10 Mayıs 2014 Cumartesi

İstanbul taşıyor İzmir doluyor

İSTANBUL artık doldu, taşıyor... Hal böyle olunca İstanbul’un en iyi alternatifi tabi ki İzmir... Ama İstanbul’dan rotasını İzmir’e çevirecekleri geniş ofis ve konutların karşılaması gerekiyor. Kentteki yatırımcılar buna cevap vermek adına yatırımlarına hız verdi. İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi sırasında Arkas Holding liderliğinde oluşturulan konsorsiyumdan esinlenen 33 iş insanı şimdi güçlerini gayrimenkulde birleştirdi.
Aralarından Lucien Arkas, Önder Türkkanı, Haydar İnaç, Tufan Ünal, Deniz Barçın, Erdoğan Atay Holding A.Ş önemli iş insanları ve şirketlerin yer aldığı, 2012’de kurulan Mistral Yapı, ilk projesi için Bayraklı’yı seçti. Temel aşamasında olan ve Haziran 2016’da bitirilmesi hedeflenen karma projenin nerdeyse yarısı satılmış durumda. Hedef ise yıl sonuna kadar tamamının satılması. Gurubun gündeminde ayrıca ‘gayrimenkul yatırım ortaklığı’ var...
Mistral Yapı ortakları, dün İzmir’deki ilk projelerini Swissotel Büyük Efes’te düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı. Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, Mistral İzmir’le, mimarisi, kalitesi ve yaşam tarzıyla iz bırakacak iddialı bir yapıt tasarladıklarını belirterek şu bilgileri verdi:
 
Avantajlarıyla öne çıkıyor
“İş dünyasının İstanbul’da yığılması herkesin kaybettiği bir sonuç elde ediyor. Bu yığılmanın önüne geçilmesi amacıyla yeni projeler yapılması gerekiyor. Bu anlamda İzmir’in tek eksiği kaliteli ofis ve projelerdi. Mistral İzmir’le artık iş dünyasına ev sahipliği etmeye hazırız. İstanbul’da yoğunlaşan iş yaşamını İzmir’e taşıyacağız. İzmir, İstanbul’da faaliyet gösteren şirketler için çok uygun şartlara sahip bir kent. Yaşamın kolaylığı ve kalitesi, çalışan motivasyonunu ve enerjisini yükseltiyor. Çok sayıda üniversitenin sağladığı genç ve eğitimli nüfus var. Türkiye’nin en büyük hava limanlarından birine sahibiz. Yatırımı başlatılan İzmir-İstanbul Otoyolu, Çeşme ve Alaçatı gibi cazip hinterlandı, İstanbul’a oranla çok daha düşük maliyetler İzmir’in sağladığı avantajların bazıları. Onun için ‘İstanbul’un en iyi alternatifi İzmir’ diyoruz.”

TANITIM OLMADAN YARISI SATILDI
Projelerinin İstanbul’daki benzerlerine göre 3’te bir, hatta 4’te bir fiyata olduğunu belirten Önder Türkkanı, projede konutların metrekaresinin 3 bin dolar, ofislerin ise 2 bin 750-3 bin 500 dolardan satışa sunulduğu bilgisini verdi. Türkkanı, bugüne kadar herhangi bir tanıtım yapılmamasına rağmen proje satışlarının 9 ay gibi kısa bir sürede yüzde 45’inin tamamlandığını, kalan kısmın ise yıl sonuna kadar sonuçlanacağını dile getirdi.

GOLD SERTİFİKA ADAYI
Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar İnaç da Mistral İzmir’in toplam arsa alanının 13 bin 923 metrekare, inşaat alanının ise 122 bin metrekare olduğunu belirterek, ofis, konut, otel ve çarşıdan oluşan projenin lokasyonuyla da dikkat çektiğini söyledi. İnaç, “Konut binamızın 8 katında uluslararası bir otel markasının hizmet verecek olması Mistral İzmir’e değer katacak. Otel, konut ve ofis girişleri birbirinden bağımsız olarak konumlandırıldı. İzmir’de ilk çift cephe uygulamalı ofis binası olma özelliği taşıyan Mistral İzmir Ofis, profesyonel yönetimiyle şehirdeki ofis anlayışını değiştirecek. Mistral İzmir Çarşı da kısa sürede İzmirlilerin vazgeçilmezi haline gelecek” bilgisini verdi. Mistral İzmir’in Türkiye’de ilk leed platinum ön sertifikalı ofis binasına, gold sertifika adayı konut binasına sahip olduğunu ifade eden Haydar İnaç, yeşil bina özellikleriyle sadece İzmir’de değil, Türkiye’de ilklere imza attıklarını sözlerine ekledi.

PROJEDEN KISA KISA
154 metre yüksekliğindeki 38 katlı konut kulesinde 110 daire buluyor.
216 metre yüksekliğindeki 48 katlı ofis kulesinde ise 153 ofis yer alıyor.
Mistral İzmir için yaklaşık 150 milyon dolar yatırım yapıldı.
Yüzde 75’i çelik yapı olan projenin temeli ise 75 metreyi buluyor.

Kaynak: Hürriyet, Mete Tamer OMUR, 10.05.2014

Hiç yorum yok: