8 Temmuz 2012 Pazar

İzmir'de acil dönüşüm bekleyen semtler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu'nda onay bekleyen kentsel dönüşüm projelerini yeniden bakanlığa gönderdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın illerdeki riskli alan ve yapıların tespitine yönelik talebi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu'nda onay bekleyen kentsel dönüşüm projelerini yeniden bakanlığa gönderdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı, kentsel dönüşüm projelerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bilgisine sundu. Bakanlığa gönderilen yazıya göre Menemen, Torbalı ve Bayındır ilçelerinde “Roman açılımı” kapsamında daha önce kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen 26,7 hektar büyüklüğündeki alanın yanı sıra Örnekköy, Ege Mahallesi, Ballıkuyu, Aktere ve Emrez bölgesi ile Uzundere ve Cennetçeşme bölgeleri riskli alanlar olarak belirlendi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 301 hektarı kapsadığı belirtilen kentsel dönüşüm çalışmalarında şu projeler yer alıyor:
-Menemen-Torbalı-Bayındır Projesi: Roman açılımı kapsamında Menemen Ahıhıdır Mahallesi, Bayındır ve Torbalı'daki 26,7 hektarlık alan için hazırlanan proje, 2 bin konutu kapsıyor.
-Örnekköy Projesi: Proje, 18 hektarlık alanda uygulanacak ve bin 500 konutu kapsayacak.
-Ege Mahallesi Projesi: 7 hektarlık alanda uygulanacak ve bin konutu kapsayacak projede, arazi tespit ve zemin üstü envanter çalışmaları tamamlanmış durumda bulunuyor.
-Ballıkuyu Projesi: Proje 48 hektarlık alanda uygulanacak ve 5 bin konutu kapsayacak.
-Aktepe ve Emrez Projesi: 6 bin konutu kapsayan proje, 122 hektarlık alanda uygulanacak.
-Uzundere Projesi: Arazi tespit çalışmaları tamamlanan ve 32 hektar büyüklüğe sahip proje, 4 bin konutu kapsıyor.
-Cennetçeşme Projesi: Uygulanacağı bölgede jeolojik ve jeoteknik etütleri tamamlanan proje, 47,6 hektar alanı ve 3 bin konutu kapsıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kadifekale, Yeşildere, Bayraklı, Gürçeşme ve Agora'da da kentsel dönüşüm çalışmaları bulunuyor.

Kaynak: Hürriyet, 08.07.2012

Hiç yorum yok: