14 Haziran 2012 Perşembe

Farklı bir yaşam arayanların adresi - Kekliktepe 5 Evler


URLA Kekliktepe’de kurulan Kekliktepe 5 Evler, kent merkezine yakın konumu, yemyeşil doğası, havuzu ve peyzajıyla farklı bir yaşam konsepti sunuyor. 7 bin metrekare alan üzerinde 5 villa olarak yaşama geçirilen proje, özel tasarım mimarisiyle dikkat çekiyor.
Kekliktepe 5 Evler, peyzaj mimarları tarafından özel olarak planlanmış geniş bahçesi, ev sahiplerinin kendi sebze ve meyvelerini yetiştirebileceği ekolojik hobi bahçeleriyle fark yaratıyor.
İzmir’in zemin yapısı ve deprem kuşağında olmasından dolayı binaların depreme dayanıklı olarak inşa edilmesi gerektiğini söyleyen AKS Tasarım ortağı Tankut Karabacak, projede kullanılan C30 sınıfı hazır beton, radye jeneral temel sistemi, temelde ve bodrumda su yalıtımı ve çevredeki drenaj hatlarıyla villaların güçlü bir altyapıya sahip olduğunu ifade etti.
Yakıt masrafını azzaltı
Binalarda gerçekleştirilen yalıtımın yakıt masraflarında önemli bir azalma sağladığını kaydeden Karabacak, çatıda su ve ısı yalıtımı gerçekleştirdiklerini, alüminyum pencere ve sürme kapı sistemleriyle üst düzeyde ısı ve ses yalıtımı sağladıklarını vurguladı.
Projede kaliteli ürün ve markalar kullandıklarını belirten Tankut Karabacak, “Salon, yatak odaları ve merdivenlerde iroko lamine parke, mutfak, banyo armatürleri Vitra İntema, yer döşemeleri Eczacıbaşı, mobilyalar, mutfak banyo dolapları, kapı ve vestiyerler mdf üzerine lake gofrato, villa otomasyonu ve güvenliğinde yangın, ısı ve su sensörleri, elektrik motorlu panjur sistemi kullandık. Çevre duvarları üzerinde kamera ve ışın bariyerlerinin yanı sıra bitki ve ağaç aydınlatma sistemleriyle de pek çok konforu ve güvenlik özelliklerini bir arada sunduk” diye konuştu.


Kentsel dönüşüm izmir için büyük şans
Türkiye’de son dönemde gündemde olan ‘Kentsel Dönüşüm Yasası’nın uygulanması için İzmir’in pilot bölge seçilmesinin büyük avantaj olduğunu ifade eden Tankut Karabacak, şunları söyledi: “İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmaları Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ortaklaşa ve eşgüdümlü çalışmasıyla verimli olabilir. Kentsel dönüşüm İzmir için büyük bir şans ve mutlaka çok iyi değerlendirilmeli. Kentsel dönüşüm projesinin yanı sıra EXPO kapsamında da İzmir’in eksik kalan ulaşım ve altyapı yatırımlarının tamamlanmasında çok önemli çalışmalar yürütüleceğini düşünüyorum. Ayrıca, İzmir’in birinci dereceden deprem bölgesinde olması nedeniyle kentsel dönüşüm planlamalarının kentin önümüzdeki 30 yıllık ihtiyaçlarının gözönünde bulundurularak ve yeşile yer verilerek yapılması önem taşıyor.”


Körfez manzaralı daireler
Satışı devam eden bir diğer projelerinin ise Karşıyaka Yamaç Mahallesi’nde bulunan Nilüfer Apartmanı olduğunu aktaran Karabacak, sözlerine şöyle devam etti: “Bu projemiz, Körfez manzaralı 145 metrekare büyüklüğünde 3+1 ve 185 metrekare 4+1 dubleks dairelerden oluşuyor. Kaya zemin üzerine inşa edilen Nilüfer Apartmanı, depremden korkanların ihtiyaçlarına cevap veriyor.”

İhtiyaçlar ön planda
Aynı zamanda iç mimar olan Tankut Karabacak, 1995’ten 2000 yılına kadar pek çok villa, ofis dekorasyonuna imza attıklarını ifade ederek, “2000’li yıllardan sonra inşaat sektöründe de çeşitli proje ve uygulamalarına başladık. Temelden yaptığımız apartman ve villa inşaatlarımızda, kullanıcının tüm gereksinimlerini ön planda tutuyoruz. İç mimar olarak inşaatlar yapıyoruz” ifadesini kullandı.

Kaynak: Mete Tamer OMUR , 14.06.2012 - Hürriyet

Hiç yorum yok: