9 Nisan 2015 Perşembe

RÜYA PROJE MODERNNEST KAR-TAŞ İNŞAAT GÜVENCESİYLE

İnşaat sektöründe Ege Bölgesi’nde, Manisa’da adından sıkça söz ettiren Kar-Taş, şimdi de Güzelyurt Mahallesi’nde hayata geçirdiği en yüksek, en modern konut projesi ile Manisalıların rüyasını süslüyor. Modernnest ismi verdikleri rüya projede sona gelindiğini ifade eden Kar-Taş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Karakurt, Denge Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Engin Etingü’ye verdiği özel röportajda Modernnest’i Manisa kamuoyuna tanıttı. İşte o röportaj.

Öncelikle sizi tebrik ediyoruz. Güzelyurt Mahallesi'nde, en modern binayı, yüksek konutu Kar-Taş inşa ediyor. Rüyaları süsleyen Modernnest ismini verdiğiniz ve Manisa’nın en yüksek konut projesi olma özelliğini taşıyan projede neler var, kimlere hitap ediyor.  Nasıl bir bina ol olacak? Bize anlatır mısınız?”
 
Kenan Karakurt: “Güzelyurt'ta ki en büyük açığı gördük. Küçük daireler, modern yaşam için artık 1+1 Recidance eksiğini gördük. Güzelyurt bölgesinde özel imar planı vardı. Biz bu projemizi yüksek bina olarak düşündük. Şuanda hazır 16 kat, 47 metrelik yükseklikle Manisa'nın ilk en yüksek konu projesi oldu. 6 bin metre karelik arazi içerisinde yapılmıştır. Bunu sadece %15’i bina için %85'i peyzaj alanı için kullanılmıştır.  Giriş katımız sosyal alandır. Kapalı havuz, spor salonu, sinema, hamam sauna, yönetim odası, resepsiyon, kapıcı dairesi ve kat hizmetleri bölümlerinden oluşuyor. 2 Asansör, 2 yangın merdivenimiz var. 47. metre terasta güzel bir oturma gurubu konularak, çay kahve makinası ile günün stresi, yorgunluğu atılması amaçlanmıştır.”
 
Engin Etingü: Sanırım İngilizce bir terim, biz yine soralım istiyoruz. Modernnest ne demek?
 Kenan Karakurt: “Modernnest'in kelime anlamı modern yüksek yuvadır. Bu çağrışımla adını Modernest koyduk. Artık Kar-Taş İnşaat fatura ismi olarak kullanılacaktır. Bundan sonra Modernnest imajı ile devam edeceğiz ve başlangıcımız Güzelyurt oldu. Daha sonra ki süreçlerde Modernnest Muradiye, Modernnest Çarşı ve benzeri şekilde devam edecektir”
 
Engin Etingü: “Dairelerinizin iç özellikleri ve hitap ettiği kesim kimlerdir?
 
Kenan Karakurt: “Bilindiği gibi insanlardaki evlilik oranları artık azalıyor. Yatırımlar artıyor. Sizde bilirsiniz ki bekâr bir insanın yaşayacağı alan yatak odası, mutfak ve banyodur.  Günümüz insanları büyük dairedense, küçük daireleri tercih ediyor. Bütün bunları göz önüne alarak 1+1 daireler tercih ettik. Dairelerimiz de hazır mutfak, vestiyer, klima, ankastre takımları, kombisi gibi tam teşkilatlı her şey mevcuttur. Örnek dairemiz tüm hızıyla bitirme aşamasına gelmektedir. Bu örnek daireye her şeyi koymayı düşünüyoruz. Çay kahve, fincan takımından tutun her şeyi. Çünkü daire almak isteyenler gelip örnek dairemize bakınca kafasında hiçbir soru işareti kalmamalıdır. Bir daire düşünün, küçük ama her şey var içinde”
 
Engin Etingü: “Manisa OSB dünyanın en iyi ilk 10 yatırım kenti arasında gösterildi. Modernnest’in OSB ile ilişkilendirecek olursak, Büyük bir sanayi şehri olan Manisa’nın sanayi bölgesine yakınlığı ve yatırım yapılabilecek bir alanda yer alıyor olması açısından bir yaklaşımınız var mı?
 
Kenan Karakurt, “Katalog çalışmalarımız tamamlandı. Üniversiteler de Akademisyen kesimleri, yatırım yapabilecek kesimler, Baro da beyaz yakalılar, Savcı ve Avukat kesimleri, Doktorlar, Profesörler benim hitap ettiğim kesimlerdir. OSB zaten bizim en büyük hedef kitlemiz. Özellikle fabrika sahipleri misafir ağırlama hususunda otel masrafları oldukça maliyetli oluyor. Fabrika sahipleri bu daireleri alıp kendi mülkiyetlerine katınca misafirlerini de en güzel şekilde ve az maliyetle ağırlayabilecekler”
 
Engin Etingü: “ CBÜ’de 35 bine yakın öğrenci var. Binin üzerinde öğretim görevlisi, okutman ve personel var. Üniversite açısından değerlendirecek olursak, nasıl bir durum söz konusu olacak?”
 
Kenan Karakurt, “Manisa'da üniversite okumaya gelen veya Manisa’ya tayini çıkan öğretmen, polis, memur vs Manisa'ya yılların verdiği bir imar eksikliğinden dolayı Manisa'da kiralar çok yüksek. Konut olarak da çok pahalı evler. Manisa'ya üniversite okumaya gelen bir öğrenci düşünün. Ortalama 5–6 yıl okul hayatı olacaktır burada. Bulacağı en uygun ev kirası 750 civarları olacaktır. Bu öğrenci 1+1 alıp okul hayatı boyunca içinde barınıp, giderken de satarsa çok büyük bir maliyetten kendisini kurtarmış olur. Aynı şeyler polis, memur, öğretmenler içinde geçeridir.”
 
Engin Etingü: “Modernnest'ten daire almak isteyen birisini ne cezp eder. Ne gibi güzellik, ne gibi özellik müşteriyi satın almaya çeker?”
 
Kenan Karakurt, “Öncelikle Güzelyurt Mahallesi, Manisa'nın en rant (getiri) alanı olan bir yerde. Manisa'da bir daha Güzelyurt gibi bir bölge oluşamaz. En yüksek bina olarak biz varız orda. Başka bir özellikle otel konseptiyle binamız yapılmıştır. Her türlü sosyal alanı vardır. Otoparkı, marketi, güvenliği, araç yıkaması, sosyal faaliyet alanları, kışın kapalı yazın açık havuzumuz gibi birçok özelliği mevcuttur. Bu özellikleri görenler saten cezp olmuş oluyor”
 
Engin Etingü: “Modernnest’i özetleyecek olursak, son olarak ne söylemek istersiniz?
 
Kenan Karakurt, “Bir kere Manisa’da geliştirdiği projelerle öncü olmuş firmalardan Kar-Taş İnşaat böyle bir projeyle basının ve Manisa kamuoyu karşısına büyük bir cesaretle çıktı. Manisa’nın en yüksek konut projesini Kar-Taş İnşaat gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Güzel Manisa’mıza Güzelyurt bölgesinde Güzel bir eser bırakmanın mutluluğu içindeyiz. Modernnest insana ve çevreye odaklı bu konut projesi olarak 6 bin m2 arsa alan üzerinde 5 bin 200 m2’si yeşil alan ve sosyal tesisler olarak yapıldı. Tamamı 112 adet 1+1 daireden oluşan Modernest, Manisa’nın ufak konut ihtiyacını da bir nebze olsun hafifletmiş olacak. Kısacası Modernest, bir rüyaydı, bu rüya Güzelyurt Mahallesi’nde gerçek oldu. Manisa kamuoyunun bu projeye göstermiş olduğu ilgiden dolayı sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Manisa’ya, Güzelyurt’a hayırlı olsun.  ”
 

Hiç yorum yok: