31 Temmuz 2012 Salı

Dönmez'den, Çeşme'ye ikinci otel geliyor

Alaçatı da geçen yıl Casaoliva Otel'i 4 milyon dolarlık yatırımla açan Kuryap Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, şimdi de Dalyanköy'de 15 milyon TL'lik yatırımla otel ve rezidans kuruyor
İzmir'in önde gelen inşaat müteahhitlerinden biri olan ve 25 yıldan bu yana yüz binlerce metrekare fabrika, alışveriş merkezi, depo, iş merkezi, okul ve yurt inşaa eden Kuryap Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, Çeşme'Ye ikinci otelini kuruyor. Alaçatı da geçen yıl Casaoliva Otel'i 4 milyon dolarlık yatırımla hizmete açan Dönmez, şimdi de Dalyanköy'de 15 milyon TL'lik yatırımla otel ve rezidans kuruyor. İnşaata kısa süre önce başlayan ve temel atan Dönmez, Sakızlıkoy'un ilk turizm tesisi yatırımını hayata geçirecek.
Casa de Playe Otel ve rezidans projesinin temelini attıklarını ve inşaatın hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Kuryap ve Depaş Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, Çeşme'ye ikinci oteli kazandıracaklarını söyledi.

2014'TE BİTECEK

2014 yılı yaz aylarında projeyi tamamlayacaklarını açıklayan Dönmez, "Alaçatı'da geçen yıl Casaoliva Otel'i hizmete açtık. Dalyanköy'deki otel ve rezidans projemizle de Çeşme turizmine ikinci tesisimizi kazandırmış olacağız. Nisan ayında ruhsatlarımızı aldık. Ardından şantiyemizi kurarak, çalışmaya başladık. Şu anda tesisin temelini attık. Hızlı bir şekilde inşaat sürüyor. 95 odalı otel ile 32 tane rezidans dairesinden oluşacak proje birbirinden bütünüyle bağımsız olacak. Sakızlıkoy'un ilk turizm yatırımı olacak. Projede termal açık havuz, plaj ve her türlü sosyal tesis yer alacak" dedi.
Projede 16 bin metrekareye yakın inşaat alanı olduğuna dikkat çeken Dönmez, toplam 15 milyon TL'lik bir yatırım yapılacağını kaydetti. İnşaat sektöründen sonra turizmde de iyi bir noktaya gelmeyi planladığını vurgulayan Dönmez, Çeşme turizmine katkı sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.

YENİ PROJELER
Bugüne kadar taahhüt işlerine ağırlık verdiklerini bundan sonra gayrimenkul yatırımları ile öne çıkmak istediklerini açıklayan Dönmez, Yenişehir'de de 20 bin metrekare alanda iş merkezi kuracaklarını söyledi. 40 milyon TL yatırımla bu projeyi hayata geçireceklerini anlatan Dönmez, Bayraklı yeni kent merkezinde de iş merkezi projesi üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

"Umudumuz kentsel dönüşüm ve EXPO"
İzmir'de kentsel dönüşüm projeleri ve EXPO yatırımlarının sektörlerine büyük bir hareketlilik getireceğini açıklayan Muhsin Dönmez, bu projelerden umutlu olduklarını söyledi. Kentsel dönüşüm projelerine de talip olduklarını anlatan Dönmez, "Kentsel dönüşüm projeleri İzmir'de sektörümüzü büyütecek. Birçok firma bu konudaki projelerini hazırlıyor. Bizde uygun olursa kentsel dönüşüm projelerinde yer almak istiyoruz. EXPO'yu kazanmamız halinde de büyük bir hareketlilik bekliyoruz. Hükümetin altyapı projeleri de sektörümüze olumlu katkı yapıyor. Altyapı yatırımlarının tamamlanmasının ardından İzmir ve Çeşme'de birçok yeni yatırımında önü açılacak" diye konuştu.

Kaynak: Yeni Asır, Murat Şahin - 30.07.2012

Hiç yorum yok: