14 Mayıs 2014 Çarşamba

Yazlıkta Öne Çıkan Bölgeler

Yaz mevsimini yaklaşmasıyla birlikte yazlık ev arayışında da artışlar yaşanıyor. Yazlık evler daha çok Akdeniz ve Ege bölgesinden satın alınırken; Antalya, İzmir ve Muğla ise tercihte öne çıkan iller arasında.

Havaların ısındığı ve tatil döneminin yaklaştığı bugünlerde birçok insan 'tatilde nereye gitsek?' sorusuna cevap arıyor. Ancak bu telaşı yaşamak istemeyenler tatillerini kendi evlerinde geçirmeyi tercih ediyor. Bunun için şimdiden yazlık ev arayışına başladılar bile. Gayrimenkul uzmanları yazlık konut arayışına geçenlerin özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerine ilgi gösterdiğini belirtiyor. Uzmanlar ayrıca bu bölgelerin yanı sıra son dönemde İstanbul'a yakın bölgelere de ilginin hızla arttığına dikkat çekiyor. Bu bölgelerin İstanbul'a yakın olmalarının yanı sıra, yapılan yeni projeler nedeniyle değerlendiği, bu nedenle de bu bölgelerdeki konutların, kârlı birer yatırım aracı haline geldiğine işaret ediliyor. İstanbul ve çevresinde yazlık ev satın almak için tercih edilen bölgeler ise, başta Silivri ve Kumburgaz, ardından Güzelce, Şile, Ağva, Sapanca ve Adalar olarak sıralanıyor.

Ege ve Akdeniz bölgesindeki illerde ikinci konut alımları, büyük oranda yazlık sahibi olmak isteyen ve emekli olanların dönemsel veya sürekli ikamet etme isteği dolayısıyla gerçekleşiyor. Yatırım amaçlı alımların ise düşük oranda olduğu görülüyor. Bu bölgelerde gayrimenkul arayışı olan kişilerin esas kriterlerini öncelikli olarak manzara ve denize yakınlık olmak üzere; market, hastane, ulaşım gibi sosyal olanaklara yakınlık oluşturuyor. 

En çok rağbet gören iller
Güneyde Antalya'dan başlayarak, Ege'ye doğru çıkan sahil çizgisinde Muğla, Aydın ve İzmir, daha da yukarılarda ise Balıkesir, yazlık almak isteyenlerin ilgi gösterdiği iller arasında üst sıralarda yer alıyor. Antalya'da Kemer, Kaş, Göcek; Muğla'da Bodrum, Marmaris ve Fethiye bölgeleri tercih edilirken, İzmir'de Çeşme ve Urla; Aydın'da Kuşadası ve Didim, Balıkesir'de ise Altınoluk, Edremit ve Akçay bölgeleri daha çok rağbet görüyor.

En gözde Bodrum
Denizi, doğası ve eğlence hayatı nedeniyle tatilcilerin gözdesi olan Bodrum, yazlık almak isteyenlerin en çok alım yaptığı yerlerin başında geliyor. Yazlık talebinin oldukça yoğun olduğu Bodrum'da farklı bütçelere uygun yazlık ev bulmak mümkün oluyor. Bodrum'da ortalama büyüklükteki yazlık ev fiyatları 200 bin ile 500 bin TL arasında değişiyor.
Bodrum'da en gözde bölgeler ise; Yalıkavak, Türkbükü, Gümüşlük (Karakaya), Bitez, Turgutreis, Ortakent-Yahşi, Konacık ve Mumcular Beldesi olarak sıralanıyor. 

Kaynak: RE/MAX Türkiye Haberler, 14.05.2014

Hiç yorum yok: