20 Haziran 2012 Çarşamba

Anadolu Caddesi'ne 4 üst geçit daha

Böylece Anadolu Caddesi üzerindeki geçit sayısı 9'a yükselecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi; Girne Kavşağı, Karşıyaka Devlet Hastanesi önü, Balatçık ve Soğukkuyu'da yapımı süren yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçitleri bu ay sonunda tamamlamayı planlanıyor. Üst geçitlerin toplam maliyeti 4 milyon 700 bin TL'yi buluyor. Böylece Anadolu Caddesi üzerindeki geçit sayısı 9'a yükselecek.

Büyükşehir Belediyesi, kentin ana arterlerinde gerekli olan noktalara asansörlü- yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce Anadolu Caddesi'nde 5, Gaziemir Akçay Caddesi'nde de 4 adet yürüyen merdivenli-asansörlü yaya üst geçidini hizmete alarak bu arterlerde güvenli ve konforlu geçiş sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi üzerindeki 4 noktaya daha yaptığı üst geçidi tamamlama noktasına geldi. Yaya üst geçitlerindeki asansörler, özellikle engelli vatandaşların ve yaşlıların güvenle ve rahatlıkla karşıdan karşıya geçişlerine yardımcı olmak amacıyla hazırlandı.
Girne Kavşağı, Karşıyaka Devlet Hastanesi önü, Balatçık ve Soğukkuyu'da inşaatı süren üst geçitlerin yürüyen merdivenleri ve asansörleri monte edilirken, çalışmaların bu ay sonunda tamamlanması planlanıyor. Üst geçitlerin toplam maliyeti 4 milyon 700 bin TL'yi buluyor.

Daha önce Çiğli (Eski İtfaiye Kavşağı), Maltepe Caddesi çıkışı, 8752 Sokak (Büyük Çiğli Geçidi'nin Harmandalı istikametine çıkış noktası), 8703 Sokak çıkışı ve Balatçık Sağlık Ocağı (8708 Sokak çıkışı) noktalarında inşa edilerek hizmete alınan 5 adet yaya üst geçidinin ardından, yenileriyle birlikte Anadolu Caddesi üzerindeki yürüyen merdivenli-asansörlü yaya üst geçidi sayısı 9'u bulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Akçay Caddesi üzerinde de 4 adet asansörlü-yürüyen merdivenli yaya üst geçidi ile hizmet veriyor.

Kaynak: Hürriyet, 20.06.2012

Hiç yorum yok: