22 Eylül 2008 Pazartesi

Salhane’ye dev proje geliyor

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, İzmir Salhane-Turan bölgesine 150 milyon dolarlık bir yatırımla konut-ofis-alışveriş merkezi projesini hızlandırıyor

İstanbul’daki Kanyon Alışveriş Merkezi’ni yaptıktan sonra bölgeye ciddi yatırımcı çeken İş Gayrimenkul Yatırım, şimdi de İzmir’deki Salhane-Turan bölgesine 150 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, planlaması tamamlanan Liman arkası bölgesinin canlanması için ilk adımın bu projeyle atılacağı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bölgede öncü olması beklenen projeyle yakından ilgilendiği belirtildi.

Açıklamada, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ Genel Müdürü Turgay Tanes ise, yatırım için gerekli mimari projelerin büyük ölçüde tamamlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bölgede öncü olmaktan mutlu olduk. İstanbul’da Barbaros Bulvarı’nda yaptığımız Kanyon Alışveriş Merkezi’nden sonra oraya da arka arkaya yatırımlar gelmişti. Bir anlamda öncülük görevi yaptık. İstanbul dışına çıkmak istiyorduk ve İzmir bu anlamda önemli bir şehir. İzmir, pek çok açıdan çok önemli bir sembol. Böyle bir yatırımın ilk harcını başkanımızla birlikte koyma şansımız olursa, bölge için devamının geleceğine ve hızlı bir gelişme yaşanacağına inanıyoruz."

Karma proje olacak

Bölgeye karma bir proje uygulamayı düşündüklerini aktaran Tanes, İzmir’de önemli kentsel dönüşüm merkezi olarak, mevcut İş Bankası’na ait arsada proje yapmayı planladıklarını, işin mimari projesinin çizilmekte olduğunu, bölgeye yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını kaydetti. Tanes, şöyle devam etti:

"Alışveriş merkezinin mimarisini, alışılmışın dışında ’yarı açık’ bir şekilde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Proje çizimleri büyük ölçüde tamamlandı. Çarşının üstünü de kamuya açık park olarak planladık. 2009’un baharına kadar olan dönemde bu yatırımın ilk harcını koyup temel attıktan sonra devamının geleceğine ve bölgenin hızla gelişeceğine inanıyoruz."

22 Eylül 2008 - Milliyet Emlak
Kaynak: http://www.milliyetemlak.com/Default.aspx?aType=HaberDetay&articleID=3553

Hiç yorum yok: