10 Nisan 2015 Cuma

ETİK, YEŞİL YILDIZLI OTELLERE ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLEDİ

'Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi' belgesi alan tesisler için İnciraltı Özdilek Wyndham Otel'de bir akşam yemeği düzenlendi.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Derneği’nin (ETİK) katkılarıyla “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi” (Yeşil Yıldız) Belgesi alan turizm tesisleri ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Derneği (ETİK) ve IC Holding enerji grubu şirketlerinden ETİC Elektrik arasında protokol imza töreni için İnciraltı Özdilek Wyndham Otel’de bir akşam yemeği düzenlendi.
 
Düzenlenen geceye İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ile ETİK Yönetim Kurulu Üyeleri, IC Holding Turizm Grubu Genel Koordinatörü Abdullah Keleş ve IC Holding Üyeleri ile çok sayıda  İzmir’in önde gelen turizmcileri katıldı.
 
ETİK ve IC Holding grubu şirketlerinden ETİC Elektrik arasında gerçekleşen imza töreniyle birlikte ETİK çatısı altında toplanmış tüm turizm tesislerinin, elektrik harcamalarının artık çok daha ucuza olacağı belirtilirken, ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ve IC Holding Turizm Grubu Genel Koordinatörü Abdullah Keleş arasında gerçekleştirilen imza protokol töreninden sonra İzmir Valisi Mustafa Toprak ve ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, turizmin ve gecenin önemine dair açıklamalarda bulundular.
 
Türkiye’de toplam 190 tesisin yeşil yıldız belgesi aldığını söyleyen Şinasi Akçay, ayrıca 102 yeşil yıldız belgeli tesise sahip olan Antalya’nın bu alanda Türkiye’de birinci sırada yer aldığını, İzmir’in ise 13 yeşil yıldız belgeli tesisle Antalya, İstanbul ve Muğla’dan sonra bu alanda dördüncü sırada yer aldığını ifade etti.
 
Gecenin sonunda ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ve İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından yeşil yıldız belgesi alan tesislere ve turizme katkılarından ötürü İzmir’in tanınan simaları için plaket töreni düzenlendi. 
 
Ayrıca, IC Holding tarafından İzmir Valisi Mustafa Toprak’a ve ETİK tarafından Wyndham Özdilek Genel Müdürü Funda Çam’a ev sahipliğinden ötürü plaket verildi.
 
 
 
 
Plaket töreni listesi şu şekilde oluşturuldu:
 
1- Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ( Turizme katkılarından)
2- Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı    ( Turizme katkılarından)
3- Medıcal Park İzmir Başhekim Yrd.Zeki  Hozer  ( Sağlık Turizmi)
4- İzmir Kalkınma Ajansı İZKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı  Murat Yılmaz Çoban  (Turizme ve Sektöre katkılarından)
5- IC Holding Genel Koordinatörü Abdullah Keleş  ( Turizm sektörüne katkılarından)
6- Diversey  Care  ( Turizm sektörüne katkılarından )
7- Wyndham Özdilek Otel Genel Müdürü   Funda  Çam    ( ev sahipliğinden )
     
 
Yeşil Yıldız Belgeli Tesisler Plaket Listesi
 
1-İzmir Hilton Oteli
2- Mövenpick Otel
3-İzmir Swiss Grand Efes Oteli
4-Wyndham Grand İzmir Özdilek
5-Ontur Otel
6-Aqua Fantasy World Otel İzmir
7-Aqua Fantasy Aqua Park Club Otel
8-Paloma Club Sultan
9-Paloma Pasha Otel
10-Sheraton Çeşme Otel Resort & SPA
11-Radisson Blu Resort & SPA 
12-Boyalık Beach Otel
13-Çeşme Pırıl Otel
 

Hiç yorum yok: