12 Nisan 2011 Salı

Emlak devlerinden İzmir'e 350 milyon liralık çıkarma

Türkerler, Durmaz ve İzka İnşaat, Emlak Konut GYO ile hasılattan pay verme modeliyle 350 milyon liralık dev projeyi başlattı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İzmir'deki son arsaları Mavişehir'de inşaatın başladığını, asgari 256 milyon liralık gelir beklentisi üzerinden anlaşma yaptıklarını ifade etti.

İzmir'in doğalgaz dağıtım şirketinin kurucu ortağı Türkerler Holding, bu şehirde 350 milyon liralık konut, ofis, alışveriş merkezi (AVM) ve otelden oluşan karma bir proje başlattı. Kamu şirketi Emlak Konut GYO, Karşıyaka ilçesindeki son arsasını hasılattan yüzde 25 pay karşılığında konut, ofis ve AVM yapmak üzere Türkerler'in büyük ortak olduğu 3 şirkete verdi. Park Yaşam Mavişehir adı verilen projeyi inşa edecek şirkette Türkerler yüzde 40, Ankaralı Durmaz İnşaat ile İzmirli İzka İnşaat şirketleri ise yüzde 30'ar paya sahip. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, "Doğalgaz dağıtımını yaptığımız için İzmir'i ve İzmirliyi iyi tanıyoruz. Yıllık doğalgaz tüketiminde İzmir ikinci sırada. Ekonomik potansiyeli gördüğümüz için buraya nitelikli konut yapmaya karar verdik. 350 milyon liralık Park Yaşam Mavişehir projesi, 2008 yılından bu yana İzmir'de yapılmış en büyük yatırım projesi." dedi.

Park Yaşam Mavişehir projesi İzmir'de paydaşların katılımıyla tanıtıldı. Tanıtım toplantısına katılan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İzmir'deki son arsaları Mavişehir'de inşaatın başladığını, bundan sonra yeni yaşam alanları oluşturmak için yeni arsalar arayacaklarını söyledi. 256 milyon liralık gelir beklentisi üzerinden asgari yüzde 25 pay ile Mavişehir arsasını ihale ettiklerini belirten Kurum, "Ama tahminimiz gelir 300 milyon lira civarında olur." dedi. Bundan sonra TOKİ ve Emlak Konut olarak kentsel dönüşüme ağırlık vereceklerini vurgulayan Murat Kurum, şehir içindeki eski yapı stokunu yenilemeye yönelik projeler gerçekleştireceklerini ifade etti. Kurum, "Kentsel dönüşüm deyince akla illaki gecekondu gelmesin. 5 katlı eski bir apartman da dönüşüme ihtiyaç duyabiliyor. İstanbul'da Bakırköy, Bağcılar'da böyle çok örnek var." diye konuştu. Şu anda dünyadaki halka açık GYO'lar arasında Avrupa'da 6., dünyada ise 21. büyük şirket olduklarını söyledi. Kurum, "Bu yıl 605 milyon lira kâr açıkladık ve temettü dağıttık. Şirketin piyasa değeri 2003 yılına göre üç kat arttı. 8 yılda 20 milyar liralık konut satışından 7 milyar lira pay aldık." dedi.

Mavişehir projesinde 521 daire bulunuyor. Daireler 21 ve 24 katlı 7 blokta yer alıyor. İnşaatın 12 Aralık 2012 günü bitirilmesi planlanıyor. İnşasına başlanan projede zemin fore kazık ile depreme karşı güçlendirildi. Brüt 70-80 metrekarelik 1+1 dairelerin fiyatı 174 bin ile 220 bin lira arasında değişiyor. Bina altında kapalı otopark ve kapalı havuza sahip projedeki en büyük 5+1 dairenin fiyatı ise 800 bin lira civarında. Mavişehir'de metrekare başına ortalama fiyatlar ise 2 bin 200 ile 2 bin 700 lira arasında değişiyor. İzmir'e özel olarak projede balkon ve teraslar geniş tutuldu. Emlak Konut GYO, Mavişehir bölgesinde 2003'ten beri 2 bin 854 konutu hasılat paylaşımı yoluyla ihale etti.


Kaynak: 1insaat - 11.04.2011

Hiç yorum yok: