacaklar.

Hastane ve ticari alan

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ihale 5 saat sürdü. Açık eksiltme usulü ile yapılan ihale, 242 milyon 262 bin 560 TL bedelle başlayıp, 10'ar bin TL'lik indirimlerle, 500'üncü turda 219 milyon 710 bin TL, 1000'inci turda 206 milyon 70 bin TL, bin 775. turda ise 177 milyon 990 bin TL'ye ulaşıldı. Bu rakamı veren Türkerler İnşaat-Gama Holding A.Ş. İş Ortaklığı ihaleyi kazandı. Sağlık kampusü, 573 bin metrekare kapalı alanda toplam 2 bin 60 yataktan oluşuyor. Son teknoloji cihaz ve ekipmanların, yenilikçi enerji çözümlerinin ve akıllı bina sistemlerinin kullanılacağı proje genel hastane, KVC hastanesi, kadın doğum ve çocuk hastanesi, onkoloji hastanesi, yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ve ticari alanlardan oluşuyor.

36 ayda tamamlanacak

Proje kapsamında Türkerler-Gama İş Ortaklığı, inşaatın yanı sıra mobilya ve medikal ekipmanı da temin edecek ve işletme süresi olan 25 yıl boyunca bina, mobilya ve ekipmanların bakım onarımını yapacak ve çeşitli hizmetleri verecek. Kampusün inşaatı 36 ayda tamamlanacak ve proje bittiğinde dünyanın en büyük 10 sağlık kompleksinden bir tanesi İzmir'de hizmet vermeye başlayacak.

Farklı alanlarda çalışmaları var

Türkerler Holding, geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük 3 sağlık kompleksinden bir tanesi olarak kabul edilen 3 bin 566 yataklı Etlik Entegre Sağlık Kampusü ihalesini İtalyan Astaldi firması ile birlikte kazanmıştı. Türkerler, İzmir'de Park Yaşam Mavişehir Projesi'ni hayata geçiriyor ve İzmir Doğalgaz Dağıtım Şirketi İzmirgaz'ın büyük hissedarları arasında bulunuyor. Başta Türkiye ve Rusya olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde büyük inşaat ve mühendislik projelerine imza atan Gama Holding ise "Marmaray İstanbul Boğazı Demiryolu Tüp Geçiş Projesi"nin yapımına devam ediyor.
Kaynak: Yeni Asır, 12.12.2012

Hiç yorum yok: