7 Haziran 2012 Perşembe

Kentsel dönüşümde güçbirliği şart

Geçen hafta yürürlüğe giren Kentsel Dönüşüm Yasası, İzmir’de yüz binlerce konutu ilgilendiriyor ve milyar dolarlık ekonomik büyüklüğü ifade ediyor.

İZMİR’de 1979’dan bu yana önemli konut projelerini hayata geçiren Yunusoğlu İnşaat’ın yönetim kurulu başkanı Yunus Yunusoğlu, ‘kentsel dönüşüm’le ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yunusoğlu, bu pastadan pay almak için İzmirli müteahhitlerin güçbirliği yapması gerektiğini söyledi.
Kentsel dönüşümün inşaat sektörünü ekonominin lokomotifi yapacağını ifade eden Yunus Yunusoğlu, “Kent yenileme projeleriyle bir şans yakalandı. Eski doku kalkıp yeni bir doku yaratılacak. Birçok parseli bir araya getirme şansı doğuyor. Böylece İzmir’in en büyük sorunu olan arsa problemi de çözülmüş olacak. Uygun arsalarla birlikte, konut fiyatlarının fiyatı da düşecek. Tabii kentsel dönüşüme sadece deprem açısından bakmamak gerekiyor. Kent bu dönüşümle birlikte, sosyal donatı, otopark ve spor alanı gibi donatıları da kazanmış olacak. Bu yapılırken planlamayı ilçe belediyesinin yapması, Büyükşehir’in süzgecinden geçirip Ankara’ya gitmesi gerek. Ankara’dan yürütürseniz olmaz” ifadesini kullandı.

Gözler İzmir’deKentsel dönüşümle birlikte İzmir dışından gelmeyi planlayan birçok firmanın olduğuna dikkat çeken Yunusoğlu, “İstanbullu firmalar İzmir’e ciddi şekilde hazırlanıyor. Çünkü, İstanbul artık bir doygunluğa ulaşmış durumda. Tabii İzmirli müteahhitler de bu pastadan pay almak istiyor. Ama tek başına bu işe girmek çok zor. Onun için İzmirli firmaların bir konsorsiyum kurmaları şart” diye konuştu.

İzmirli müteahhit konuşmuyor
Yunus Yunusoğlu, İzmir’deki müteahhitlerin kentteki mimari planlamalarla ilgili çok fazla konuşmadığını belirterek, “Bugün İzmir dışından özellikle İstanbul’dan kente müteahhitler gelmeye başladı. ‘Gelmesin’ demiyorum. Gelmelerinin tek nedeni bence İzmirli firmalar. Kentle ilgili çok fazla konuşmuyorlar. Bugün İzmir daha iyi genişleyebilir ve imarı gelişebilirdi ama olmadı” dedi.

CEP SİNEMASI BİLE VAR1979’dan bu yana konut projeleri ürettiklerini anlatan Yunus Yunusoğlu, “30 yılı aşkın süredir inşaat sektöründe İzmir’de en çok bilinen yapı projelerini hayata geçirdik. Bu süre zarfında gerçekleştirilen sayısız inşaat projesiyle, İzmir’de konut sektörünün örnek firması halini aldık. Genellikle yuvarlak hatlara sahip, çok katlı ve cam cepheli binalar inşa ediyoruz” dedi.
Tüketicinin konut alanında beklentilerinin değiştiğine, artık güvenlikli, havuzlu ve sosyal donatısı olan yapılar talep ettiğine dikkat çeken Yunusoğlu, son yıllarda projelerine bu şekilde yön verdiklerini ifade ederek, çalışmaları hakkında da değerlendirme yaptı.
Balçova’da 40 daireden oluşan Korupark Evleri’ni tamamladıklarını belirten Yunusoğlu, Güzelbahçe’de 30 dairelik Yalı Konakları projesinin ise devam ettiğini aktardı. Yunus Yunusoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Her iki projemiz de akılı ev sistemiyle donatıldı. Korupark Evleri, sağlık ve spa merkezlerine yakın, doğayla iç içe. 7/24 güvenlik, özel açık otopark, açık ve kapalı yüzme havuzu, yeşil alan, fitness ve hobi alanları, sauna ve cep sineması gibi birçok özelliğe sahip. Bu projedeki konutların çoğu satılmış durumda. Yapımı devam eden Yalı Konakları’nda ise açık, kapalı yüzme havuzu, panoramik asansör ve sauna şu anda sayılabilecek bazı özellikler.”

YENİ PROJE YOLDADaha çok üst gelir grubuna yönelik projeler yaptıklarını anlatan Yunus Yunusoğlu, önümüzdeki günlerde orta gelir grubuna yönelik bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını dile getirdi. Yunusoğlu, “800 ile bin konuttan oluşan özel bir projemiz var. Şu anda çalışmalarımız sürüyor. Bu projemizi 2013’te hayata geçireceğiz. Yerini de önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.

MODEL OLDUK
İzmir’de konut alanında birçok ilke imza attıklarını dile getiren Yunus Yunusoğlu, “İzmir’de konutta giydirme cam cepheyi biz getirdik. O dönem çok eleştiri aldık. Ama sonra bir anda her yerde bu sistem kullanılmaya başlandı. Şimdi de dış cephede masif görünümlü kompozit giydirme kullanıyoruz. Bunda da örnek olduk” dedi.

Sümerpark Evleri’nde yeni kampanya
PERA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nca Denizli’de hayata geçirilen Sümerpark Evleri’nden büyük kolaylık... Pera GYO’nun başlattığı yeni kampanyayla birikimi olmayanlar da Sümerpark Evleri’nden ev sahibi olabilecek. Sadece yüzde 1 peşinatla Sümerpark Evleri’nden ev sahibi olmayı sağlayan kampanyadan yararlananlar, bu ay içinde yeni evlerindeki yaşama başlayabilecekler. 2011’de başlanan ilk iki blok inşaatının tamamlandığı Sümerpark Evleri’nde, üçüncü blokun inşaatına da bu yıl başlanması planlanıyor. Evlilik hazırlığındaki çifter için hazırlanan ve evlilik tarihi itibariyle üç taksitin Pera GYO tarafından ödendiği Evlilik Kampanyası’nın da devam ettiği Sümerpark Evleri’nde her bütçeye uygun ödeme kolaylıkları bulunuyor.

Kaynak: Mete Tamer OMUR, 07.06.2012 - Hürriyet

Hiç yorum yok: