12 Nisan 2011 Salı

F1 pistini yaptı emlaka soyundu

Bugüne kadar birçok karayolu yapımını üstlenen Ayhanlar Holding, Kentsel Dönüşüm alanlarından Kartal’da bin konutluk projeyle gayrimenkul sektörüne adım atıyor.

Aralarında Formula 1 pisti inşaatı, Sabiha Gökçen Uluslararası Havayolu gibi önemli projelerin yol inşaatını üstlenen son olarak da Mersin-Tarsus’u turizme açacak projenin yolunu yapacak olan Ayhanlar Holding, şimdi de gayrimenkule soyundu. Türkiye’nin değişik bölgelerinde Karayolları’ndan aldığı ihalelerle pek çok önemli yolun yapımını üstlenen şirket şimdi de Kentsel Dönüşüm alanlarından Kartal’da 1000 konutluk bir projeye hazırlanıyor. Ayhanlar Holding Genel Koordinatörü Ahmet Tayfur, Kartal’da ilk büyük projelerini yapmaya hazırlandıklarını ancak Kartal’da kentsel dönüşüm kapsamında imar izninin çıkmasının ardından projeye başlamaya hazırlandıklarını kaydetti. Set Çimento’nun üstünde bulunan araziyi bir kısmı satın alma kalanı ise kat karşılığı şeklinde aldıklarını söyleyen Tayfur, büyük bir projeye başlayacaklarını kaydetti. Tayfur, aslında bu projenin konut alanındaki ikinci projeleri olacağını, ilk projenin ise Gebze’de yaptıkları ve 2009′da yaşamın başladığı 450 konutluk Güzeltepe konutları olduğunu söyledi. Tayfur, konut alanında yatırımlarının devam edeceğini de söyleyerek “Baktığımız arsalar var. Bize gelen bazı arsalar da var. Bunları da değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Tarsus yolu Akdeniz Olimpiyatları’na yetişir

Tarsus turizm yolu ihalesini de alan Ayhanlar Holding, bölgede açılacak tüm otellerin bu yolu beklediğini söyleyerek “Hedefimiz 1.5 yılda orayı tamamlamak. 2012 sonunda bitirmiş oluruz. Oteller de çalışmalara bizimle eş zamalı başlarsa onlar da 2013 Mersin Akdeniz Olimpiyatlarına yetişebilirler” diye konuştu. Tayfur, bünyelerinde yol asfalt, hazır beton, madencilik, petrol ürünleri ve yapı inşaat şirketleri olduğunu söyleyerek kendi betonlarını da kendilerinin ürettiğini bu nedenle inşaat alanında bir sıkıntı yaşamadıklarını da dile getirdi.

Aura’da zamdan önce son kampanya

Propa İnşaat, Kartal’ın en merkezi lokasyonunda inşa ettiği prestijli ev ve home-office projesi Aura Residence’ta zamlı fiyatlardan bir kampanya düzenlendi. 136 bin TL’den başlayan fiyatlarla, merkezi konumu ve geniş sosyal donatıları ile dikkat çeken projeden ev sahibi olmak mümkün. home office’lerin kendini 203 ila 212 ay arasında amorti ettiği projede,iİster sıfır peşinat ve 120 aya kadar kredi, ister yüzde 1 peşinat ve 48 aya kadar sıfır faiz, ister peşin ödemede yüzde 8 indirim ya da yüzde 50 peşin, kalanı 24 aya kadar vade farksız ödeme seçenekleri ile daire sahibi olunabiliyor.

Bandırma’ya Liman AVM’yi yaptı

Tayfur, konut dışında AVM alanında da yatırımları olduğunu ve bu alanda da büyümek istediklerini söyleyerek “Aslında İstanbul’da bir AVM planımız vardı. Ancak İstanbul’da bu alanın doygunluğa ulaştığını görünce başka bir AVM’nin yanında bir yatırım yapmamak için bu planımızı Anadolu’ya kaydırdık ve Bandırma’da karar kıldık” diye konuştu. Tayfur, iyi bir fizibilite çalışması yaptıklarını ve Bandırma’nın çevresiyle beraber 500- 600 binlik bir nüfusa hitap ettiğini söyleyerek burada Liman AVM ismiyle bir yatırıma başladıklarını söyledi. Erdek, Gönen, Manyas, Karacabey ve Susurluk’un ortasındaki yol kavşağında bulunan bir noktada yer alan Liman AVM 60 bin metrekare inşaat alanında 25 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bulunuyor. Tayfur, Liman AVM’nin Bandırma’nın kurtuluşu olan 17 Eylül tarihinde açmayı planladıklarını da kaydetti.


Kaynak: Sabah - 07.04.2011

Hiç yorum yok: