10 Nisan 2015 Cuma

Balçova'da yollar yetersiz

Yıllardır trafik ve otopark sıkıntısı çeken Balçovalılar, Ata Caddesi'ne alternatif olacak bir yol istiyor. Artık yayalara bile yer kalmadığını dile getiren vatandaşlar, oyun parkı yetersizliğinden de şikayetçi

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya 3 dönemdir göreve devam ederken, vatandaşlar ilçenin en önemli sorununun otopark ve yolların yetersizliğinden kaynaklanan trafik sıkıntısı olduğunu dile getirdi. Ata Caddesi'ne alternatif bir yol olmadığı için yıllardır yaşanan trafik karmaşasının devam ettiğini belirten vatandaşlar, kaldırım işgalleri yüzünden yayalara yer kalmadığını söyledi. Çocuklar için oyun parkının yetersizliğinden yakınan vatandaşlar, belediyenin doğalgaz çalışması için bazı bölgelere kazı izni vermediğini iddia etti.

İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Ebru Başkaya (Ev hanımı) : Balçova'da çocuk parkları çok bakımsız. Çocuklar oynayamıyor. Ayrıca sokaklar çok dar. Parklar yetersiz. Bu yüzden çocuklarımızı sokağa çıkaramıyoruz.
Hülya Soysal (Ev hanımı) : Balçova'nın gelişmesi ve güzelleşmesi için projeler bekliyoruz. Yollar dar. Çocuklarımızın oynaması için yeterli oyun parkı yok. Olanların da zeminleri kötü. Yumuşak zeminli olması gerekiyor. Bu konularda çok sıkıntı çekiyoruz. Belediye çalışmıyor.
Aysel Topbaşoğlu (Ev hanımı) : Belediye başkanından memnun değiliz. Hiçbir projesini göremiyoruz. İlçenin sorunları aynı şekilde duruyor.
Nurten Sarman (Ev hanımı) : Çocukların oynaması için oyun parkı yok. Çocukları sokağa bırakamıyoruz. Çünkü kaza tehlikesi ile karşılaşıyor.
Vesile Şaban (Ev hanımı) : Çocuklar için oyun alanı istiyoruz. Hem kızıma hem oğluma sokakta araba çarptı. Yollara kasis yapılmasını istiyoruz.
Bahattin Ormancı (Emekli) : Belediye Başkanı için söylenen tek şey incikçi boncukçu başkan. Kendisi sadece kadınları alıp gezilere götürüyor. Ama hizmet verilmiyor. Dar sokaklar yüzünden itfaiye bile giremez. Otopark yok. Sokak köpekleri ve bununla birlikte lağım fareleri cirit atıyor. Ata Caddesi'nde özellikle kaldırım işgalleri çok fazla.
Ahmet Çelebi (Oto tamircisi) : Balçova'da otopark sıkıntısı yaşıyoruz. Sokaklar dar. En azından eski binalar yıkılırken yeni binaların altına otopark yapılsın. Trafik sıkıntısı çok fazla. Katlı otopark yapılsın.
Sait Oklu (Taksici) : Balçova'da yollar çok dar olduğu için mağduruz. Otopark sıkıntısı çok fazla. Şu ana kadar hiçbir proje göremiyoruz.
Arif Ay (Taksici) : Balçova'da belediyeden öncelikli olarak isteğimiz otopark yapmasını istiyoruz. Hizmetler yeterli değil. Düğün salonu ve gusülhane ve mezarlık yapılmasını istiyoruz.
İbrahim Tepe (İşçi) : Temizlik konusunda yetersiz. Çöpler zamanında toplanmıyor. Kaldırım işgalleri çok fazla. Otopark sorunu had safhada artık araçlar kaldırımlara park ediyor. Acil katlı otopark şart.
Mustafa Ensari (Emekli) : Balçova'da kaldırım söküp yapmaktan başka bir hizmet göremiyoruz. Öncelikle bir otopark yapılmasını istiyoruz. Kaldırım işgalleri üzerinden yayalar yürüyecek yer yok.
Mehmet Topçu (Emekli) : Balçova Belediyesi diş hastanesine yer vermediği için buradan Narlıdere'ye gitti. Bu hizmetten mağdur olduk. Ayrıca mezar istiyoruz. Balçova'da bir sürü arazi var. Belediye mezarlık için yer ayırmasını istiyoruz. Otopark sorunu çok fazla.
İshak Özüstün (Öğretmen) : Balçova Belediyesi hizmetten çok siyaseti ön planda tutuyor. Çöpler zamanında toplanmıyor. Yazın ise sinek sorunu var. Yeterli ilaçlama yapılmıyor. İşyerlerinin kaldırım işgallerine göz yumuluyor. Araçlar yol kenarına park ediyor. Yayalara yürüyecek yol kalmıyor. Acil katlı otopark istiyoruz.
Ülkü Aygün (Esnaf) : Balçova'da hiçbir gelişme göremiyoruz. Belediyenin kalıcı bir projesi yok. Eğitim Mahallesi'nde bir tane park yok. Çevre düzenlemesi yok. Ayrıca doğalgazın gelmesi için kazı izni verilmiyor. Bizler ne jeotermalden ne de doğalgazdan faydalanabiliyoruz. Belediye başkanı bizi bu imkanlardan mahrum bırakıyor. Mezarlık yapılmasını istiyoruz.
Şevki Yıldız (Emekli) : Balçova Belediyesi doğalgaz gelmesi için kazı izni vermiyor. Biz her ay 300-400 lira elektrik faturası ödemek istemiyoruz. Eğitim Mahallesi tamamen ilgisizliğe terk edilmiş halde. Kadınların çocukların ailelerin oturması için çocuk parkı istiyoruz.
 

Hiç yorum yok: