24 Haziran 2012 Pazar

Sabancı, Zorlu, Polimeks, Özkardeş... Çeşme'ye 3 bin 600 yatak geliyor

Ege'nin en güzel tatil bölgelerinden biri olan Çeşme'de yatırımlar artıyor. Sabancı, Zorlu, Polimeks gibi gruplar başta olmak üzere pek çok firma, bölgeye yatırım yapıyor. Yatırımlar tamamlandığında Çeşme'nin yatak kapasitesinin üstüne 3 bin 600 yatak daha eklenecek.

Prohorov, Nazif Zorlu, Dilek Sabancı ve İzmirli Özkardeş Ailesi gibi dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen işadamlarının otel kurduğu Çeşme’ye, yeni yatırımlarla 3 bin 680 yatak ekleneceği düşünülüyor.

Bölgeye yatırım yapmayı planlayan gruplar ve hayata geçirecekleri yatak sayıları şu şekilde:
Tek-Art İnşaat AŞ, Alaçatı’da 5 yıldızlı otel yatırımı yapıyor, ruhsat işlemlerinin tamamlandığı belirtilmiş. Otel, 100 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek, yatırım maliyetinin 65 milyon dolar olacağı belirtiliyor. Otelde odalara termal su olması, özel bir kür merkezi, çamur banyoları ve güzellik merkezleri olması planlanıyor.
Dilek Sabancı kuruluşundaki Dilek Gayrimenkul’ün de Çeşme’de yatırım planları bulunuyor. Yaklaşık 120 dönüm arazi üzerinde otel yatırımı planlanlamakta olup, 200 yatak kapasiteli olacağı belirtiliyor. Otelin, Four Seasons Otel grubu tarafından işletileceği belirtiliyor.
Zorlu Grubu ise Alaçatı’daki mevcut potansiyelden faydalanarak golf turizmine yöneldi ve golf oteli kurmak için hazırlıklarına başladı.
Yaşar Ambalaj da Çeşme’de yatırım planları olan şirketlerden biri. 270 yatak kapasiteli olan otel projesini, 11 bin 930 metrekare arazi üzerinde liman oteli olarak planlıyor.
Polimeks ise yaklaşık 29 bin 575 metrekarelik arazi üzerinde 600 yatak kapasiteli otel projesi planlamakta olup, otel arazinin 49 yıllığına kiralandığını belirtiliyor.
Solto Otel’in kurucularından Akdede Grubu ise 300 yataklı iki adet otel projesi olduğunu belirtiliyor.
Ayasandra şirketi de Çeşme Tekke Plajı’nın otel, kür merkezi, termal havuz, plaj, yelken kulübü, hamam, fitness, sağlıklı yaşam aktivite alanları, restoran, mahalle bakkalı, kahve, fırın gibi yerlerin içinde olacağı proje planlıyor.
İzmirli Özkardeş Grubu ise, önceki yıl satın aldığı Boyalık’taki Fram Otel’i yeniden inşa etmiştir. Otel, 450 yatak kapasiteli olup, Movenpick Grubu’nun işletmesi bekleniyor.
Çeşme Ayasaranda Koyu’nda ise Sesan Şirketler Grubu tarafından butik otel yapılması planlanıyor. Otelin 60 odalı, 80 aparttan oluşması ve 300 yataklı olması planlanıyor.
Kaynak: Turizm Güncel, 23.06.2012

Hiç yorum yok: