24 Ağustos 2010 Salı

Oto AVM'ye topraktan giren kazanacak

Apartman girişlerindeki oto galerilerini yasaklayan genelge, otomotiv alışveriş merkezi yatırımlarını hızlandırdı. İstanbul’da başlayan 4 projeden biri bitti, 3’ünün inşaatı sürüyor. Sırada Ankara ve Bursa var...

ALIŞVERİŞ merkezi (AVM) yatırımları aralıksız sürüyor. Türkiye’de şu anda 276 AVM hizmet veriyor. Bu sayının yıl sonuna kadar 300’e ulaşması bekleniyor.

Perakende sektörünün büyümesiyle birlikte art arda açılan alışveriş merkezlerinde bir süredir ihtisaslaşma çabası gözleniyor. Bu alanlardan biri de otomotiv...

Yatırımcıları otomotiv alışveriş merkezi kurmaya yönelten en önemli etken, başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde halen apartman giriş katlarında bulunan oto galerilerinin taşınmasını zorunlu kılan düzenleme. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 2008 yılında uygulamaya koyduğu genelgeye göre, 3 yıl içinde hiçbir apartman girişinde oto galerisi kalmayacak. İşte bu potansiyeli gören yatırımcılar, oto alışveriş merkezi kurmak için kolları sıvadı.

Halen Türkiye’de otomobil ve yedek parça satışı amacıyla kurulmuş 4 merkez faaliyet gösteriyor. Bunlardan ikisi İstanbul’da (Oto Center ve İSTOÇ Oto Market), biri Eskişehir (Oto Center), biri de İzmir’de (Otokent) bulunuyor. Gerek büyüklük gerekse sosyal alanlarıyla çok daha geniş ve kapsamlı olan yeni oto alışveriş merkezlerinin sayısı henüz çok fazla değil. Ancak birkaç yıl içinde bu alana ciddi yatırımların yapılacağını söylemek mümkün.

 
Kaynak: Özbey Men'in haberi/Para Dergisi - 13 Ağustos 2010 Cuma

Hiç yorum yok: