22 Haziran 2012 Cuma

ÇEŞME'YE YATIRIMCI AKINI

Her yıl turist sayısını önemli ölçüde artıran, Türkiye'nin en gözde tatil beldelerinden Çeşme, turistik tesis yatırımcıların gözdesi oldu

Her yıl turist sayısını önemli ölçüde oranında artırmayı başaran, Türkiye'nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Çeşme'ye yatırımcı akını tüm hızıyla sürüyor. Başta İstanbul olmak üzere yurdun dört bir tarafından turizm yatırımcısı ilçedeki bazı mevcut otelleri satın almak için görüşmeler yaparken, birçok yatırımcı da otel başta olmak üzere turizm tesisi kurmak için yer arıyor.

GAZİANTEP'TEN GELDİ
Halen Alaçatı'da Gaziantepli Yaşar Grubu'nun Başkanı Yaşar Çilkız otel yatırımına başlarken, İzmir'in önde gelen işadamlarından olan ve Pasaport'ta Key oteli işleten Erdoğan Özgörkey'in de Çeşme'de otel satın almak için çalışmalara başladığı öğrenildi. Ayrıca Dilek Sabancı Çeşme'ye For Seasons Oteli'nin temelini kısa süre içinde atmayı planlıyor.

"ZİGANA OTELİ ZİNCİRİ"

Trabzonspor eski Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise Zigana Otel kurmak için hazırlıklarını sürdürürken, Solto Otel'in sahibi EBSO Meclis Üyesi Mehmet Akdede ise Altınkum'da kuracağı otel için hazırlık yapıyor. Yine Ünlü Rus Milyarder Prokorov ise Çiftlikköy'de kuracağı otel için izinlerini alırken, çok sayıda yatırımcının da Altınkum tarafında otel yatırımı için Turizm Bakanlığı tarafından yapılan plan çalışmalarının tamamlanmasını beklediği belirtiliyor. Turizm Bakanlığı'nın planları yapması ve hazine arazilerinin yatırımcılara tahsis edilmesi halinde ise, Türkiye ve dünyanın dört bir tarafından turizm yatırımcıların Çeşme'ye çok özel projeleri hayata geçirmek için gelmesi bekleniyor.

DİLEK SABANCI'DAN TEMEL
Babası Sakıp Sabancı ile birlikte 1989 yılında Vista Turizmi kuran Dilek Sabancı Alaçatı'da 120 bin metrekarelik alanda otel kurmak için çalışmalarını tamamladı. Kısa süre içinde otelin temelini atacak olan Dilek Sabancı For Seasons Grubu ile projeyi hayata geçirecek. Alaçatı'daki bu otel Four Seasons'un dünya üzerindeki Hawaii, Şeyseller ve Şarm El Şeyh gibi tatil bölgelerinden sonra Avrupa'da deniz kenarındaki ilk tatil resort tesisi olacak. Otelin 2013 yılı turizm sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor.

İNŞAATA BAŞLANDI
Yine aynı bölgede Gaziantep merkezli olan ambalaj sektöründe uzmanlaşmış olan Yaşar Grubu da otel inşaatına başladı. 160 odalı olması planlanan otelin çalışmalarını Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Çilkız yakından takip ediyor. Çeşme'de Solto Oteli'nin Sahibi Derici Mehmet Akdede ise Altınkum'da yeni otel projelerini hayata geçirmek için Turizm Bakanlığı'nın plan çalışmalarını bitirmesini bekliyor. Yine bu bölgede Rus milyarder Prokorov'un ise projesini hazırladığı yine Akdede gibi planların tamamlanmasını beklediği ifade ediliyor. Özkardeş Grubu da fransızlarda aldığı Boyalık Otel'i baştan aşağı yenileyerek 2013 yılı turizm sezonuna yetiştirecek.

"Turizmi 12 aya çıkaracağız"
Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle yenilenen yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yeni Asır Gazetesi'ni ziyaret eden Çeşme Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel ise Çeşme'de büyük bir hareketlilik yaşandığını belirterek, yatırımcıların bölgeyi mercek altına aldığını söyledi. Çeşme'de birçok otel inşaatının sürdüğünü, birçok yerli ve yabancı işadamının mevcut otelleri satın almak istediğini, birçok grubunda yeni otel ve tesis kurmak için çalışma başlattığını ifade eden Öncel, "Dilek Sabancı For Seasons Oteli'nin temelini kısa süre içinde atacak. Gaziantepli Yaşar Çilkız Alaçatı'da otel inşaatına başladı. Yine Alaçatı'da Trabzonspor eski Başkanı Mehmet Ali Yılmaz Zigana Oteli kuracak" diye konuştu.

TERMAL PROJELERİ

Öncel, "İzmir'in ve Türkiye'nin önde gelen işadamları bölgede mevcut otelleri almak ya da yeni otel ve tesis yapmak için yer arıyor. Turizm Bakanlığı'nın bölgenin planlarını tamamlaması ile birçok yerli ve yabancı yatırımcı da beldemize akın edecek. Çeşme her yıl turizmde yüzde 10-20 arasında büyüyor. Yeni yatırımlarla bu büyüme daha da hızlanacak. Biz de ÇEŞTOB olarak Çeşme turizminin 12 aya çıkarılması için termal projesi başta olmak üzere birçok proje üzerinde çalışıyoruz. Çeşme, önümüzdeki yıllarda ülke turizmine en çok katkı sağlayan merkezlerden biri haline gelecek" dedi.

Kaynak: Yeni Asır, Murat Şahin - 21.06.2012

Hiç yorum yok: