18 Nisan 2011 Pazartesi

İzmir'e Yatırım Ajansı Piyangosu

İzmir'e başta otomotiv yan sanayisi olmak üzere yeni yatırım çekmek için harekete geçen Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile birlikte çalışma kararı aldı. 

İzmir'e başta otomotiv yan sanayisi olmak üzere yeni yatırım çekmek için harekete geçen Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile birlikte çalışma kararı aldı. Bu kapsamda dün (17 Nisan) İzmir'e gelen Ajans Proje Başdirektörü İsmail Erşahin ve Proje Direktörü Ferruh Parmaksız, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki ve Yönetim Kurulu üyeleriyle biraraya geldi.


Toplantıda konuşan EBSO Başkanı Yorgancılar, İzmir'in yetişmiş insan gücü, limanı ve altyapısıyla yeni yatırımlar için çok cazip olduğuna işaret ederek, yatırımcıları İzmir'e çekmek için çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile de ortak çalışma kararı aldıklarını anlatan Yorgancılar, "Bugün İzmir için tarihi bir gün. Yatırım Destek Ofisimiz'le biraraya geldik. İzmir'in EXPO'ya aday olması da kentin çehresini değiştirecek. Otomotiv yan sanayi yatırımları için kentimiz çok cazip. Torbalı'daki otomobil fabrikası 10 yıldır âtıl duruyor. GM'nin burada yeniden yatırımı söz konusu olabilir. Bu konuda daha önce İzmir Başkanlar Kurulu bir çalışma yapmıştı. İzmir'in birçok avantajı var, bunları yeni yatırımlara dönüştürerek ekonomisini daha da büyütebiliriz. " dedi.

EBSO Meclis Başkanı Tiryaki ise otomotiv yan sanayisinin Türkiye toplam ihracatının yüzde 20'sini yaptığına dikkat çekerek, güçlü olunan bu sektörde yeni yatırımlar için İzmir'in çok avantajlı olduğunu söyledi. GM'nin Belçika'daki fabrikasını kapattığını, İzmir'deki fabrikanın ise 10 yıldır boş durduğunu vurgulayan Tiryaki, "Öncelikle bunun tekrar üretime geçmesi için çalışma yapılabilir. Japonya'daki tsunami faciasından sonra Toyota'nın da yan sanayi konusunda sıkıntı çektiği ifade edildi. Bu noktada da çalışma yapılabilir. Hedefimiz, ilk etapta otomotiv yan sanayi yatırımlarını bölgemize çekmek. " diye konuştu.

Proje Başdirektörü Erşahin de ülkeye istihdam ve katma değer sağlayacak yatırımların gelmesi için çalıştıklarını belirterek, İzmir'e de bu kapsamda yatırımcı gelmesini istediklerini kaydetti. GM ile ilgili özel bir çalışmaları olmadığını anımsatan İsmail Erşahin, farklı sektörlerden yatırımların gelmesi için uğraş verdiklerini ifade etti.

Kaynak: Son Dakika - 18.04.2011 

Hiç yorum yok: