12 Mayıs 2014 Pazartesi

11 tarihi bina restore edilecek

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait yapılar için bu ay içinde onarım ihalesi düzenlenecek

1925 YILINDA YAPILDI

     Onarılacak eserler arasında, projesi Mimar Kemalettin'e ait olan ve 1925 yılında yapılan bina da bulunuyor. Konak Pier'in karşısındaki yapı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılıyor
İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait tarihi yapılar onarılacak. Aralarında, projesi Mimar Kemalettin'e ait Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası ve Konak Meydanı'ndaki Yalı Camisi'nin de bulunduğu 11 eser için önümüzdeki günlerde onarım ihalesi yapılacak. Eserlerin restorasyonu 2006 sonunda tamamlanırken tüm maliyetler Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü, restore edilecek eserlerle ilgili tüm hazırlıkları tamamladı. Hizmet binası ve camilerin projeleri hazırlanırken Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan gerekli izinler de alındı. Eserlerin onarım ihaleleri için hiçbir engel bulunmadığını belirten Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, tarih belirleme aşamasına geldi.
Eserler, önümüzdeki günlerde Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün belirleyeceği tarihte ihale edilecek. Yetkililer, ihaleleri Ağustos sonuna kadar tamamlamayı amaçlıyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ayrıca, restorasyonların titizlikle ve aslına uygun gerçekleşmesi için bir teknik ekip görevlendirdi.

HANGİ ESERLER VAR?
1-İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü binası
2-Konak Yalı Camii
3-Kamallı Yahşibey Külliyesi (Urla)
4-Güdükminare Camii (Urla)
5-Ayşekadın Camii (Urla)
6-İkiçeşmelik Camii (Konak)
7-Gucur Camii (Tire)
8-Yalınayak Camii (Tire)
9-Lütfipaşa Camii (Tire)
10-Hacı Aptiağa (Ödemiş)
11-Bademli Hacıhayrettin Camii (Ödemiş)

Kaynak: WowTurkey, 08.08.2006

Hiç yorum yok: