11 Ağustos 2012 Cumartesi

Burası bir hastane!

Emsey, bir hastane olmasına rağmen hastalara beş yıldızlı otel konforunu sunduğu ve tedavi amacıyla yatanların 'hasta olduklarını unutacakları' iddiasında.

İSTANBUL - Günümüz hastane hizmetlerine farklı bir boyut getiren Emsey Hospital, sağlık alanında verdiği standart hizmetlerine otelcilik hizmetini de ekleyerek kendi sektöründe farklılık yaratmaya hazırlanıyor. Barok döneminin yansıtıldığı odalarda kendinizi İngiliz aristokrat bir ailenin evinde hissedebilirsiniz…

Hastalara Huzur Veren Odalar!
King Suit, VIP Suit ve Suit Odalar Emsey Hospital’ın Standart odalarının dışında hizmet verdiği odalar. Başka hiçbir hastanede bulunmayan göz alıcı bu odalardan King Suit Gothic tarzda döşenmiş. Osmanlı döneminin şaşalı ihtişamının hissedildiği bu mütevazı oda, hem hastaların hem de misafirlerin rahatlığı için her şeyin düşünüldüğü küçük saray yavrusu havasında dizayn edilmiş. İngiliz stili mobilyaların kullanıldığı odalarda perdelerden mobilyalara kadar ihtişamlı bir etki görülmekte.

230 m2 alanda hizmet veren King Süit dairesi odaya özel asansörü, hasta ve yakınlarına özel servis için mutfak, karşılama odası resepsiyon, hemşire gözlem odası olmak üzere 5+1 olmak üzere 6 odadan oluşmaktadır. 2 adet salon,1 adet hasta odası,1 adet refakatçi yatak odası, 2 adet ek misafir yatak odası bulunmaktadır. Salona özel wc, hasta odasına özel wc, banyo. Misafir yatak odasına özel wc banyo, ek misafir odalarına özel wc banyo yer almaktadır. Tüm odalar hasta konforu dikkate alınarak döşenmiştir. Tüm odalarda LCD ekran Tv, Buzdolabı, Kasa ve banyolarda saç kurutma makinesi hastalarımızın konforu ve rahatı düşünülerek tasarlanmıştır.

Hasta olduğunuzu unutacaksınız
5 yıldızlı bir otelin sağladığı tüm konforu ve hizmeti sağlayan Emsey Hospital’da hastalar doktor ve diyetisyen gözetiminde oda servisinden dilediği yiyeceği isteyebiliyor. Uluslar arası hizmet standartlarına göre (Joint commision international) hizmet veren bir hastane olduğundan hastanın mutluluğu ve huzuru için tüm imkânlar sunulmaktadır. Bunun dışında bankacılık işlemleri, araba kiralama, kuaför gibi hizmetlerde sunulan diğer hizmetler arasında yer alıyor. Kuru temizleme ve bazı hizmetlerde hastaların ücretsiz olarak faydalandığı sunulan ayrıcalıklar arasında yer alıyor.
Hijyen kurallarının titizlikle uygulandığı Emsey Hospital’da tüm duvarlar antibakteriyel duvar kâğıdı ile döşenmiş ve kolay yanmayan malzemeler kullanılmış. Aynı zamanda yerlerde kullanılan pvc ve diğer unsurlar mermer vs aktisetitik, yani elektrik yükünü tutmayan yapıya sahip.

Akıllı Bina
6750 noktadan kontrol edilebilen Emsey Hopital, hastane olarak hasta ve personelinin tüm güvenliğini kontrol altında tutuyor. Her bir odanın kendine özel ısıtma, soğutma ve nem oranını ayarlama özelliği bulunuyor. Ayrıca doğal afet veya yangın gibi beklenmeyen durumlarda söndürme sistemleri otomatik olarak devreye giriyor. Bütün bunların yanı sıra ihbar sistemi ile yangın algılayıcıları alıp direkt merkeze gönderiyor, bu sistemle de olası bir yangın durumunun önüne geçilmiş olunuyor. Sadece Emsey Hospital’a özel kullanılan gaz sistemleri mevcut, hastane yetkililerince kontrol altında tutulan bu sistem farklı noktalardan kontrol altında tutulabiliyor.


Kaynak: Dünya, 09.08.2012

Hiç yorum yok: