15 Ağustos 2012 Çarşamba

Sesil Butik Otel, İzmir'in ilk müzayede oteli olarak hizmete girdi

Sesil Butik Oteli, İZKA'nın Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Mali Destek Programı'ndan destek alarak İzmir'in ilk müzayede oteli olarak faaliyete geçti.

Alaçatı'da Hüsran Akıllıoğlu'nun işlettiği Sesil Butik Oteli, İZKA'nın Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Mali Destek Programı'ndan destek alarak İzmir'in ilk müzayede oteli olarak faaliyete geçti.
İzmir'in ilk müzayede oteli Sesil Butik Otel'de müşterilerin gördükleri her şeyi satın alabildikleri otelde, zengin bir antika Koleksiyon bulunuyor. Alaçatı'da müzayede ve Kültür turizminin geliştirilmesini hedefleyen proje kapsamında antika eserlerin sunulacağı, müzayede ve açık artırma faaliyetlerinin gerçekleştirileceği bir müzayede salonu oluşturuldu.
Müzayede Salonu'nun açılışında konuşan Otel Sahibi ve Proje Koordinatörü Hüsran Akıllıoğlu, "Proje doğrultusunda yılda 3 bin kişilik bir Turist grubuna ulaşmayı amaçlıyoruz. Projenin, yaratacağı etki ile butik otelleri ve doğal yapısı ile tanınan Alaçatı'nın Kültür ve müzayede turizmi alanında gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra yeni girişimcilerin bölgeye Yatırım olanaklarını artıracağını öngörüyoruz. İzmir'in ilk müzayede salonuyla, ülkemizin sadece deniz ve kumuyla değil, zengin tarihiyle sanatıyla da var olduğunu kanıtlamış olacağız" diye konuştu.konuthaberleri.com
Açılışta konuşan İzmir Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Sorumlusu Nazlı Kayı ise "Öncülerin şehri İzmir'de yine ilklere örnek bir projeye destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Genelde ikinciler hatırlanmaz ama ilkler hep akılda kalır. Bu sebeple İzmir'in ilk müzayede oteli, kültür turizmine sağladığı katkı, sürdürülebilir, yenilikçi konseptiyle fark yaratıyor. Eskiyi yenilikçi bir şekilde insanlarla buluşturan bu Otel, antikayla moderni birleştirmiş oluyor" dedi.
Açılış kokteylinin ardından Müzayede Salonu kurdele kesilerek kullanıma açıldı. Otelde ulusal ve uluslararası müzayede faaliyetlerinin başlamasıyla, butik otelciliğe farklı bir renk getirilmesi ve bölgedeki butik otelciliğin gelişip, yaygınlaşmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Kaynak: Konut Haberleri, 14.08.2012

Hiç yorum yok: