22 Temmuz 2012 Pazar

Tepecik’teki hastaneler yıkılacak

İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nun bu yılki üçüncü toplantısı, İzmir Vali Yardımcısı Şahin Aslan’ın başkanlığında yapıldı.

Bölge ve kurum müdürlerinin, kaymakamların, ilçe belediyelerinden yetkililerin katıldığı toplantıda kentin sorunları, aksayan yatırımlar ve nedenleri tartışıldı. Bir ay önce Samsun’dan İzmir’deki Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne atanan Abdülkadir Uraloğlu da toplantıda Konak Tüneli ile ilgili bilgi verdi. Toplam bin 570 metrelik çift tüplü Konak Tüneli’nin 16 metrelik bölümünün kazıldığını, köprü temellerinin atıldığını belirten Uraloğlu, imar planı projesinin Büyükşehir Belediyesi’ne sunulduğunu, onaylanmasının ardından önümüzdeki ay çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Toplantıda söz alan İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan da, Bayraklı’da yapılacak 2 bin yataklı, yatırım tutarı 1 milyar lirayı bulan sağlık kampüsünün ihalesi için sayının, 13 şirketten üçe düşürüldüğünü, Sağlık Bakanlığı’nın üç şirketten biriyle sözleşme yapmasıyla üç yıl sürecek inşaata başlanacağını anlattı. Özkan, Yenişehir’de bölgesindeki hastaneleri içine alacak kampüs için çalışmalara başlandığını, bölgedeki hastane binalarının yüzde 80’inin yıkılarak yenileneceğini söyledi.

Kaynak: Emlak Sektörü Takipte, 19.07.2012

Hiç yorum yok: