5 Eylül 2011 Pazartesi

İzmir, otoparkla donatılıyor

Büyükşehir Belediyesi, 2 tanesi Hatay’da olmak üzere toplam 9 tane katlı otopark yapımı için düğmeye bastı. Hatay’daki 3 katlı, 312 araçlık otopark 7 Eylül’de ihaleye çıkacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay Askeri Hastane bölgesinde inşa edeceği 3 katlı ve 312 araç kapasiteli otopark için 7 Eylül'de yapım ihalesine çıkıyor. Otoparkın üstü pazaryeri olarak kullanılacak. Hatay'a ikinci otopark ile Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı, Alsancak Hocazade Camii karşısı, Alaybey, Evka 3, Çiğli, Ulukent ve Üçkuyular katlı otoparkları için de çalışmalar sürüyor.
Pazaryeri civarında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay bölgesindeki otopark ihtiyacının karşılanması amacıyla projelendirdiği 2 otoparktan biri olan 312 araç kapasiteli Hatay Pazaryeri katlı otoparkı için 7 Eylül 2011'de yapım ihalesi gerçekleştirecek. Büyükşehir Belediyesi, kent içindeki ihtiyaca cevap vermek için değişik bölgelerde katlı otopark projeleri oluşturarak yaşama geçiriyor. Kültürpark Yeraltı Otoparkı ve Gaziemir Semt Garajını hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı'nı da yaşama geçirerek vatandaşların hizmetine sunacak.
Üst bölümü pazar olacak
Hatay Askeri Hastane 248 Sokak ile 255 Sokak kesişiminde oluşturulacak Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, 2 bin 933 metrekarelik alanda inşa edilecek. 3 katlı olarak projelendirilen otopark toplam 312 araç kapasiteli olacak. Eğimli bir arazi üzerinde oluşturulacak otopark, yol kotuna göre dizayn edilecek ve en üstündeki alan pazaryeri olarak kullanılacak. Hatay 100 Sokak OtoparkıBüyükşehir Belediyesi, Köprü Mahallesi Misaki Milli İlköğretim Okulu yanındaki 8 parselde toplam 3351 metrekarelik alanda da yine katlı otopark yapacak.
Diğer semtler
Büyükşehir Belediyesi ayrıca Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ile Alsancak Hocazade Camii karşısı, Alaybey, Evka 3, Çiğli, Ulukent ve Üçkuyular katlı otoparkları içinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Milliyet Ege - 15.08.2011

Hiç yorum yok: