2 Haziran 2011 Perşembe

Optimus'la İzmir'de üçledi

Soyak, İzmir'deki projelerine Optimus'la yenisini ekledi. Elektrikli araçlara şarj ünitesinin de yer aldığı bin 200 konutluk projede satış fiyatları 122 bin liradan başlıyor.
Gayrimenkulde İstanbul'la rekabete giren İzmir'de 3'üncü projesine imza atan Soyak Holding, Mavişehir'de Optimus'u satışa çıkardı. 50 yılda 50 bin konut üreten Soyak'ın Optimus projesinin 300 milyon TL'ye mal olacağını söyleyen Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, 1+1'den 4+1'e daire alternatifleri bulunan projede, daire fiyatlarının 122 bin liradan başladığını kaydetti. Soyak Mavişehir, Soyak Siesta ve Optimus ile İzmir'de toplam 5 bin konut sayısına ulaştıklarını söyleyen Çamlıbel, toplam yatırımın ise 1 milyar lirayı aştığını belirtti. Çamlıbel, bin 200 konutluk projenin optimum tasarrufu ve üst düzey yaşam kalitesini bir araya getirdiğini ifade ederek bu nedenle projenin ismini de Optimus olarak belirlediklerini anlattı.
% 20 TASARRUF SAĞLIYOR
Projelerinde özellikle enerji tasarrufu ve çevreye duyarlı konuta özen gösterdiklerini kaydeden Çamlıbel, Türkiye'de ilk kez uyguladıkları elektrikli araç şarj ünitesine İzmir'de de devam ettiklerini kaydetti. İzmir'de bunun bir ilk olduğunu aktaran 39 yaşındaki genç CEO, "Tasarruflu ampullerden, sensörlü musluklara kadar her konuda cimri olan Soyak Optimus ile optimum tasarruf ile yola çıktık. Yüzde 20'ye varan su ve enerji harcamasının az olduğu Optimus'ta elektrikli araçlar için de şarj ünitesi yer alıyor" diye konuştu.
YENİ PROJELER SIRADA
Çamlıbel, İzmir'e yatırım yapmaya devam edeceklerini kaydederek, bundan sonraki İzmir projesinin Zeytinalanı'nda 250 bahçeli evden oluşacağını kaydetti. "Bu yıl 3'ü İzmir'de, 5'i İstanbul'da olmak üzere 8 projeye imza atacağız" diyen Çamlıbel, "İstanbul projelerimizde hızlı bir şekilde devam ediyor. Portföyümüzde Soyak Halkalı Park Apart, Zincirlikuyu, Bahçeşehir, Halkalı ve Ataşehir'de toplamda 2.900 konut daha olacak. 2011 yılı içinde sattığımız 3 bin konuttan 750 milyon TL gelir elde etmeyi planlıyoruz" dedi.
Enerjiye 1 milyar dolar yatırım yapacak
Gayrimenkul dışında enerjide de iddialı olduklarını belirten Çamlıbel, "Şu an 50 megavatlık bir hidroelektik santralimiz var. Bunu önce 150, 2012 ortalarına doğru da 200 megavata ulaştırmayı planlıyoruz" dedi. Çamlıbel, jeotermal ve rüzgâr yatırımları konusunda da lisansların devam ettiğini, 500 megavatlık kapasiteye 2015 yılına kadar ulaşacaklarını ifade ederek, enerjiye toplamda 1 milyar dolar yatırım yapmış olacaklarını kaydetti.
Soyak için 2012 halka arz yılı olacak
Gayrimenkul yatırım ortaklığı kurarak halka açılacaklarını ve hazırlıkların sürdüğünü anlatan Emre Çamlıbel, "Sadece GYO olarak değil enerji ve diğer sektörleri de halka açmak istiyoruz, fakat genel konjonktürün çok iyi olması gerekiyor. Sadece Türkiye'de ekonomik iyi gidiş değil dünya piyasalarında da iyi gidiş olmalı. 2011 yılı içinde böyle bir plan yok ama 2012'de neden olmasın" dedi.

Kaynak: Sabah - 26.05.2011

Hiç yorum yok: