28 Eylül 2008 Pazar

En lüks otel hizmete giriyor

Dubai'nin ünlü palmiye adası üzerinde inşa edilen ve geceliği 25 bin YTL olan Atlantis yarın hizmete giriyor. Yaklaşık 1 buçuk milyar dolara mal olan otel lüks ve konforun tanımını değiştiriyor.

Lüks otelleriyle ünlü Dubai'nin ünlü palmiye adasında inşa edilen Atlantis otel yarın hizmete giriyor. Maliyeti 1 buçuk milyar doları bulan ultra-lüks otel, Burj El Arab'ın tahtını kapacak gibi.
Çevrecilerin büyük tepkisine yol açan otelde lüks ve konfor yeniden tanımlanıyor. Oteldeki odalar akvaryum manzaralı. Atlantis'in yapımında kullanılan malzemelerin hemen hepsi özel üretim. Diğer Dubai otellerindeki gibi Atlantis'te de altın malzemeler ağırlıkta.

Otelde bulunan dev akvaryumda tam 65 bin çeşit balık bulunuyor. Otelin en üst katındaki suitlerin gecelik fiyatı ise 13 bin eurodan (yaklaşık 25 bin YTL) başlıyor.

Dubaili turizmciler, inşa edilen otelle birlikte meşhur adanın turistlerin ilgi odağı olacağını söyledi. Uzmanlara göre bin 539 odalı görkemli otele Avrupa'dan, Rusya'dan ve Asya'dan zengin turist akını olacak.

Atlantis yetkilileri, otele tatile gelenlerin binlerce euroyu boşuna harcamayacağını, Atlantis'te hayatları boyunca unutamayacakları bir tatil geçireceklerini söyledi.

Petrol gelirlerini inşaata yatıran Dubai'de yeni oteller ve gökdelenler yolda...

Hiç yorum yok: