30 Eylül 2011 Cuma

Paşa Konağı, Katip Çelebi'ye devredildi

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki eski Paşa Konağı binası, Milli Savunma Bakanlığı tarafından Katip Çelebi Üniversitesi'ne devredildi.

Bir dönem Ege Ordusu ve İzmir'deki NATO birlikleri komutanlarının lojman olarak da kullandığı bina, onarıldıktan sonra Katip Çelebi Üniversitesi'nin rektörlük ve idari binası olarak kullanılacak.
Üniversitenin yerleşeceği binanın yanı sıra, bu binanın arkasında bulunan ve Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi ile Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanlığı arasında kalan eski askeri hastane binası da eğitim amaçlı olarak üniversiteye verildi.

ONARILACAK
Bu iki binanın onarım, tadilat ve tefrişat işlemleri bitinceye kadar Çiğli'deki Tekel depolarında kalmaya devam edeceklerini belirten Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, "Bize verilen askeri hastane 2 bin 800 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Komutan Evi ise yaklaşık 1000 metrekare. İki binanın onarım ve tadilatı için yaklaşık 10 milyon 600 bin lira harcanacak. Yapılacak olan ihalenin ardından binalar yenilendikten sonra üniversite idari binası ve eğitim büroları olarak hizmet verecek" diye konuştu. Prof. Akhan, "Bu binaların İzmir'e kazandırılması lazımdı. Eski askeri hastane binası tarihi bina olduğu için maliyeti yükseliyor. Yaklaşık 1 aydır bu işlemleri hızlandırmaya çalışıyoruz. Yapılanmamızı hızlı bir şekilde bitireceğiz. Tekel binalarında, sanayi bölgesinde bulunmamız bize ivme kazandıracak. Yönetim binamız olarak merkezde olmamız önemli. Rektörlük olarak öğrencilerimiz bizlere rahatlıkla ulaşarak tüm işlemlerini burada gerçekleştirebilecek.
Otopark sorunu da olacağını düşünmüyorum. Bu binaların tahsisinde Milli Savunma eski Bakanımız Vecdi Gönül'ün büyük desteği oldu. Kendisine sonsuz teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: Yeni Asır, FATİH ŞENDİL - 26.09.2011

Hiç yorum yok: