28 Ağustos 2010 Cumartesi

İzmir, opera binasına kavuşuyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ulusal Mimari Proje Yarışması' sonuçlandı

İZMİR- İzmir'e uluslararası niteliklerde opera binası kazandırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ulusal Mimari Proje Yarışması’ sonuçlandı. Jüri Başkanı mimar Doç. Dr. Celal Abdi Güzer, birincilik ödülü kazanan eseri “İzmir ile birlikte anılacak, İzmir'i temsil edecek bir yapı” olarak nitelendirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin kente opera binası kazandırmak için açılan ‘Ulusal Mimari Proje Yarışması’na katılan 177 eser arasından 12'si ikinci kademeye kaldı. 20 Ağustos'ta yeniden bir araya gelen jüri üyeleri, final niteliğindeki ikinci kademede 3 gün süren titiz incelemenin ardından 12 proje içinden ilk üçü belirledi. Diğer 9 eser ise mansiyon ödülü aldı. Buna göre yarışmada Yüksek Mimar Mehmet Kütükçüoğlu başkanlığındaki Yüksek Mimar Ertuğ Uçar, Mimar Mert Üçer ve Mimar Onur Akın'dan oluşan ekibin projesi birincilik ödülünü kazandı. İkincilik ödülünü Mimar Hakkı Can Özkan ve Mimar Dilek Topuz Derman'ın projesi, üçüncülük ödülünü ise Mimar Erhan Vural ve Mimar Ozan Soya'nın projesi kazandı. Yarışmada birinciye 50 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye 30 bin TL ve mansiyon alan 9 projeye de 20'şer bin TL ödül verilecek.

Yarışma Jürisi sonuçları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı bir toplantıda açıkladı. Yarışmaya yoğun bir ilgi olduğunu ve toplam 177 eser katıldığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Siz projeyi seçtiniz, bizim önümüze koydunuz. Biz şimdi projeyi gerçekleştireceğiz. Bitirdiğimizde açılışta böyle bir eseri kentimize ve ülkemize kazandırmanın hazzını hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Jüri Başkanı Mimar Doç. Dr. Celal Abdi Güzer ise jürinin ‘oy birliğiyle’ karar verdiğini ve bundan dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getirdi. Güzer, “Opera binasının gerçekleşmesiyle birlikte İzmir'de bir jeneratör, bir odak, kendisiyle ve yakın çevresiyle birlikte kenti yükseltecek bir değer olarak ortaya çıkmasını arzu ediyoruz. Bu ve buna benzer yatırımların aynı biçimde, aynı anlayışla sürmesini ümit ediyoruz. Bu nedenle bu projeyi çok çok önemsiyoruz” dedi.

Başkanlığını Mimar Doç. Dr. Celal Abdi Güzer'in üstlendiği Juri, Mimar Doç. Dr. Haydar Karabey, Y. Mimar Emre Arolat, Y. Mimar Semra Uygur, Y. Mimar Erkut Şahinbaş, Mimar Yrd. Doç. Dr. Hikmet Gökmen, İnşaat Yüksek Mühendisi Muzaffer Tunçağ'dan oluştu, sanatçılar da danışmanlık yaptı.(dha)



Kaynak: Radikal - 23/08/2010

Hiç yorum yok: