10 Ağustos 2012 Cuma

Rönesans İzmir’i sevdi yatırıma devam ediyor

İZMİR’e yaklaşık 5 ay önce Optimum Outlet’le giren Rönesans Holding, kentteki yatırımlarını sürdürecek. Holding, 2013’te Turan ve Bayraklı’da AVM, konut ve iş merkezi projesi planlıyor.
Turan’da Doğan Holding’le Bayraklı’da Tekfen’le hareket edecek Rönesans’ın, iki proje için yaklaşık 400 milyon dolar yatırım yapması bekleniyor. Kurumun ayrıca Gaziemir’de butik AVM ve 4 yıldızlı otel projeleri bulunuyor.
Optimum Outlet’in ardından İzmir’e yapmayı planladıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Rönesans Holding CEO’su Hüseyin Esenergül, “Biz İzmir’i çok sevdik ve beğendik. Çok önemli potansiyeli var. Hem sanayi şehri, hem liman, hem de birçok kentin ortasında merkez konumda. İzmir’in en iyi lokasyonlarında fırsatları değerlendirmeye çalıştık. İlk adımını Optimum’la attık” diye konuştu.
Konut ilk kez Turan’da
Doğan Holding ortaklığıyla Turan’da bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Esenergül, “Altında küçük bir AVM’nin yer aldığı konut projesine hazırlanıyoruz. Körfeze hakim bir noktada yer alıyor. 2013’te başlamayı planlıyoruz. Türkiye’de konut alanındaki en önemli projemiz olacak. Konsept tasarımı süren projeye 200 milyon doların üzerinde yatırım öngörüyoruz.”
Esenergül, bir diğer projenin ise Tekfen Emlak Geliştirme Grubu ile Bayraklı’da yürüttükleri AVM ve iş merkezinden oluştuğunu belirterek, “Burada bizden kaynaklanmayan bazı gecikmeler var, 2013’te başlamayı planlıyoruz. Yaklaşık 180-200 milyon dolar yatırım planlıyoruz. Her iki projede yaşamın 2015’te başlamasını hedefliyoruz” bilgisini verdi.

OPTİMUM’UN YANINA KOZZY AVM GELİYOR
Esenergül, Optimum’un yakınlarında, onun üçte biri büyüklüğünde Kozzy AVM açılacağın belirterek, “Amacımız iki AVM arasında sinerji yaratmak. Daha küçük konsepte, outlette bulunmayan özgün markaları getirebileceğimiz bir AVM açacağız. Bazı markalar politikaları gereği outlete gelmezler. Burada onlar yer alacak. Uygun arsa arıyoruz” dedi.
YANIT BEKLİYOR
Esenergül, Gaziemir’de otelcilik alanında da önemli bir boşluğun bulunduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bir yatırım planımız var. 4 yıldızlı bir otel olacak. Burada imardan kaynaklanan sorunumuz var. Arsalar küçük. Bir otelin fizibl olabilmesi için en az 80- 100 oda lazım. 50 odalı bir otel fizibl olmaz. Zeminin altında kalan servis alanlarını emsal dışında tutuyorlar. Birçok ilin belediyesinde yasa değişikliğine gerek kalmadan yönetmelikle bunu hallediyorlar. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile bu görüşümüzü paylaştık. Yanıt bekliyoruz.”

İZMİRLİ RUHU TAŞIYORUM
Anne ve babasının İzmirli olması nedeniyle ‘İzmirli ruhu’ taşıdığını söyleyen Esenergül, diğer kentlerden farklı olarak Optimum’u gezdiğinde İzmirliler’in güler yüzünden çok etkilendiğini ifade etti. Kendisinin de outletten giyindiğini belirten Esenergül, “Bizim outletlerimizde güvenli olmayan hiçbir marka yok. Gönül rahatlığıyla kaliteli ürünü ucuza alarak giyiyorum” dedi.

Kaynak: Hürriyet, 10.08.2012

Hiç yorum yok: