28 Temmuz 2012 Cumartesi

Ilıca Otel'den yeni bir yatırım hamlesi

Ekim ayında, otelin bahçe kısmındaki 4 bloğu yıkarak oluşturulacak 8 bin metrekare alanda inşaata başlanacak

Ilıca Otel Genel Müdürü Yakup Demir, "Çeşme'deki kongre merkezi açığını bu yatırımla kapatacağız" dedi
Özilhan ve İzmirli Özkardeş ailelerinin ortaklığı ile Çeşme turizmine 7 yıldır hizmet veren Ilıca Otel, yeni yatırım hamlesine başladı. Geçen yıl 3 milyon euro yatırımla Çeşme'nin ilk su parkını hizmete açan Ilıca Otel, 2013 yılında da Çeşme'ye kongre merkezi ve standartı yüksek otel odaları kazandıracak. Otelin bahçe kısmındaki 4 bloğu yıkarak oluşturulacak 8 bin metrekare alanda Ekim ayında inşaata başlanırken, toplamda 5 milyon euro üzerinde yatırım gerçekleştirilecek. Yatırımla birlikte kongre merkezi sıkıntısı nedeniyle Antalya ve Kıbrıs'a giden toplantıların kış aylarında Çeşme'de yapılması ve bölge turizminin 12 aya çıkarılması amaçlanıyor.

BİN 200 KİŞİLİK SALON

Ilıca Oteli'ni 2005 yılında 550 yatak kapasitesi ile hizmete açtıklarını dile getiren Ilıca Otel Genel Müdürü Yakup Demir, son 7 yılda yatırımlarını ara vermeden sürdürdüklerini kaydetti. Son olarak geçen yıl 3 milyon euro yatırımla Çeşme'nin ilk su parkını hizmete aldıklarını dile getiren Demir, "Geçen hafta yapılan yönetim kurulu toplantısında da yeni yatırım kararını onayladık. Projeleri tamamlanan kongre merkezi ve ilave nitelikle otel projemizin inşaatına 7 Ekim tarihinde başlamayı planlıyoruz. Projemizi otelimizin hemen yanında bulunan eski 4 bloğu yıkarak yaratacağımız 8 bin metrekarelik alanda hayata geçireceğiz. Yatırım tutarını 5 milyon euro olarak belirledik. Çeşme'deki kongre merkezi açığını bu yatırımla kapatacağız. Kongre merkezinde bin 200 kişilik bir salon, yüzer kişilik 4 toplantı salonu, 50 kişilik 2 tane salon yer alacak. Komplekste ayrıca 400 kişilik fuaye salonu da bulunacak. İnşaatımızı kısa sürede tamamlayarak, kongre merkezini ve yeni otel odalarımız 19 Mayıs 2013 tarihinde tamamlamayı amaçlıyoruz. Kongre salonunun bitmesiyle sadece Ilıca Otel değil, Çeşme'deki diğer otellere de kongrelerin konaklamalarını aktararak fayda sağlayacağız" dedi.

TERMAL MAĞARA

Önceki yıllarda Çeşme'deki yetersiz kongre ve toplantı salonu nedeniyle birçok organizasyonu Antalya ve Kıbrıs'a kaçırmak zorunda kaldıklarını anlatan Demir, bu yatırımla kongre turizmindeki paylarını da artıracaklarını kaydetti. Çeşme'de bütün çabalarına rağmen sezonun Eylül ayı sonunda kapandığını, bu yatırımla Çeşme turizmini 12 aya çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Demir, "Ayrıca termal turizmden daha çok fayda sağlamak için farklı projeler planlıyoruz. Bu konuda da yatırımlarımız sürecek. Yurtdışında örnekleri olan bir termal mağara kurma planımız var. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bizim bütün amacımız Çeşme'de 12 ay turizm. Çeşme'deki diğer turizmci arkadaşlarımız da aynı düşünceleri paylaşıyor. Bu amaçla da gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

Otelin yiyecekleri organik tarladan
Ilıca Otel Genel Müdürü Yakup Demir, O dönemlerde adı Ilıca Motel olan tesisleri, 1996 yılında 66 oda 132 yatak kapasitesiyle Özilhan ve Özkardeş kuruluşu olan Oden İnşaat Turizm Ticaret'in satın aldığını söyledi. Oteli ilk etapta 300 yatak kapasitesine çıkardıklarını, daha sonra 2005 yılında 5 yıldızlı Ilıca Oteli Çeşme turizmine kazandırdıklarını açıklayan Demir, şöyle konuştu: "Çeşme'de kendi kategorisinde memnuniyeti en yüksek otel konumuna geldik. Türkiye'de düğün ve organizasyon mekanları içinde 6'ncı sırada yer aldık. Son 7 yılda 200 düğün, 30 konser yaptık. Dubai'den, Amerika'ya her milletten 25 yabancı çifti Çeşme'de evlendirdik. Yalnızca düğün için 15 bine yakın turisti Çeşme'ye getirdik. Geçen yıl hizmete aldığımız Su parkının da Çeşme turizmine ilave katkısı yüzde 10 civarlarında oldu. Misafirlerimize doğal yiyecek sunabilmek için Mamurbaba mevkiinde kendilerine ait tarım arazisinde kendi yiyeceğimizi organik olarak üretmeye ve sunduğumuz yiyeceklerin yüzde 80'lik kısmını bu araziden temin etmeye başladık."

Kaynak: Yeni Asır - Murat Şahin, 26.07.2012

Hiç yorum yok: