11 Haziran 2012 Pazartesi

İzmir'de lüks kavramını değiştirecek süper otel

Dünyanın sakin şehir olarak tanıdığı İzmir’in Seferihisar ilçesi, dev bir turizm yatırımına kavuşuyor. Uluslararası bir turizm iştiraki olan Prens Grubu, Seferihisar Sığacık’ta denize sıfır ultra lüks resort otel yapıyor.
Dünyanın sakin şehir olarak tanıdığı İzmir'in Seferihisar ilçesi, dev bir turizm yatırımına kavuşuyor. Uluslararası bir turizm iştiraki olan Prens Grubu, Seferihisar Sığacık'ta denize sıfır ultra lüks resort otel kuruyor. Özel adası ve son teknoloji ile donatılmış 455 özel odası bulunan dev turizm tesisi, 110 milyon euroya mal olacak...

Uluslararası oteller zinciri bulunan PRS Otelcilik Turizm ve Taşımacılık Grubu'nun “Euphoria Aegean Resort Thermal&Thalasso Spa” adıyla Seferihisar'da kuracağı dev otelin inşaatı devam ediyor. Sığacık'ta denize sıfır 98 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ultra lüks otelde adeta yok yok... Bu yılın Ekim ayının sonunda tamamlanması planlanan otel, son teknoloji ile donatılmış 455 odadan oluşuyor. Odalarda her şey tek kumanda üzerinden kontrol edilecek. Televizyon, klima ve ışıklandırmanın yanı sıra oda temizliği ve oda servisi de yine aynı kumanda kullanılarak yapılacak. Otel müşterileri, kumandayı kullanarak odalarının temizlenmesini isteyecekler veya oda servisinden siparişlerini verebilecekler.


KİŞİYE ÖZEL VİLLALAR
“Euphoria Aegean Resort Thermal&Thalasso Spa”da otel konforunun yanı sıra özel villalar da yer alıyor. 4 oda, 1 salon, mutfaktan oluşan villaların otelden hariç kendi özel havuzları ve jakuzileri de bulunacak. Villalarda konaklayanlar için özel hizmetliler görev yapacak. Ultra lüks olması hedeflenen otelde 1 aktivite havuzu, 1 dinlenme havuzu, 1 aqua park, 1 kapalı havuzun yanı sıra thermal ve thalasso havuzları yer alacak. Aktivite havuzunda sınırsız eğlence, dinlenme havuzunda ise sessiz bir ortam planlanıyor ve buraya çocuk alınmıyor. Her havuzda özel bar sistemiyle müşterilerin keyifli vakit geçirmesi planlanıyor.

“Euphoria Aegean Resort Thermal&Thalasso Spa”da, bir ana restoran, 3 alacarte restoran yer alacak. Ana restoranda her gün farklı bir konsept uygulanacak. Uzakdoğu, Latin Amerika, Akdenız ve Türk mutfağından eşsiz tatların sunulacağı restoranlarda, en önemli özellik olan Osmanlı mutfağı ise ayrı bir önem taşıyor.



UYGAR ÇENGEL ANLATIYOR


Daha önce Princess Otel'in Genel Müdürlüğü'nü yapan, dünyanın çeşitli 5 yıldızlı otellerinde de üst düzey görev alan Uygar Çengel, Euphoria Aegean Resort Thermal&Thalasso Spa'nın Genel Müdürlüğü'ne getirildi. İnşaatı hızla devam eden otelle ilgili açıklamalarda bulunan Uygar Çengel, Prens Grubu şöyle tanıttı:

“PRS Otelcilik Turizm ve Taşımacılık Şirketi'nin Mısır'da ve Antalya'da otelleri bulunmaktadır. Ayrıca özel uçaklarla da taşımacılık yapılmaktadır. Grubumuz, Ege'deki ilk yatırımı için Seferihisar'ı seçti. Burası dünyada eşi benzeri olmayan bir yer ve bugüne kadar keşfedilmemiş. Prens Grubu olarak Ege'deki ilk yatırımla kalmayacağız. Yıl sonuna kadar henüz yerleri belirlenmeyen 15 otel daha açmayı planlıyoruz. 15 otelin hizmete girmesiyle Prens Grup, holdingleşecek. Seferihisar'dan sonra Özdere'deki bazı tesislerle de ilgileniyoruz. Ayrıca İzmir merkezinde otel yapabilecek büyük bir alan da bakıyoruz. Tercihimiz Bayraklı bölgesi... Prens Grup olarak Antalya'da sıkışıp kalmak yerine Ege'de büyümek istiyoruz ve tüm yatırımlarımızı İzmir ve çevresine kaydırdık. Çok yakında büyük projelerle İzmir turizmine önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Grubumuz yöneticileri, Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyor, burada kendi vatanında gibi hissediyor.”

Uygar Çengel, Euphoria Aegean Resort Thermal&Thalasso Spa'nın 110 milyon euroya mal olacağını ve 400 kişiyi istihdam edeceğini de ifade ederken, otelle ilgili her şeyi Seferihisar'dan karşılayacaklarını, böylece hem bölge ekonomisine, hemde bölge turizmine büyük canlılık getireceklerinin altını çizdi.



OTELE ÖZEL ADA YAPILACAK


Euphoria Aegean Resort Thermal&Thalasso Spa'nın en büyük özelliği ise kendisine özel adası bulunması... Otelin tam karşısında yer alan 28 bin metrekare büyüklüğündeki ada, Uzakdoğu adalarını andıran tarzda dizayn ediliyor. İskele ve platformun kurulacağı adaya yerli ve yabancı yatlar da yanaşabilecek. Thalasso terapilerinin ve spa'nın bir bölümünün de yer alacağı ada, özel gece kulübü ile eğlencenin merkezi olmayı hedefliyor.

Otelin 150 metre açığında bulunan adaya deniz altından cam tünel yapılmakta, tüm otel misafirleri adaya cam tunel içinde suyun altından yürüyerek gidecekler, geceleri tunel ve tunel cevresi deniz alti isiklandirilacak,adada thalasso spa,ala carte restaurant(latin amerika mutfagi),sahil,teak platform,gece kulubu ve ultra vip yatlarin yanasabilmesi icin teak iskele yapilacak.

Otelde yapılacak bin kişilik amfi tiyatroda animasyon gösterileri yerine Çin sirki ve Solley tarzında showlar olacak. Otelde iki tenis kortu, bir sahil voleybolu ve su sporları da yapılacak. Dünyanın en iyi rüzgarına sahip olan bölgede yelken, sörf ve çeşitli su sporları müsabakaları da yapılacak. Bu amaçla, Seferihisar'ın hem kongre turizminde, hem de su sporlarında Çeşme ile Alaçatı'yı geçmesi bekleniyor. Bu arada otelde çocuklar da unutulmamış. “9 D” sinema sistemi, küçüklere çizgi film ve dünya sinemalarından kesitler sunacak.

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek bir uygulama deniz suyu; termal ve spa'da kullanılacak. Denizin 500 metre açığından temiz deniz suyu, borularla otele çekilecek ve özel işlemden geçirildikten sonra termal sağlık turizminde kullanılacak. Deniz suyunun termale dönüştürülmesi yatırımının 5 milyon euroyu bulduğu bildirildi.

Resort otelde, eğlenceye de ağırlık veriliyor. Son teknoloji ses ve ışık sistemiyle donatılan iki bin kişilik açık hava diskosu, bir pool bar, 500 aqua bar, loby bar, relax bar, beach barın kurulacağı otelde kendi müşterilerinin yanı sıra dışarıdan da misafirlerin gelip eğlenebileceği bin kişilik eğlence kulübü tasarlanıyor. Denize sıfır iki plajı bulunan otelin bu çim plajlarında akşamları düğün organizasyonları da yapılabilecek. Euphoria Aegean Resort Thermal&Thalasso Spa, kongre turizmiyle de iddialı.

1500 kişi kapasiteli iki toplantı salonu ve 100'er kişilik 3 adet orta büyüklükte salondan oluşan Convention Center'de her türlü kongre ve toplantılar gerçekleştirilebilecek. İzmir'de benzeri olmayan otelde spa merkezi de farklı bir konsepte kurulacak. Spa merkezinde hem thermal, hemde thalasso birlikte yeralıyor. Hamam, VIP hamamlar ve saunalar, masaj odaları, Fin hamamı, Rus banyosu, kar odaları, macera duşlarının yer aldığı merkezde bir fitness salonu bulunuyor.

BAŞKAN SOYER ANLATIYOR

Yaklaşık 7 yıl önce başlayan ama dört yıl önce yapımından vazgeçilen otel inşaatının PRS Grup'la yaptıkları görüşmelerin ardından yeniden canlandığını ve ilçe adına çok önemli bir yatırımın tekrar yapımından duyduğu mutluluğu dile getiren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İlçemiz özellikle Sakin Şehir projesiyle dünyada tanınan bir marka haline geldi. İlçemizin mevcut haliyle yaklaşık 3 bin yatak kapasitesi var. Bu kapasitenin artması için çalışmalar yapıyoruz. Halkımızı ev pansiyonculuğuna yönlendirmek, butik otellerin önünü açmak gibi birçok projemiz var. Tam bu noktada Akkum'da yapımı yarım kalan otel inşaatı büyük bir yara olarak karşımızda duruyordu. Göreve başladığımızda elimizde yarım kalan bir inşaattan başka bir şey yoktu. PRS Grup'la görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı. 2013 yazında Seferihisar'ın en büyük yatak kapasiteli tatil köyü tamamlanmış olacak. Birçok gencimize de iş kapısı açılmış olacak. 1400 yatak kapasiteli otel yaklaşık 400 kişiye de istihdam sağlayacak. Yeni otelleri tamamlanmış, Oxford Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Merkezi açılmış dünyanın en güzel Cittaslow (Sakin Şehir'i) olma yolunda ilerleyen, dünyanın tanıdığı bir yer haline gelecek olan ve bir çok yatırımcının takibi altındaki RS Grup da ilçemizde yatırım yapmakla çok doğru bir iş yapmış olacak. PRS Grup'a çok teşekkür ediyorum. İlçemiz 2013 yazında Ege Bölgesi'nin en büyük tesislerinden birine sahip olacak" dedi.
Kaynak: TurizmGüncel, 08.06.2012

Hiç yorum yok: