29 Haziran 2011 Çarşamba

Kemalpaşa'da keçi çiftliği

Kavuk ve Davulcuoğlu ailelerinden sonra mobilyacı Sarsar Ailesi de Kemalpaşa'da keçi çiftliği kurarak hayvancılık sektörüne adım attı..
Hayvancılık sektörüne yaptıkları yatırımlarla son dönemde dikkat çeken Kavuk ve Davulcuoğlu ailelerinden sonra mobilyacı Sarsar Ailesi de Kemalpaşa'da keçi çiftliği kurarak hayvancılık sektörüne adım attı. İzmir'in önde gelen firmalarından olan aile şirketi Volt Elektrik'te 20 yıl yöneticilik yaptıktan sonra şirketin satılmasının ardından emekliye ayrılan Sema Sarsar, eşi EBSO Meclis eski Üyesi ve mobilyacı Orhan Sarsar ile birlikte Kemalpaşa'da 16 dönüm arazi üzerine kurdukları Sarsar Çiftliği'nde keçi sütü üretimine başladı.

FARKLI YATIRIM
Uzun süredir sanayi dışında farklı alanlarda yatırım yapma düşüncesine sahip olduklarını, hayvancılık işini de sevdikleri için keçi çiftliği kurduklarını anlatan Sarsar Süt Ürünleri Genel Müdürü Sema Sarsar, verilen teşviklerden de yararlanarak Kemalpaşa'daki tesislerini kurduklarını kaydetti.
20 yıl aile şirketlerinde yönetici olarak çalıştığını ve şirketin satılmasının ardından emekli olduğunu ifade eden Sarsar, "Yıllardır çalışan bir insan olarak emeklilik hayatımda da üretimden kopamadım. Önce hobi olarak ilgilendiğim hayvancılıkla ilgili yaptığım araştırmaların ardından özellikle keçi sütü üretiminde açık olduğunu gördüm. Son dönemde bu alanda önemli teşviklerin de verildiğini öğrendim. Kemalpaşa'da ailemize ait olan 16 dönüm arazide çalışmalara başladık" diye konuştu.
Sarsar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kısa sürede sağma tesisi ve soğuk hava tankı da olan modern bir tesis kurduk. Şu anda 70 sağmalık olmak üzere 300'e yakın keçimiz bulunuyor. Günde 150 kilogram keçi sütü üretimi yapıyoruz."
Anne sütüne en yakın besin değerinin keçi sütünde olduğuna işaret eden Sarsar, keçi peynirinin de özellikle çocuklar için çok yarar sağladığını vurguladı. Bu nedenle keçi sütüne talebin oldukça yaygın olduğuna dikkat çeken Sarsar, pazar sıkıntısı yaşamadan, iyi fiyatlara keçi sütünü satabildiklerini aktardı. Çiftlik bünyesinde kısa zaman peynir üretimine de başlayacaklarını açıklayan Sarsar, "Hobi olarak başladığım işimde şu anda çok memnunum. Emekli bir sanayici olarak çiftlik işleri ile uğraşmak, keçi ve diğer hayvanlarla ilgilenmek beni dinlendiriyor. Bundan sonraki hedefim bu çiftliği en verimli şekilde işletmek ve keçiler için 7 yıldızlı bir otele dönüştürmek. Eşim ve çocuklarım da bana yardımcı oluyor. Çiftlikte kendimize bir yaşam alanı oluşturduk. Küçük bir ev yaptık" açıklamasında bulundu.

"Yorgunluğumuzu atıyoruz"
EBSO Meclis eski Üyesi ve Sarsar Çiftliği ortaklarından mobilyacı Orhan Sarsar, yıllardır aile olarak kurdukları çiftlik hayalini Kemalpaşa'da hayata geçirdiklerini söyledi. Çiftlikten eşinin sorumlu olduğuna dikkat çeken Sarsar, "Sanayici olarak yoğun bir çalışma tempomuz var. Bu çiftliğe geldiğimizde yorgunluğumuzu atıyoruz. Hayvancılık sektöründe de üretimimizle ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyoruz. Eşim de 20 yıllık sanayiciliğinin ardından bu iş sayesinde hem üretime devam ediyor hem de emeklilik günlerini sevdiği bir işi yaparak huzurlu bir şekilde geçiriyor. Ben de eşime her türlü desteği sağlamaya çalışıyorum" diye konuştu. 


Kaynak: http://www.tarimmerkezi.com/haber_detay.php?hid=37658 - 29.06.2011

Hiç yorum yok: